www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Transpunerea Acordurilor "colorate"

Recommended Posts

Guest Alex 2x
Posted

Nu cant de foarte mult timp, si am dat peste o problema:

Cunosc intervalele, n-am avut probleme la transpunere, dar ieri am dat peste una care nu imi dau seama cum as face-o, (piesa e Oasis - Wonderwall).

Are acordurile acestea pe vers: Em7 G Dsus4 A7sus4 , si partial pe refren: G5 G5/F# G5/E si se canta cu capodastru pe tasta II dar eu vreau sa o cant fara.

in prima faza as zice ca ar fi asa: F#m7 A Esus4 B7sus4 dar nici nu stiu daca exista...

As dori ca cineva sa ma ajute prin a-mi explica partea de teorie care imi lipseste, (nu neaparat sa imi transpuna piesa).

tabulatura dupa care m-am orientat e aceasta si suna bine cu capo.: http://www.ultimate-guitar.com/tabs/o/oasi...ll_ver2_crd.htm

Posted

Daca vrei sa transpui o piesa mai sus cu 2 semitonuri pur si simplu toate notele trebuie sa fie mai sus cu 2 semitonuri fata de original. Ai banuit transpus bine. Ca sa intelegi de ce e ok : daca ai Dsus4 de ex o sa ai in acord D G si A. In Esus4 vei avea E A si B.

Guest Alex 2x
Posted (edited)
Daca vrei sa transpui o piesa mai sus cu 2 semitonuri pur si simplu toate notele trebuie sa fie mai sus cu 2 semitonuri fata de original. Ai banuit transpus bine. Ca sa intelegi de ce e ok : daca ai Dsus4 de ex o sa ai in acord D G si A. In Esus4 vei avea E A si B.

Multimesc mult, am prins ideea.

Edited by Alex 2x