www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted

Salut,

Tocmai am primit de la un prieten un Epiphone AJ28S, fabricat in 1998, Korea. Are o crapatura intre neck si body dupa cum se vede in pozele atasate. Cat de grava e situatia ? Credeti ca ar putea avansa in timp si cat ar costa o astfel de reparatie? Sau daca e vreo metoda "home made" de reparatie? As vrea sa stiu ce parere aveti de modelul asta si cam la ce pret e estimat? Chitara in rest e impecabila.

Multumesc :)

post-32505-0-94234600-1429637778_thumb.jpg

post-32505-0-87957900-1429637779_thumb.jpg

post-32505-0-67255800-1429637780_thumb.jpg

post-32505-0-53424900-1429637781_thumb.jpg

post-32505-0-45614500-1429637783_thumb.jpg

post-32505-0-69580700-1429637785_thumb.jpg

Posted

pai,poti tu sa ne zici cam cat costa unul second facand o cautare pe net iar noi o sa iti zicem daca merita sau nu reparata

din ce vad,pare destul de nasoala crapatura,caci nu s-a facut pe linia de llipire,ci s-a "sfasiat" lemul,iar ruptura nu e una dreapta 

solutii ar fi,dar nu-s chiar cele mai simple - injectarea de adeziv si strangerea nu cred ca rezolva mare branza

PS- chitrile nu se repara home made cum nici operatile de apendicita sau extractiile dentare nu se fac acasa  :) 

Posted

Nu am gasit nici un pret orientativ online, altfel nu intrebam. Ceva post in SUA zicea de un 200 dolari second, da nu stiu cat de incredere e sursa, plus ca era vechi anuntul. Cred ca e exagerata comparatia cu operatia de apendicita facuta acasa...:) Normal ca o chitara nu se repara acasa, de aia am si pus ghilimelele, dar ma gandeam daca nu e ceva grav poate e vreo solutie mai la indemana pt un necunoscator. Bineinteles ca nu s-ar compara cu o reparatie profesionista. Chitara se afla in Danemarca si aici ar costa foarte mult o reparatie de genu'...vreau sa aflu care e starea doar. Dupa ce i-am pus corziile crapatura nu da nici un semn ca ar avansa.

Multumesc pentru raspuns :)

Posted

Nu vroiam sa te descurajez sau ceva ,sper ca nu te-ai suparat 

TI-am spus faza cu operatia ca o glumita ; zona aceea de la chitara e printre cele mai "sensibile" parti din cauza ca acolo descarca forta corzilor iar inbinarea nu e una tocmai simpla ; lemnul a cedat din cauza ca era de proasta calitate (fapt care nu totdeauna e vizibil cu ochiul liber) 

O reparatie profesionala probabil ar insemna dezlipirea bucatii defecte si lipirea uneia noi  ,pe langa asta ar necesita si o refinisare - tragand linia la final,toata aventura s-ar sfarsi cu un cost cat al chitarei ,care nu se justifica la o asa valoare

Fara reparatie,s-ar putea sa te trezesti intr-o zi cu o balama in loc de chitara

http://www.andymartinguitars.com/wp-content/flagallery/duende-build/5-heel-carving-small.jpg

• Like 1