www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Tipuri de chitari

Recommended Posts

Guest gabydinu
Posted

Salut.Sunt in incepator in ale chitarii si am o nelamurire cu privire la tipurile de chitari.

Pe site-ul celor de la hora am vazut ca sunt impartite in clasica, acustica si western. Am intalnit de asemenea si folk pe undeva.

puteti sa ma lamuriti si pe mine care sunt diferentele intre aceste tipuri:clasica, acustica,western, folk?Si care ar fi recomandata pentru un incepator(si nu numai)?

Posted (edited)

chitara clasica are corzi din nylon si e folosita pt muzica clasica (dupa cum zice si numele), si flamenco & co.

daca vrei sa incepi sa studiezi aproape toata lumea iti va recomanda chitara western - corzi din otel, grif mai ingust si cutie de rezonanta ceva mai mare.

multa bafta!

Edited by _Theo_
Posted

Am eu un western reghin... Numai ca trebuie sa fii INCREDIBIL de atent la cum ii este gatul. Iti recomand si eu tot un western. Cel mai bun pentru inceput pana vezi ce iti place si mai incolo sa te axezi pe domeniul favorit.

Guest gabydinu
Posted

Se pare ca nu s-a inteles ce am vrut.Si daca o sa mai fie unul ca mine, pun pariu ca nici el nu o sa inteleaga.

as vrea daca se poate sa-mi spuneti pe fiecare tip in parte:

Ex:1-chitara clasica-corzi de nylon,.........

2 chitara acustica.....

3 chitara western......

As vrea sa fiti cat mai expliciti.

ganditi-va ca ii explicati cuiva care doar stie cum arata o chitara si atat.

Va rog fiti cat mai explicativi.

• 2 weeks later...
Guest gabydinu
Posted

As vrea sa-mi cumpar o chitara western Rechin(ma gandesc la un Standard Western 6S W11204 sau W12204 ctw).Puteti sa-mi spuneti la ce trebuie sa fiu atent cand o cumpar?Sau puteti sa-mi recomandati voi altceva daca asta nu e buna?puteti sa-mi spuneti ceva si despre doze pentru o astfel de chitara?

Si as vrea sa stiu daca e cineva din Galati?

Guest gabydinu
Posted

puteti sa-mi spuneti care e diferenta intre o chitara simetrica si una asimetrica?si ce recomandati?

Guest gabydinu
Posted

Deci,tot n-am inteles.Recomandati simetrica sau asimetrica?

Mi s-a parut ca cea asimetrica are cutia acustica cam mica.Asa e sau mi s-a parut mie?

Guest fluffyone
Posted

Subscriu. E mai ieftina(parca) si suna mai bine(oarcum).