letuvio Posted October 14, 2016 Posted October 14, 2016 Buna, va rog ajutati- ma. vreau sa- i schimb fiicei mele chitara Fender CD 60 cu CD 60 CE. A cantat in ultima vreme pe electroacustica CD 60 CE a unui prieten, si e mai comoda si binenteles suna amplificat. Le- am masurat, si electroacustica este un pic mai mica ( ~ 1,5 cm de jur imprejur ). Deaorece stau departe de magazine am contactat telefonic pentru comanda si i- am intrebat de marime. Raspunsul lor a fost ca nu sunt diferente. Va rog lamuriti- ma. O fi un model mai vechi electroacustica Fender Cd 60 CE pe care a cantat, sau le- au masurat la magazin din ochi. Citisem pe forum, dar nu am mai gasit informatia, faptul ca chitarile electroacusticile au dimensiuni mai mici decat cele acustice. Asa o fi ? Multumesc,
rocket1982 Posted October 19, 2016 Posted October 19, 2016 Da "cutia: la electoacustice poate fi mai mica... nu la toate. Parerea mea nu da banii pe o electro acustica ci cumpara o acustica performanta pt un timp mai indelungat. Ca sa transformi o chitara acustica in electo acustica poate costa intre 10 ron si 200 ron fara degradarea performatelor. Ai un exemplu de pickup pasiv aici. https://www.aliexpress.com/wholesale?spm=2114.01010208.8.14.qMwmEZ&initiative_id=QRW_20161019073814&SearchText=rocket+guitar+pickup&productId=32714318419 Sunt mai multe tipuri si toate se instaleaza relativ usor .
letuvio Posted October 19, 2016 Author Posted October 19, 2016 Multumesc frumos. Am inteles ideea, dar ma interesa o comparatie strict pe Fender CD 60 si Fender CD 60 CE
Doctor X Posted October 21, 2016 Posted October 21, 2016 Roaga-i pe cei de la magazin sa masoare corpul chitarei. Daca nu o fac, inseamna ca nu stiu sau nu vor sa-si vanda produsele.
letuvio Posted October 21, 2016 Author Posted October 21, 2016 Multumesc de raspunsuri. Astazi am ajuns la un magazin de muzica. Fenderul CD 60 CE are cutia de rezonanta mai mica, adica este exact ce isi dorea fiica mea. Multumesc Fly Music - Piatra Neamt, pentru ajutor.
Recommended Posts