www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Yamaha Psr-175?

Recommended Posts

Posted

Cum nu am reusit sa fac rost de clape atunci cand am vrut :) si de-atunci mi-am luat chitara electrica si amp si pedale si bugetu' s-a cam dus, initierea mea in ale clapelor s-a cam amanat.

Acum, am observat p-aici pe unde lucrez eu ca au pe stoc si Yamaha PSR-175. Acum, intrebarea se pune, se merita sa dau banii pe ea? Costa 7,5 mil aici din cate am vazut si am citit cate putin pe net (desi review-uri la modelul asta am gasit foarte greu) si am constatat ca e o clapa simplutza, pentru incepatori, fara vreo pretentie. Eu sunt incepator (a se citi 0) dar tot nu ma las si o sa-mi iau clape (la un moment dat in viata).

Dar, se merita s-o iau p-asta sau sa mai astept ceva timp pana mai strang bani si sa iau altceva?

Posted (edited)

PSR175 NU merita.

Tu vrei, probabil, o clapa cu care sa te duci si la repetitii, in concert, treburi. Cel mai bine iti iei o claviatura MIDI (vezi citeva indicatii aici), dupa care iti cumperi un modul cu tonuri, un modul cu sunete de instrumente. Sint convins ca poti gasi astfel de module suprinzator de ieftin second hand, eventual pe ebay - incearca sa cauti un Yamaha MU50, MU80 sau, mai ales, un Yamaha MU90R, sint eftine si bune. Am vazut pe ebay chiar si un Yamaha MU100R pe la 290 USD (pret de "Buy it now", nu de licitatie)... Mai merge si un Roland Sound Canvas SC-88, si asta trebuie sa fie ieftin acum. In general, module de astea de tonuri trebe sa fie foarte ieftine second hand, acum. Parca si Korg aveau ceva de genul asta - modelul N5XR si X5DR.

Edited by MMG
Posted

Daca esti incepator, merge si psr175... pentru initiere. E bine ca macar are MIDI in/out, si o poti conecta la un calculator de exemplu.. Totusi 7.5 mil mi se pare mult. Eu am vazut-o pe la 100 de euro pe net.

Poate gasesti ceva de ocazie..

Posted

BigMac are perfecta dreptate, la un pret mai mic ar merita, pt ca cu conexiunea MIDI poti folosi computerul ca sampler/synth, doar ca pierzi din mobilitate. Dar de invatat merge foarte bine.

Recunosc ca sfaturile mele erau mai degraba pentru un nivel cel putin "intermediar" de pregatire.

Posted

Multumesc de sfaturi...:) (da, nivelul meu se preteaza la o asemenea clapa avand in vedere ca experienta mea se limiteaza la vreo 2 "cantece" incercate pe clapa unui amic)

Mda...deci vinde careva vreo clapa ieftin? :)

Guest kiwi_rady
Posted

Omule, eu pot sa iti spun ca, eu, ca fericit posesor de yamaha psr-175, sunt foarte multumit de aceasta orga, din simplul motiv ca pe langa faptu ca e foarte usor de folosit are si un sistem de lectii integrat cu o multitudine de cantece pe care pot sa exersezi ca inceptor, ca sa nu mai vb de dictionarul care te invata diferite tipuri de acordur, cu alte cuvinte mie ca incepator mi-a fost foarte de folos, iar la nevoie poti sa o duci inapoi si sa dai diferenta ca sa iei o orga mai buna dupa ce inveti sa canti, pt ca un controler midi pe mana unui incepator e ca un gibson pe mana unui pustiulica de 7 ani

Posted

Cam la asta ma gandisem si eu kiwi_rady, ca are niste facilitati pentru incepatori (adica lectiile alea, chord dictionary, etc. ). Mai tatonez un pic terenul, poate gasesc ceva mai ieftin, ca nu prea ma mai lasa inima sa dau inca 7-8 mil deocamdata. :)

• 8 months later...
Guest klyyn26
Posted

sal....vezi ca mai ieftina de 7.5 milioane...o gasesti la reprezentanta yamaha....pe langa magazinu muzica....peste drum de palatul telefoanelor;)....e la 5.8. k imi iau si eu maine:D......bafta.....a...si daca ti-ai luat inca...cum ti se pare?

• 2 weeks later...
Posted

Si inca ceva , de la un "cunoscator" ;) ce a cantat pe clape jmekere (triton,fantom-s,jp8000 etc), NU LUA M-AUDIO !!!!

Toate controlerele M-Audio au probleme mari cu clapele (DACA ARE CINEVA DE COMENTAT SA IMI ARATE !!!). :)

In sensul toate (TOATE) clapele au distantele inegale intre ele , au joc si SE ROTESC PE AXA LUNGIMII !!!. B)

Eu am acasa un PSR 275, tot ca MIDI controler, ca lucrez in Cubase SX foarte mult.

O am de 2 ani si 5 luni si nu am nici macar o clapa cu probleme.

Acum depinde si cum te "porti" cu ea. ;)

In fine, parerea mea este ca daca esti la inceput, e f buna mai ales daca ai rabdarea sa urmezi cursul Yamaha Education Suite. :(

Are niste exercitii destul de folositoare pentru un incepator. :)

Iar daca vrei ceva de "scena" incearca un modul intr-adevar, pentru inceput (in cazul in care nu iti trebuiesc "controlere" gen cutofff in timp real). :)