Guest Gabi Nacu Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 Asta fiindca nu exista o scoala pentru asa ceva (stiu exista ceva dar departe de nevoile unui cantaret) .. fiindca, asa cum am spus undeva cei care canta nu sunt constienti de faptul ca este foarte importanta prezenta scenica, vezi suparari si alte chestii personale ... pe scena esti actor si trebuie sa te comporti ca atare. Uite vezi este util locul asta fiindca ai tras un mare semnal de alarma. Am uitat sa amintesc de Sandu Costica ca voce si prezenta, (ex Interval, Voltaj, Transilvania, Krypton, Harap Alb, Act, Quartz, Adi Manolovici) si daca nu ma insel in prezent M.S. ... ia uitati-va pe pagina asta ... scrie ceva si Gabi Nacu acolo ... http://www.msmetal.net/cronici.php Gabeeee! il mai stii pe Costica .. Damigeana ... El Toro ... e beton cu vocea! Poate trece si el pe aici cu toate ca nu se prea lipeste tastura de degetele lui ... deee, chitara da! Da Glass, am inteles ideea cu internetul si marea speranta pe care si eu ca si altii mi-o pun in el, dar cintatul live ramine etalonul prin care se masoara un mesaj, un act muzical. Citisem ca si Linkin Park au fost “descoperiti” la mp3.com, dar ca si Radiohead, care i-am si vazut, cinta live extrem de bine. Deja conceptia multor trupe mari este de a imprima albumul cu iz de concert, pentru a transmite cit mai mult. Multi au si audienta in studio, sa fie mai aproape de faza reala. Si din cauza acestei explozii digitale majoritatea manager-ilor de club se uita cam urit la trupele care vin cu play-uri pe computer, etc… vor totul cintat pe bune. La competitiile de trupe pe unde-am fost in Anglia nici nu te primeste daca nu cinta toata trupa live. Deci… depinde ce market vrei sa ataci. Oricum, bineinteles ca posibilitati sint multe, daca ai un produs bun, de care esti multumit, merita sa incerci oriunde. Important e PRODUSUL, cum ii ziceam noi - uzufructul, ha! Da Michel, l-am auzit pe Costica Damigeana, foarte promitator. MS tobosarul e preten cu mine, din 81 cind am facut un al doilea Harap Alb, cu el, cu Borobeica de la Iris. A scos si el un disc, MS, acum 3 ani, pot sa ma laud ca eu i l-am masterizat. Acolo mi-a placut de Damigeana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michel2233 Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 Da Glass, am inteles ideea cu internetul si marea speranta pe care si eu ca si altii mi-o pun in el, dar cintatul live ramine etalonul prin care se masoara un mesaj, un act muzical. Citisem ca si Linkin Park au fost “descoperiti” la mp3.com, dar ca si Radiohead, care i-am si vazut, cinta live extrem de bine. Deja conceptia multor trupe mari este de a imprima albumul cu iz de concert, pentru a transmite cit mai mult. Multi au si audienta in studio, sa fie mai aproape de faza reala. Si din cauza acestei explozii digitale majoritatea manager-ilor de club se uita cam urit la trupele care vin cu play-uri pe computer, etc… vor totul cintat pe bune. La competitiile de trupe pe unde-am fost in Anglia nici nu te primeste daca nu cinta toata trupa live. Deci… depinde ce market vrei sa ataci. Oricum, bineinteles ca posibilitati sint multe, daca ai un produs bun, de care esti multumit, merita sa incerci oriunde. Important e PRODUSUL, cum ii ziceam noi - uzufructul, ha! Da Michel, l-am auzit pe Costica Damigeana, foarte promitator. MS tobosarul e preten cu mine, din 81 cind am facut un al doilea Harap Alb, cu el, cu Borobeica de la Iris. A scos si el un disc, MS, acum 3 ani, pot sa ma laud ca eu i l-am masterizat. Acolo mi-a placut de Damigeana. Si uite asa, intre doua maturi, ca asta fac acum ... ma intreb ... o avea Gabi preturi bune la masterizat? ... ca e bine de stiut ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Gabi Nacu Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 Si uite asa, intre doua maturi, ca asta fac acum ... ma intreb ... o avea Gabi preturi bune la masterizat? ... ca e bine de stiut ... Ieftin ca braga......ha! Link to comment Share on other sites More sharing options...
