www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Acordare Cu Peripetii

Recommended Posts

Guest Hannibal_flo
Posted

Am si eu o nedumerire, am vazut exista mai multe metode de a acorda o chitara. Folosind programul AP Tuner versiunea 3.08 si un microfon mi-am acordat chitara, totul suna bine... A doua versiune de acordare era dupa ureche. Eu am urechi dar numai muzicale nu sunt Totusi , zic eu ia sa vedem in ce consta acest tip de acordare. Tin apasat pe grif tasta 5 de pe coarda A si lovesc alternativ corzile E si A. ar fi trebuit sa sune identic, nu? Ei bine, nu suna!

Chitara se aude bine, dar am eu nelamurirea asta, sa imi explice cineva cum sta treaba :):):)

Posted

nu nu, tii apasat pe grif tasta 5 de pe coarda E si tre sa sune identic cu A liber (tasta 5 pe coarda mi, corespunde unei cvarte in sus - la)

deci 5 pe mi gros si la liber, 5 pe la si re liber, 5 pe re si sol liber, atentie! 4 pe sol si si liber (ca sunt la terta mare) si din nou 5 pe si si mi liber :)

Guest DoomShadow
Posted (edited)

:) ti Apasata tasta 5 de pe e si lovesti liber A :) ... cam invers cum ai facut tu :D

@Ontz ... mi-ai luat-o inainte :)

Edited by DoomShadow
Guest Legion
Posted

N-are cum sa sune la fel pt ca nota de pe tasta 5 a corzii A este D (presupunand ca folosesti acordajul standard).

Deci ori tii pe tasta 7 a corzii A - si ar trebui sa fie fix cu o octava mai sus decat E (le lovesti simultan si trebuie sa nu se auda nici o disonanta), ori tii pe tasta 5 a corzii E si lovesti simultan corzile E si A.

Guest Hannibal_flo
Posted

hehe asa era, faceam exact invers :) si da, era acordata bine, chiar suna identic :):D:)