www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Chitara Spanzurata De Pc

Guest Death Poop

Recommended Posts

Guest Death Poop

Sal'tare!

Vreau sa inregistrez niste melodii pe PC si nu stiu cum sa fac asta:cu microfon, sau sa "leg" chitara sau cubul de PC?

Nota; am un Harley-Benton HBMS15BK (nu am bani de alta si acum nici nu merit alta) si un cub Coxx CB-15

135305.jpgCOXX_CB_15_mini.jpg

Guest Death Poop

nu ma, nu inteleg nimic de la topicul ala

ce fel de cablu imi trebuie?

unde il bag?

imi trebuie neaparat guitar rig? ca prog asta zice sa bag nu-stiu-ce USB

imi trebe o placa de sunet anumea, nu e buna una normala?

Daca ai un microfon ok (cele de la casti sau cele de calculator nu se pot folosi) poti sa bagi un microfon in fata cubului si il bagi in preampul din placa de sunet (presupunand ca ai o placa de sunet mai buna).

Daca placa de sunet e aia standard din PC atunci mai bine conectezi chitara la ea si folosesti un program.

1. Merge cu microfon (care sã "culeagã" sunet din fața combo-ului) doar dacã ai un microfon bun.

2. Mai simplu este cu un cablu audio (precum cel de chitarã) introdus în ieºirea de cãºti a combo-ului care sã ducã (printr-un adaptor de 1/4" -> 1/8") la intrarea a plãcii de sunet a PC-ului (inline). În software-ul cu care se face înregistrarea (fie el chiar ºi SoundRecorder-ul din Windows) se regleazã eventual rata de eºantionare. (În primã instanțã adaptorul de sunet integrat pe placa de bazã a PC-ului este suficient, pentru înregistrãri simple nefiind nevoie de plãci de sunet deosebite.)

Sal'tare!

Vreau sa inregistrez niste melodii pe PC si nu stiu cum sa fac asta: cu microfon, sau sa "leg" chitara sau cubul de PC?

Nota; am un Harley-Benton HBMS15BK (nu am bani de alta si acum nici nu merit alta) si un cub Coxx CB-15

3. Ulterior ai putea încerca sã legi chitara la PC prin intermediul unui multi-efect care sã emuleze amplificatoare renumite. (Dintre opțiunile foarte accesibile aº recomanda multi-efectul Zoom G2.)

Edited by mirceab