www.rgc.ro Web analytics

Jump to content
Sign in to follow this  
comanel

[Help] Wiring Avion pentru Stratocaster fretless

Recommended Posts

Hai noroc dudes

Vin cu un challenge catre oricine ar fi interesat, mai mult de consultanta, nicidecum de executie. Vreau sa-mi duc un Strat la cea mai buna versiune a lui, dar din cauza avioanelor pe care le am in cap, ma lovesc de cum ar trebui sa leg toate treburile.

Habemus aceasta situatie (long text incoming):

image.png.0f593ed07d71fcb797ef60d1c6baff29.pngimage.png.798566c28b17aed6b6bb0008c125a3f7.png

Un strat H (S) S (pe care l-am facut fretless) - partea mecanica functioneaza asa cum trebuie, mi-am dat silinta :). Pe acest strat vreau sa inlocuiesc S-ul din neck cu un sustainiac Diy, controlabil dintr-unul din poturile de volum/ton, cu posibilitatea sa-i inversez faza, si peste toate astea sa-i adaug un killswitch v2.0*. Switchul din chitara pe care il am la dispozitie e unul 3 way. Poate fi si 5 way, dar 3 mi-e cel mai comod.

Zic (S) pentru ca sunt ori dispus sa renunt la middle (este foarte rar folosit) ori mi se pare ca adauga complexitate intr-un circuit care e deja prea complicat.

Circuitul de sustainiac e mostly done. E bazat pe un mini amp Fetzer/Ruby pe integrat Lm386, alimentat de o baterie de 9v. Out-ul acestui amp da intr-o "doza" care e de fapt o bobina de 8 ohmi cu core de metal. poti sa-l numesti un difuzor care nu se misca, dar trage de corzi.

Executat de aici: http://diy-fever.com/misc/diy-sustainer/comment-page-1/

 

Acu, wiringul pe care mi-ar placea sa-l fac e de negasit, si nu reusesc sa-mi gandesc o schema cat sa pot sa ma apuc de tras fire si lipit si chestii. Preferabil as vrea sa fac treaba asta fara sa dau 60 de gauri cu 60 de potentiometre in pickguard, de-aia te si deranjez :).

Killswitch 2.0 inseamna 2 pozitii: una in care apasat sa taie semnalul, iar a doua (upon flipping a different switch) inversul ei (as in apas si trece semnal, neapasat nu trece)

Ok, schema:

- pozitia 1 (bridge pos) din switch-ul de doze (H in bridge) sa fie o chitara normala, killswitch in modul 1 (push to silence), control de volum si atat. We don't need no tone controls.

- pozitia 2 (mid pos) e cam ce e in pozitia 1 dar cu killswitch-ul in modul 2 (push to sound). doza care se ocupa de "du semnal catre output" e in continuare H-ul din bridge.

- pozitia 3 (neck) e pozitia in care intra sustainiac-ul. doza de semnal e tot H-ul din bridge, dar as folosi pozitia 3 ca un switch de on pentru ampul din sustainiac. Pozitia 3 sa inchida practic circuitul dintre baterie si power input al ampului.

 

poturile de volum / ton / whatever: - a se observa gaurile 3 ( mici ) si 1 (mare) din pickguard

Vol 1 (original volume pe strat) sa fie master volume

Vol 2 (1st tone) sa ... sa... dunno (aici ma gandesc ca poate fi legat (S) -ul din middle position, tot asa pe direct, inaintea killswitchului.

Vol 3 (tone-ul de aproape de output) sa controleze gainul amplificatorului de sustainiac.

Killswitch button - self explanatory

 

Acum, ce-mi lipseste (toggle-urile pentru urmatoarele avioane)

- switch/toggle pentru mode select la killswitch

- switch/toggle pentru inversarea fazei de la sustainiac

Astea pot fi si pe push pull la oricare din controalele de volum ce urmeaza a fi instalate. Sau nu stiu, sunt sigur ca m-as putea obisnui cu orice solutie, in afara de mini-toggle dinalea de iti face pickguard-ul sa arate ca o carlinga de avion.

 

Apreciez orice desen, design, idee, cat timp ma duce mai aproape de avion. Stiu sa citesc scheme cat de cat, si cunosc pe cineva care stie foarte bine :). Ma descurc cu letconul si pe treburi grosolane si pe treburi de finete. Va rog doar sa ma luati usor.

Also, cat tax:

image.png.1600dc0bfe3366df714f14756098763f.png

Astept cu drag sugestiile voastre domnilor, aici, sau prin PM, sau prin porumbei.. it don't matter.. sa iasa. 

Daca sunteti din Bucuresti si vreti sa fiti hands-on, dati lista de cumparaturi, si vin cu ea, si cu cateva beri. Garantez conversatie placuta, si povesti din backstage-uri autohtone.

Edited by comanel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.