www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

O Problema...sper K Mica...

Recommended Posts

Posted (edited)

am si eu o problema cu un bas. mi-a cazut si mi s-a rupt chestia de plastic pe care se sprijina corzile dupa ce sunt prinse in "urechiushe". cum ar veni, fretul de plastic dinainte de freturile normale.problema e ca Mi-ul nu sta asa cum ar trebui sa stea si dak se misca se dezacordeaza destul de mult,peste un sfert de ton.ma refer la piesa din poza. as vrea sa va intreb dak se gasesc de cumparat astfel de piese.multumesc. sanatate. :)

post-5169-1199469971_thumb.jpg

Edited by kozo
Guest omuletzu verde
Posted

da du-te la magazinu pro guitar in bucuresti si ti-l repara tipu pe loc...il gasesti luni si joi

Posted

... eh... depinde si cum s-a rupt, daca nu ai o suprafata destul de mare de lipit e mai mult ca probabil sa se rupa iar mai ales daca se afla sub presiunea corzi. Cel mai bine e sa cauti de cumparat sau o metoda care o folosesc unii lutieri: iei un os de vitel (vaca) il fierbi dupa care te apuci de sculptat. Trebuie sa fie la fel cu cel care s-a rupt sau cel putin macar la fel, asta daca n-ai pretenti, sau poate gasesti fildes, asta nu trebuie fiert :)

Posted

Acea piesa se numeste pragus sau nut in engleza...sigur o sa gasesti de cumparat sau poti sa iti faci tu singur unul din os ...