michel2233 Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 Ieftin ca braga......ha! Sincer nici nu stiu ce gust mai are braga .. si nici ieftin nu mai stiu ce inseamna. Oricum, la modul serios, daca te ocupi de asa ceva, este bine de stiut ... deci oameni buni, daca va intereseaza, lasati un mesaj pe PM lui Gabi. Banuiesc .. nu stiu, dar cred ca poti sa faci si alte lucruri, gen, negative sau sa tragi o chitara ceva. Oricum cam aceleasi preturi se vehiculeaza si pe aici prin studiouri unde in general nu prea sunt scule de calitate ... am vazut chiar undeva, intr-un studio, niste boxe de calculator in loc de monitoare ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Gabi Nacu Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 Sincer nici nu stiu ce gust mai are braga .. si nici ieftin nu mai stiu ce inseamna. Oricum, la modul serios, daca te ocupi de asa ceva, este bine de stiut ... deci oameni buni, daca va intereseaza, lasati un mesaj pe PM lui Gabi. Banuiesc .. nu stiu, dar cred ca poti sa faci si alte lucruri, gen, negative sau sa tragi o chitara ceva. Oricum cam aceleasi preturi se vehiculeaza si pe aici prin studiouri unde in general nu prea sunt scule de calitate ... am vazut chiar undeva, intr-un studio, niste boxe de calculator in loc de monitoare ... De negative nu ma ocup pentru ca nu am timp, sincer sa fiu. Dar de masterizari e OK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michel2233 Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 De negative nu ma ocup pentru ca nu am timp, sincer sa fiu. Dar de masterizari e OK. OK ... cred ca lumea a reusit sa-si dea seama despre ce este vorba ascultand piesa postata de tine, sau de pe pagina ta de web ... eu unul te astept la sectiunea aia a noastra unde punem piese si cu alte "dovezi" Ce as vrea sa te intreb este daca poti sa-mi dai un sfat. Eu nu am posibilitatea, cel putin acum, sa-mi promovez muzica cu trupa, live, in primul rand fiindca am piese mai ciudate ... am si niste proiecte de clasica, nu cine stie ce, da' oricum, bune sau rele, nu le pot promova cu trupa ... m-am gandit ca daca ar fi sa le pun pe net, probabil s-ar incadra la muzica de film sau ceva in genul asta ... Ai idee daca merita sa incerc asta ... si cam ce ar insemna pentru mine daca totusi, prin absurd (spun absurd ca am auzit niste piese la sectiunile astea de am cazut jos) as gasii pe cineva interesat de ele. Ma refer la pozitia mea geografica sau la alte amanunte gen, drepturi de autor ... nu prea ma intereseaza banii ... banuiesc ca nu poti scoate prea multi din vanzarea pe net a Cd-urilor ... este plin si concurenta mare ... Te intreb fiindca si piesele tale, cele de pe disc, sunt destul de pretabile muzicii de film ... te-ai gandit la chestia asta? Inteleg ca oricum trebuie sa treci prin lantul amintit de tine. Doar ca tu poti totusi sa te produci pe scena ... pe cand eu ... dau cu matura acum ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Gabi Nacu Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 Ce as vrea sa te intreb este daca poti sa-mi dai un sfat. Eu nu am posibilitatea, cel putin acum, sa-mi promovez muzica cu trupa, live, in primul rand fiindca am piese mai ciudate ... am si niste proiecte de clasica, nu cine stie ce, da' oricum, bune sau rele, nu le pot promova cu trupa ... m-am gandit ca daca ar fi sa le pun pe net, probabil s-ar incadra la muzica de film sau ceva in genul asta ... Ai idee daca merita sa incerc asta ... si cam ce ar insemna pentru mine daca totusi, prin absurd (spun absurd ca am auzit niste piese la sectiunile astea