www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted
Pret: 8000 RON
Link producator: https://www.thomann.de/ro/gibson_les_paul_standard_50s_hcs.htm?atr=true
Stare: Uzura normala
Accept schimburi: Nu accept schimburi

Vand un Gibson Les Paul Traditional Plus fabricat in USA in 2010, culoarea Light Burst. Este o chitara care isi depaseste in mod clar conditia de Les Paul de serie, fiind extrem de aproape de un Custom Shop 59 reissue. Calitatea lemnului, sunetul, feelingul sunt acolo, cu cele mai bune Custom Shopuri, ce ii lipseste sunt finisajele in culori speciale si masuratorile exacte ale chitarilor reissue, plus hardware-ul dedicat. Chitara este una cantata si a capatat in timp look-ul usor uzat pentru care multi chitaristi platesc bani grei pe seriile Murphy Lab sau Murphy Aged. Nu este nimic grav, doar dinguri si zgarieturi de la un instrument cantat live. Motivul este unul foarte bun, daca nu cel mai bun, este o chitara care suna mult peste ce a fost seria Traditional (echivalentul actual fiind Les Paul Standard 50). Fiind din seria Plus are top cu vreo 3 Auri, adica un flame top regulat si foarte vizibil, extrem de elegant. La fel de eleganta este si culoarea, nefiind clasicul cherryburst, ci mai degraba spre Dirty Lemon. Chitara este deasemenea si un instrument usor, avand foarte putin peste 4 kg, media unui Les Paul fiind in jurul a 4.3-4.5 kg. In rest sunt specificatiile clasice, gen corp mahon cu maple top, grif mahon cu tastiera rosewood si 22 taste in stare foarte buna, cu foarte usoare urme de uzura, cheite vintage tip Kluson. Griful este unul extrem de comod, fiind profil 59, adica mediu, nici prea gros ca cele gen 50's, nici skinny ca cele 60. Setata profi, cu actiune joasa, fara fretbuzz si ton maxim. Vine cu hardcase Gibson in stare buna si cu trussrod cover cu inscriptia Traditional, acum fiind montat, din motive de preferinte personale unul neiscriptionat pe care il voi pastra. Nu are probleme structurale de nici un fel, iar dozele Classic 57 si Classic 57 Plus suna fantastic in aceasta chitara. In mod normal ar trebui sa o tin, pentru ca este in mod clar mult peste aproape toate modelele de serie care mi-au trecut prin maini (nu includ aici si cele f vechi, 40+ ani), dar pentru un model din epoca moderna este un exemplar exceptional. Din pacate m-am aglomerat f tare in ultimul timp, si sunt nevoit sa renunt la chitari pe care imi doresc maxim sa le pastrez, dar sa zicem ca tin putin mai mult la familie decat la chitari ... 

https://www.thomann.de/ro/gibson_les_paul_standard_50s_hcs.htm?atr=true

Modelul echivalent actual, care din punctul meu de vedere este mult sub ce ofera acest exemplar se invarte la Thomann in jurul a 13000 lei, eu doresc pe a mea, care are si un relic marca Blackthorn Lab & Co inclus doar 8000 lei. Pretul este FIX, nu va cobori decat dupa ce voi fi eu decedat si va vinde sotia chitara nestiind cand valoreaza. Schimburi NU doresc decat daca sunt la un pret la care sa pot vinde obiectul respectiv in cel mult 2 zile.

Contact 0731 444 646

20251218_150527.jpg

20251218_150539.jpg

20251218_150603.jpg

20251218_150620.jpg

20251218_150625.jpg

20251218_150638.jpg

20251218_150659.jpg

20251218_150735.jpg

20251218_150749.jpg

20251218_150804.jpg

20251218_150823.jpg