gagai Posted Thursday at 05:26 Author Posted Thursday at 05:26 Salutare! În acest video am făcut un shootout detaliat între 4 pedale de overdrive tip Tube Screamer, pentru a vedea dacă diferențele de preț se justifică în ton și performanță. 🎸 Pedalele testate: • Ibanez Overdrive Pro TS808 • Ibanez TS-Mini • TC Electronic El Cambo • Clonă chinezească (TEMU) 📊 Analiza Frecvențelor & Volum: Pe lângă testul audio, am inclus și un grafic de răspuns în frecvență. Interesant este că Ibanez TS808 și TC Electronic El Cambo sunt aproape identice! Am observat o ușoară scădere de volum la TS-Mini, iar clona de pe TEMU este și mai încetă, deși la nivel de ton diferențele sunt extrem de subtile. 🎛️ Cum am înregistrat (Reamping): Pentru a fi cât mai obiectiv și a surprinde fiecare nuanță, am făcut reamp (Palmer Trave reamp-box) la un track de chitară direct printr-un Laney IRT Studio, folosind canalul Rhythm. 🎧 Descarcă fișierele Audio (Uncompressed): Pentru că YouTube compresează destul de mult sunetul, am lăsat track-urile originale (.wav) într-un folder de Google Drive ca să le puteți asculta la calitate maximă pe monitoarele sau căștile voastre: 👉 https://drive.google.com/file/d/1KOCD4AyMAFANEM5L1KS9US8JiWZndYkG/view?usp=sharing
gagai Posted 6 hours ago Author Posted 6 hours ago Dacă te-ai chinuit vreodată să înregistrezi un amplificator pe lămpi acasă fără să îți superi vecinii, clipul de astăzi este exact ce căutai. Am pus la treabă Laney IRT-Studio, un exemplu de versatilitate ascuns într-un rack 2U. Acest model nu este doar un simplu head pe lămpi cu un ton excelent pe toate cele 3 canale (Clean, Rhythm, Lead), ci funcționează ca o adevărată interfață de înregistrare. Iată ce îl face special: Dummy Load Intern: Poți cânta și înregistra la miezul nopții 100% silențios, fără să conectezi un cabinet fizic! Putere Adaptabilă: Are intrări separate de 15W și 1W pentru ton de lămpi „încins” la volum de apartament. Interfață USB Integrată: Permite înregistrarea simultană a semnalului procesat și a celui curat (dry), fiind perfect pentru Re-amping (amplificatorul are ieșire dedicată pentru Reamp). Ieșire DI (XLR): O poți folosi cu emularea de cabinet proprie sau pe Bypass, pentru a încărca propriile tale IR-uri în DAW. Am explicat în detaliu pe clip cum funcționează controlul de EQ (push-pull buttons) și Dynamics iar apoi am exemplificat fiecare canal în parte! https://youtu.be/Wdz4LNJzta4
Recommended Posts