Guest gabydinu Posted November 2, 2005 Posted November 2, 2005 Salut.Sunt in incepator in ale chitarii si am o nelamurire cu privire la tipurile de chitari. Pe site-ul celor de la hora am vazut ca sunt impartite in clasica, acustica si western. Am intalnit de asemenea si folk pe undeva. puteti sa ma lamuriti si pe mine care sunt diferentele intre aceste tipuri:clasica, acustica,western, folk?Si care ar fi recomandata pentru un incepator(si nu numai)?
Guest _Theo_ Posted November 2, 2005 Posted November 2, 2005 (edited) chitara clasica are corzi din nylon si e folosita pt muzica clasica (dupa cum zice si numele), si flamenco & co. daca vrei sa incepi sa studiezi aproape toata lumea iti va recomanda chitara western - corzi din otel, grif mai ingust si cutie de rezonanta ceva mai mare. multa bafta! Edited November 2, 2005 by _Theo_
Guest h00k Posted November 2, 2005 Posted November 2, 2005 Am eu un western reghin... Numai ca trebuie sa fii INCREDIBIL de atent la cum ii este gatul. Iti recomand si eu tot un western. Cel mai bun pentru inceput pana vezi ce iti place si mai incolo sa te axezi pe domeniul favorit.
Guest gabydinu Posted November 2, 2005 Posted November 2, 2005 Se pare ca nu s-a inteles ce am vrut.Si daca o sa mai fie unul ca mine, pun pariu ca nici el nu o sa inteleaga. as vrea daca se poate sa-mi spuneti pe fiecare tip in parte: Ex:1-chitara clasica-corzi de nylon,......... 2 chitara acustica..... 3 chitara western...... As vrea sa fiti cat mai expliciti. ganditi-va ca ii explicati cuiva care doar stie cum arata o chitara si atat. Va rog fiti cat mai explicativi.
Guest gabydinu Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 As vrea sa-mi cumpar o chitara western Rechin(ma gandesc la un Standard Western 6S W11204 sau W12204 ctw).Puteti sa-mi spuneti la ce trebuie sa fiu atent cand o cumpar?Sau puteti sa-mi recomandati voi altceva daca asta nu e buna?puteti sa-mi spuneti ceva si despre doze pentru o astfel de chitara? Si as vrea sa stiu daca e cineva din Galati?
Guest gabydinu Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 puteti sa-mi spuneti care e diferenta intre o chitara simetrica si una asimetrica?si ce recomandati?
Susceptor Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 una simetrica are ca axa de simetrie griful. ce e in stanga e si in dreapta. de obicei toate chitarile reci sunt simetrice (desi exista MULTE exceptii)
pixy Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 de obicei toate chitarile reci sunt simetrice (desi exista MULTE exceptii) ai o logica debordanta (asta apropo ca tot ii taxai tu pe toti cu gramatica si logica exprimarii)
Susceptor Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 poi da, exista multe exceptii dar cel putin 51% din chitarile reci sunt simetrice
pixy Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 io m-am referit la ce exprimare ai folosit.citeste cu atentie;) . ce-ai vrut sa spui de fapt am inteles insa de la inceput
Susceptor Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 da ma...uite ca ai dreptate..... automat daca zic "de obicei" inseamna ca exista si exceptii ms pt atragerea atentiei
Guest gabydinu Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 Deci,tot n-am inteles.Recomandati simetrica sau asimetrica? Mi s-a parut ca cea asimetrica are cutia acustica cam mica.Asa e sau mi s-a parut mie?
Susceptor Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 am rezolvat cu pixy cea asimetrica are o taietura in cutia de rezonanta ca sa poti sa canti pe tastele superioare cumpara-ti simetrica. sfatul meu.
Guest fluffyone Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 Subscriu. E mai ieftina(parca) si suna mai bine(oarcum).
Recommended Posts