www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra


Guest
 Share

Recommended Posts

Regizorul Emir Kusturica ºi grupul The No Smoking Orchestra revin la Bucureºti, pe 10 decembrie, în cadrul turneului de promovare "Time of the Gypsies", au anunțat, luni, organizatorii, compania Events.

Concertul va avea loc la Sala Palatului, iar în deschidere vor cânta cei de la Zdob ºi Zdub. Biletele costã între 80 ºi 180 de lei, în funcție de categorie.

 

Emir Kusturica a devenit celebru grație filmelor sale tragicomice, inspirate din viața romilor, ºi muzicii gypsy-rock. Printre cele mai cunoscute producții cinematografice ale sale se numãrã "Arizona Dream" (1993), "Underground" (1995) ºi "Black Cat, White Cat". Cel mai nou film al sãu, "Maradona by Kusturica", va fi prezentat în prima zi a Festivalului de Film DaKINO 2008.

 

No Smoking Orchesta, alãturi de care cântã, în prezent, Kusturica, s-a lansat în 1984, în fosta Iugoslavie, abordând un stil rock cu influențe folclorice ºi gypsy. Dupã o scurtã perioadã de succese, a ajuns pe lista neagrã a organizatorilor de concerte ºi a presei, din cauza unor insulte la adresa preºedintelui comunist Tito. Kusturica s-a alãturat trupei în 1986, dar pentru scurt timp.

 

Dupã rãzboaiele interetnice de la începutul anilor '90, trupa s-a destrãmat. În 1998, în timpul filmãrilor la "Pisica albã, pisica neagrã", formația s-a reunit, sub numele Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra, ºi a susținut, de atunci, sute de concerte în peste 30 de țãri.

 

 

http://www.tmctv.ro/articol_54203/emir_kus..._decembrie.html

 

 

 

:)

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.