www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Sfaturi Pentru Exercitii/metode

Guest sergiume

Recommended Posts

Guest sergiume

Am chitara electrica de 1 luna Ibanez din packul jumpstart. ma poate ajuta cineva cu guitarfxbox sau cu o metoda prin care sa folosesc guitarfxbox si sa ma inregistrez pe un bt. am mufe din mare in mic pt sound si din mic in mare, si amp. as vrea sa imi explice cineva cum sa conectez toate tampeniile astea ca am innebunit la cate fire am in camera ca sa se auda totul cum trebuie.

As mai vrea si sa imi recomandati niste metode/exercitii online sau care pot fi luate de pe net. Mana stanga se duce bine pe griff desi mai am de lucrat, iar cu pickingul sunt inca la inceput din moment ce am trecut de 5-6 luni de la ciupeala.

Mersi anticipat, sergiu

eu zic sa iti bagi chitar in amp sau doar in calculator nu conecta calculatorul la amp ca o sa sune ca o intersectie aglomerata in bucuresti.

Despre exercitii, cauta metode pe torenti: paul gilbert de ex

sau vezi guitar master class pe net dar te costa bani sau tre sa ai cat de cat ochi buni si urechi fine :)

Apropo daca are aux out sau ceva de genu poti sa conectezi chitara in amp si dupa aia amp-ul in calculator ca sa inregistrezi cu un ton mai "bun", ...tot o sa sune ca draq... :)

Edited by Guest

... si sa ma inregistrez ...

... cum sa conectez toate tampeniile astea ...

Teoretic ai putea conecta chitara direct la intrarea audio a PC-ului, însã sunetul nu este grozav pentru cã-i lipseºte ceea ce îi adaugã de obicei un amplificator de chitarã (efecte de compresie, neliniaritate, reverb ºi eventual distorsionare/overdrive). Amplificatorul tãu combo are (foarte probabil) o mufã de ieºire audio (pentru jack de 1/4" sau 1/8"), ºi de acolo trebuie sã iei semnal pentru a-l introduce în mufa de intrare audio a PC-ului pentru înregistrare (folosind deci cablul potrivit).

Pentru exersare cred totuºi cã nu calculatorul e cel mai bun companion, sunetul scos prin difuzorul amplificatorului fiind mult mai complet (depinzând însã de calitatea amplificatorului). Eventual mai târziu vei încerca sã-l captezi cu un microfon bun pentru a-l înregistra mai adevãrat pe PC.

Nu trebuie sã te sperii de mulțimea de mufe/fire, pentru cã probabil în curând vei dori sã interpui în lanțul audio ºi pedale sau multiprocesoare de efecte pentru chitarã, ºi deci e nevoie sã asimilezi cumva logica de conectare (care nu-i chiar aºa de complicatã pe cât sugereazã eventuala încolãcire de cabluri).

Succes!

Guest sergiume

Da mirceab ai dreptate ampul din combo are iesire de audio. Pana acum conectam chitara la calculator si prin guitarfxbox dupaia bagam in amplificator dar sincer se auzea de iti venea plansul... Cred ca o sa raman la amplificator cu gain mai mare pentru un distors si imi ajunge momentan, pana cand eventual imi voi lua un procesor de efecte... mersi de ajutor :) .

• 3 months later...
eu zic sa iti bagi chitar in amp sau doar in calculator nu conecta calculatorul la amp ca o sa sune ca o intersectie aglomerata in bucuresti.

Despre exercitii, cauta metode pe torenti: paul gilbert de ex

sau vezi guitar master class pe net dar te costa bani sau tre sa ai cat de cat ochi buni si urechi fine :D

Apropo daca are aux out sau ceva de genu poti sa conectezi chitara in amp si dupa aia amp-ul in calculator ca sa inregistrezi cu un ton mai "bun", ...tot o sa sune ca draq... :)

Tin sa te contrazic...uite 2 inregistrari : chitara--->amp---->calculator :>

jeefo.mp3

melodi.mp3

nu pot spune ca sunt excelente,dar sunt acceptabile..poti face intregitrari si asa

am folosist dance ejay pt inregistrare.. la toate programele cu care am mai incercat in afara de asta imi bazaia :)

trebuie dat din program gain-ul la 1 si nu bazaie...si daca vrei dai gain-ul mare din amplificator ca tot suna bine :)

• 2 weeks later...