de am cazut jos) as gasii pe cineva interesat de ele. Ma refer la pozitia mea geografica sau la alte amanunte gen, drepturi de autor ... nu prea ma intereseaza banii ... banuiesc ca nu poti scoate prea multi din vanzarea pe net a Cd-urilor ... este plin si concurenta mare ... Te intreb fiindca si piesele tale, cele de pe disc, sunt destul de pretabile muzicii de film ... te-ai gandit la chestia asta? Inteleg ca oricum trebuie sa treci prin lantul amintit de tine. Doar ca tu poti totusi sa te produci pe scena ... pe cand eu ... dau cu matura acum ... Michel Da, cred ca proiectele de care zici intra bine la muzica de film dar nu stiu daca toate site-urile de muzica au acest concept. La www.artistlauch.com nu am vazut asta, in schimb au “Misc.” unde intra multe genuri. Bineinteles ca e bine de incercat, orice e bine de incercat in general. Cu copyright-ul in Anglia si SUA e de genul urmator: orice produs finit (un CD de exemplu) este considerat deja protejat intelectual, e al tau, in momentul cind ai pus numele tau pe el. Cea mai simpla dovada in caz contrar e clasica metoda de a ti-l trimite tie acasa cu recomandare si sa nu rupi sigiliul, doar in caz de proces il deschide judecatorul. Cei de genul artistlaunch.com cind te inscrii iti inregisteaza piesele la ei, deja se considera un al doilea copyright. In general, daca platesti, oamenii te vor pune in anumite competitii, sau top-uri in functie de stilul tau muzical, unde multi care sint interesati de genul respectiv vin sa “culeaga” noi talente. Daca esti tare, bineinteles ca iti vor oferi proiecte la care sa lucrezi, dar in general problema va fi cu viza de lucru. Ca sa faci un proiect cu o companie de film, sa zicem, trebuie sa ai drept de munca in tara respectiva, lucru care trebuie sa ti-l obtina compania. Asta implica multe, banuiesc ca stii si tu. Ma refer la proiecte serioase. Ah, daca te contacteaza unii sa-ti dea niste bani de buzunar sa le faci un track, asta e alta poveste. Poti vinde ceva muzica si pe internet dar in general trebuie sa “sara in ochi”, sa fie deosebita. Pune-te in locul vizitatorilor. Cit de mult ai fost pe internet si chiat te-a dat pe spate muzica unora? Ai cumparat discul pina la urma, sau te-ai multumit sa faci download la mp3-uri si gata. Deci ca tine procedeaza si altii. Parerea mea e sa gindesti totul ca un produs finit, un album, cu inceput si sfirsit, ceva care te reprezinta pe tine. Cum a facut Mike Oldfield. El nu s-a gindit ca Tubular Bells o sa ajunga muzica de film in Exorcistul, nu? Sau Vanghelis, la fel. Trebuie creata intii o identitate, ceva de care lumea sa se “agate”. Apoi, muzica poate fi folosita in diferite imprejurari. Asta e parerea mea, nu e neaparat cea mai buna, dar cam asa vad eu lucrurile. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michel2233 Posted October 23, 2005 Share Posted October 23, 2005 Gabi .. sper ca nu ne-ai parasit ... topicul asta a ramas cam in urma ce este drept ... oricum eu astept cantari noi de la tine ... am fost zilele astea pe la cateva concerte prin Bucuresti .. de rock, blues, jazz si sper sa ajung si la unul de clasica cat de curand ... lasand la o parte placerea de a asculta trupele, unele chiar foarte bune, am fost izbit iara de lipsa de interes a trupelor pentru "autopromovare" ... m-am intors acasa cu mana goala in fiecare seara .. nici macar nu stiu cine a cantat in trupele respective, nici macar nu stiu numele unor trupe, tinand cont ca in general programul de concert nu a fost respectat, nu am vazut nici-un "fluturas" in care sa fie trecute detalii despre oamenii din trupe, discografii, biografii, adrese de internet, program de concerte ... nimic ... as vrea sa vorbesc frumos despre unii din ei .. dar, nu stiu numele lor .. pacat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts