andreib Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 incerc sa imbunatatesc articolul "chitara" de pe wikipedia si as avea neovie de ajutor. am gasit pe pagina in limba engleza urmatoarea imagine dar nu am reusit sa traduc mare lucru. 1-cap 2-pragus 3-cheite de acordaj 4-taste 7-gatul chitarii 9-corpul chitarii 10-doze electromagnetice 11-potentiometre si comutoatoare 18-corzi 20-tastiera\grif multumesc celor care vor raspunde
Guest Rayvann Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 (edited) 1-cap 2-prãguº 3-cheițe de acordaj(ºuruburi de acordare) 4-tastã (barã) 5-tijã de susținere? 6- inserții?(sau poate marcaje) 7-gâtul chitãrii 8-butuc (/îmbinare?) 9-corpul chitãrii 10-doze electromagnetice 11-potențiometre ºi comutoatoare 12-punte (cordar la acustice?) 13- 14-spate?(fundul cutiei de rezonanțã?) 15-tabla de rezonanțã 16-eclisã 17-rozetã 18-corzi 19-cãluº 20-tastierã (grif- nu se referã la gat?) Heheh, nu mai stiu nici un pic de engleza. Dati copy-paste si completati (eventual daca este ceva gresit, sau mai multe variante, schimbati/adaugati in paranteza). Daca tot e pentru wikipedia, faceti o fapta buna si scrieti cu diactritice. Later edit: am dat peste o metoda veche de chitara cu o ilustratie asa ca mi-am facut corecturile Edited August 20, 2008 by Rayvann
StratMan Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 1. paleta (cap) 2. pragus 3. chei de acordaj, macarale 4. tasta 5. tija de ranforsare (a gatului) 6. incrustatii 7. gat 8. imbinare 9. corp 10.doze electromagnetice 11.electronice (potentiometre, comutatoare) 12.punte, cordar 13.placa de protectie (contra loviturilor de pana) 14.spate 15.fata 16.laterale 17.gaura de rezonanta cu rozeta incrustata 18.corzi 19.calus(el) (piesa de trecere a corzilor peste cordar) 20.grif, tastiera
Recommended Posts