Cursedone Posted August 4, 2007 Posted August 4, 2007 ok deci ziceti si voi cum ajung sa fac tonul ala inconfundabil... sampleuri: iced earth-depths of hellhttp://youtube.com/watch?v=48oFXi7q-vs iced earth-the last laugh http://youtube.com/watch?v=ge81-hwm_uc iced earth-slave to the dark la asta asteptati si voi 30 de secunde si vine si tonu
Adi Posted August 7, 2007 Posted August 7, 2007 Tonul ala probabil n-o sa-l obtii niciodata pentru ca Schaffer foloseste ampuri custom. Aproape poti sa ajungi incepand cu niste doze care "strang" bine (EMG 81, SD JB, poate SD LiveWire dar e cam overkill). Drive-ul respectiv il scoti cel mai bine dintr-un preamp pe lampi suparat, dar cum ala costa mult poti sa-l imiti rezonabil si cu un multiefect decent (de exemplu un POD). Eu sunt mare fan Iced Earth, dar sa stii ca Schaffer n-are mare smecherie de ton. Toata treaba e ca sunetul e foarte strans si precis, asta inseamna drive de calitate cu gain-ul sus si un palm mute puternic pe bine cunoscutele lui pasaje de galop.
Cursedone Posted August 10, 2007 Author Posted August 10, 2007 Tonul ala probabil n-o sa-l obtii niciodata pentru ca Schaffer foloseste ampuri custom. Aproape poti sa ajungi incepand cu niste doze care "strang" bine (EMG 81, SD JB, poate SD LiveWire dar e cam overkill). Drive-ul respectiv il scoti cel mai bine dintr-un preamp pe lampi suparat, dar cum ala costa mult poti sa-l imiti rezonabil si cu un multiefect decent (de exemplu un POD). Eu sunt mare fan Iced Earth, dar sa stii ca Schaffer n-are mare smecherie de ton. Toata treaba e ca sunetul e foarte strans si precis, asta inseamna drive de calitate cu gain-ul sus si un palm mute puternic pe bine cunoscutele lui pasaje de galop. ma rog am uitat sa specific sunt pe guitar rig deocamdata, dar din cate citesc aici si din cate am mai observat si aflat eu, trebuie(in afara de doze) compresor, gain destul de mare si ocazional niste delay. am dreptate?
Adi Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Delay nu-ti trebuie. Iti ajunge reverb pentru partea lui Schaffer. La anumite solouri ale lui Tarnovski s-ar putea sa ai nevoie daca vrei sa le imiti exact. Nici compresorul nu e necesar, dar poti sa experimentezi. Daca folosesti Guitar Rig cred ca cel mai bine incepi cu un dist si un amp si adaugi in jurul lor. Poate CAT si Lead 800 ar fi un inceput bun ca sunt mai curate. Important mai e sa nu dai joasele tare. Modeleaza-ti tonul din medii. Si evident, mana e cea mai importanta.
Recommended Posts