www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted

Sper ca topicul sa se incadreze in rubrica la care l-am deschis ...

As dori ca aici, sa se discute despre editarea midi si bibleotecile Garritan Personal Orchestra/ East West Symphonic Orchestra. De ceva vreme am folosit EWSO si trebuie sa spun ca pachetul suna destul de apropiat de realitate ... problemele de care m-am lovit insa, au fost la editarea anumitor instrumente si mai precis a anumitor pasaje intr-o piesa.

De exemplu: am incercat sa folosesc un ansamblu de viori din EWSO 'marc up down', pentru a realiza 16-imi intr-un tempo de 100 4/4. Ideea este ca indiferent cum setez velocity-ul la note, deci accentul pe note, per ansamblu viorile uneori lasa impresia ca raman in urma fata de celelalte instrumente. Plus ca daca incerc sa maresc tempoul piesei 16-imile abia se mai identifica. Am tot experimentat cu diverse controllere midi insa momentan nu m-am dumirit.

Astfel ca, oricine care s-a jucat cu bibleotecile astea doua este binevenit a-si impartasi diversele constatari sau experiente pe care le-a avut, eventual mici 'tehnici' folosite in editarea midi etc.

Posted

separa trackurile midi / muta inceputul notei mai 'spre stanga' / fa-le un bounce in audio si aliniaza-le asa. velocity-ul nu ar trebui sa afecteze lungimea atacului..

daca vrei 16-imi s-ar putea sa trebuiasca sa cauti un alt patch cu note cu atac mai scurt.

* incerc sa imi inchipui cum lucreaza un sample player, nu am lucrat cu bibliotecile respective