www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Solutie Pentru Bani Putini


Guest AnthraX

Recommended Posts

Am o problema. Colegul chitarist nu prea sta bine cu situatia financiara si nu are amp. Vrem sa ne achizitionam ceva scule in viitorul apropiat (neh, io cel putin, de restu nu stiu cati bani or avea). Si vin cu o intrebare: Ar fi o solutie viabila sa folosim un singur amp de putere mare pentru ambele chitari, care fiecare va trece printr-un procesor si la intrarea in amp vor fi imbinate semnalele(bineinteles cu separare galvanica pe firul de semnal)?

Grija mea majora e ca nu cumva sunetele sa se incurce unul pe altul, sa produca armonice nedorite si sa iasa o nimica toata (ex: ati pus vreodata 2 chitari intr-o pedala de distors cu un splitter? :) nu e placut, pe langa ca se aude aiurea, cand opresti o chitara din butonul de volum tace si cealalta :) (pentru asta separarea galvanica mentionata mai sus))

Link to comment
Share on other sites

exact de ce spuneai tu acolo se va intampla. eventual sa luati un amp cu loop , si sa atacati doar puterea ampului , cu un mixer , adica fiecare canal cu eq-ul lui, asa s'ar putea sa mearga, dar tot nu e o treaba fiabila, solutia asta e extrema si doar daca aveti procesoare

Link to comment
Share on other sites

daca aveti doua procesoare din care cel putin unul are aux input (sau nah cd-input) si celalalt are un stereo output bagati ala in aux la primu si primu cu iesirea mono in amp si se-aude bine mersi fara nici o problema (asa facem la ore ca sa nu mai car ampu :), o data am bagat si 3 unu dupa altu si o fost ok :) )

Link to comment
Share on other sites

Multumesc de raspunsuri.

@ontz mai exact cum faceai? noi avem un korg AX1500G (are aux input, stereo output (adica 2 iesiri mono pt fiecare canal) tot ce vrei) si un digitech RP50 care are stereo output (pe o iesire stereo). Explica te rog.

Link to comment
Share on other sites

uite-asa: probabil ca rp50 are stereo output jack mare si ax1500 are aux input jack mic tot stereo. Faci asa: iei adaptor de la jack mare la jack mic, bagi in iesire stereo la rp50, bagi cablu stereo jack mic intre adaptor si aux input la ax1500. E ca si cum ai baga un cd-player sau jam machine. apoi bagi ax1500 prin iesire mono in clean la amp. Se vor auzi fara problema doua chitari, va fi transparent, totul va fi ok :)

Link to comment
Share on other sites

Ok, thanks. Ma temeam ca va trebui ceva de genul sa iau un anumit canal de la RP50 si sa il pun pe aux, but whatever. Mersi de sfat si voi incerca cat se poate de repede.

Link to comment
Share on other sites

pai asa rezolvi cel mai simplu problema celor doua chitari - o chitara in proc 1 alta in proc 2 proc 1-stereo-aux/proc 2 - mono - amp :) si schimbi la amanduoa canalele cum iti vrea pana ca-i exact ca si cand ai canta cu cd-player in proc 2 - se aud 2 semnale diferite (chiar daca-i mono) si intra in preamp de la amplif si dif de chitara si suna bine si tot ce vrei

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.