marcel Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 daca shtie cineva limba rromi il rog sa-mi traduca si mie macar titlu acesta -muro shavo kiki-...cunoscutul cantec cantat de ternipe.. am luat de pe net cateva variante de dictionar rrom-roman dar nu am reushit sa traduc mare lucru... indeal sa fi sa traduca cineva tot cantecul...dar ma multumesc si cu titlu'..ms .. ..rog sa nu postati posturi cu 'am impresia ca inseamna asta'..sau asa ceva...cine cunoashte il rog sa ma ajute..ms...bafta..
Guest Chiperion Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 "Muro shavo" (care înseamnã, în traducere din rromanes, "Dragul meu") este mesajul unui tatã cãtre fiul sãu, cãruia îi vorbeºte despre dragoste ºi despre viațã în general. Afar' de asta, avem aici o adaptare in romana, vinovat fiind Flavius Buzila; ce sa zic, nu prea pare sa respecte ce zice descrierea acolo, da' no, alta ceva mai dihai n-am gasit si dupa ureche ziceai matale sa nu sa spuna nimica.
Guest Ender_Eugen Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 scuze de informatia eronata insa eu asa stiam
apocalipsa Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 e shukar baiatul meu si "shukar" ce inseamna? ca nu toti suntem poligloti!...
marcel Posted October 10, 2007 Author Posted October 10, 2007 gata ati inceput cu mishtourile... ms. fain celor bine intentionati...
maur Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 gata ati inceput cu mishtourile...ms. fain celor bine intentionati... nu era nici un mishto...nu din partea mea... iar shukar=cool..tare...cel mai cel....or so... nu cred ca are vreun echivalent exact in lb romana. ps: nu-s tzigan, dar lucrez cu ei...si i-am intrebat...tot din curiozitate. traducerea este ..cam aproximativa...pt ca aia de canta sunt tzigani maghiari. aia de i-am intrebat eu..erau tzigani romani..ca sa zicem asha. ...si poate ca nu intelegeau bine alte limbi straine..
marcel Posted October 11, 2007 Author Posted October 11, 2007 ms maur...shtiu ca ternipe sunt maghiari...
Recommended Posts