www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted

Este tab de la Grigorash Dinucu .. intre " cereri de tabulaturi " .. Hora staccato iti trebuie .. nu ? cauta prin cereri .. o sa gasesti :)

Posted
ce caut eu e muzica lautareasca; actorul gheorghe dinica are un album de muzica lautareasca scos impreuna cu stefan iordache si nelu ploesteanu...

uite cam asa ceva caut:

http://youtube.com/watch?v=kC7OjCpY4Yw

greu sa gasesti tab la asa ceva....cel mai simplu ar fi sa intrebi un lautar...altfel nu prea vad cum ai putea sa scoti ce e acolo...armonia la lautarie e criminal de grea!

Posted (edited)

nu e chiar criminal de grea. tre scoti gama aia in care canta ei (din cate mi-am dat eu seama, cel putin pe "afara e intuneric" e I II bIII bV V bVI VII, din care nu prea iese, eventual mai baga cate un bII din cand in cand la misto), si sa vezi ce acorduri poti forma cu notele astea.

piesa "afara e intuneric" e in Bm, "rifful principal" e Bm si Bbm. cand se schimba acordurile, mai trece in cate un G si dupa aia inapoi in Bm, si dupa aia G F# Bm. cam asta e structura in mare, daca chiar vrei s-o inveti, stai si freac-o acolo pana te-ai prins de faza, ideea e sa nimeresti trecerile importante dintr-un acord in altul, nu-ti bate capul cu fillurile. deci structura de baza. cam atat am avut rabdare sa scot, vezi si tu, te descurci. oricum, ideea e ca nu iese din gama, deci toate acordurile au fundamentala intre notele gamei asteia lautaresti si probabil ca si celelalte note tot din gama. vezi tu. e naspa ca e greu de auzit acordeonul, e mixat foarte in spate. daca ar exista o versiune instrumentala ar fi mult mai usor de prins.

Edited by mickeyG
Posted

Scuzele mele .. nu am citit bine :) credeam ca de grigorash dinicu ii vorba