www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

BUBU-G

Newcomers
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by BUBU-G

  1. Pret: 800 RON
    Localitate: BUCURESTI
    Contact: 0727355343
    Stare: Foarte buna/Ca nou
    Accept schimburi: Nu accept schimburi

    5a4bd198a3401_2018-01-0216_50_16.thumb.jpg.7a60d1015614e97f70a9ec6959ff5842.jpg5a4bd19796f6c_2018-01-0216_49_50.thumb.jpg.21a0d61b848cc4952cf6f18cf6e38bfc.jpg

    Preampul are 1 canal de clean si 1 canal de drive (Crunch si Lead). Switchurile, knoburile, intrarile/iesirile, lampa (schimbata evident de cea originala) functioneaza perfect.

    A fost folosit live de 3 ori, si de cateva ori in studio. Il vand fiindca nu ma ajuta in genurile de muzica pe care le practic. 

    Singurul "dezavantaj" este acel cauciuc de aderenta care lipseste. Nu stiu unde, cand, sau de ce s-a ascuns... 

    Va rog frumos, FARA NEGOCIERI! 

    Este 300 euro pe Thomann. Eu il dau cu 175 euro sau 800ron. 

    2018-01-02 20.55.54.jpg

  2. Sunt student in anul 2 la conservator - jazz (am terminat liceu de muzica George Enescu din Bucuresti). Studiez chitara de aproape 6 ani, am activat in numeroase proiecte, turnee si concerte in toata tara. Caut o trupa serioasa cu activitate (concerte preferabil in fiecare saptamana) si nu amatori, Caut un grup de oameni educati in muzica si in performanta ca trupa. Demo-urile mele se afla la adresa http://www.online-in...ile/SereiEduard , toate sunt compozitii proprii home-made, unele vechi de 3 ani. Genurile pe care prefer sa le abordez sunt: jazz-funk, bossa-nova, latino jazz, rock`n`roll, country, pop-rock, blues, pop, putin flamenco si orice nu se incadreaza in manele sau metale grele (desi imi place muzica lautareasca). In cazul in care e cineva interesat dau si meditatii de teoria muzicii, teoria jazz-ului, chitara electrica si acustica.

    Pentru informatii dati mail: eduardserei@yahoo.com

  3. Caut un basist fara "fitze" pentru o trupa de coveruri. Media de varsta a trupe e de 25 - 35 ani, coverurile constituie piese accesibile publicului si trec prin cat mai multe genuri de muzica, excluzand metale, mortzi si alte greutati de genu. Pt contact dati PM pe id sau reply aici, dar mai bine PM :)

  4. up!

    Trupa de coveruri daca te intereseaza dami un add YM: eduardserei . Trupa se cheama SELECT, exista scule, cantari, sala de repetitii...numai basist nu este:P dak esti fitzos sau te crezi wooten sau alte kestii genu, mai bine nu:P. Ce vreau sa zic e sa fi baiat serios si om de treaba dak te bagi. Si nevoia noastra de basist e destul de urgenta.

  5. Eu sunt Edy, am 19 ani, locuiesc in Bucuresti si caut o trupa de coveruri. Sunt student la conservator - jazz. Pot canta cam orice gen de muzica accesibila (in sensu ca nu stiu muzica indiana, gregoriana etc :)) Studiez chitara de 5 ani. id-ul meu de yahoo: sadicool15

  6. in acest post, voi pune la dispozitia voastra, materiale, exemple si explicatii, despre armonie, compozitie si regulile acestora. mentionez ca materialele ce le voi pune la dispozitie sunt "productie" proprie si intra sub protectia dreptului de autor.

     

     

     

     

     

    Forme omofone, tonalitate, clasico-romantice.

     

    Tonalitatea:

    cele 7 sunete au relatii intre ele.

    tonalitatea a aparut dintr-o libertate absoluta. a aparut la sfarsitul renasterii si inceputul barocului.

     

    Modulatia:

    procesul de trecere intre 2 tonalitati. exista 2 tipuri de modulatie: cea tonala apropiata si cea tonala departata.

     

    Inrudirea tonalitatiilor:

    de gradul: 0- toate cele 7 sunete sunt la fel

    1- unul din sunete este diferit sau exista o diferenta de alteratie.

    2- cu 2 sunete diferenta sau 2 cvinte diferite.

    3- 3 diferente de armura, 3 cvinte diferenta.

     

    Dupa tonica: "omonima": tonica, comuna, armura si sunete diferite.

     

    Enarmonica: unde Fa# este si Sol bemol Major.

     

     

     

     

    Armonia Tonala Clasica

     

    Armonia tonala este stiinta succedarii acordurilor in muzica tonala. Folosim deocamdata doar acorduri de 5-ta si le inlantuim doar pe treptele principale (1,4,5), in tonalitatiile Majore si minore.

    In gama minora, fata de cea majora, sunetele sufera mici modificari temnorare: In minor, varianta armonica presupune alterarea suitor a treptei a 7-ea ce devine si sensibila. ca atare va trebui sa alteram 3-ta acordului de dominanta din melodiile minore.

    Construirea unui trison distribuit unui cor mixt(ex), va tine cont de 2 tipuri de obligatii: privitoare la diapazon(ambitus) si distantele permise intre voci, si cele privitoare la structura acordului (modul de distribuire a sunetelor pe verticala).

    3-sonurile treptelor principale se vor distribui in cele 3 stari astfel:

    - in stare directa (5-3 sau fundamentala la bas), acordul va fi folosit cu dublajul preferential al fundamentalei, fiind permis dar nu recomandat dublajul 5-tei (daca nu se dubleaza fundamentala). TERTA ACORDULUI NU SE DUBLEAZA!!! se poate folosi un acord incomplet prin triplarea Fundamentalei daca si numai daca 3-ta acordului apare la una dintre vociile inferioare (una dintre primele 2 note de jos in sus).

    In rasturnarea 1 acordul va fi folosit cu dublajul fundametalei sau al 5-tei preferabil al acelui sunet de la sopran (prima nota de sus). NU SE DUBLEAZA 3-TA!!! (ce va aparea ca sunetul din bas).

    In rasturnarea a-2-a (6-4 sau 5-ta acordului principal in bas) vom folosi acordul cu dublajul 5-tei, a sunetului din bas, foarte rar se poate dubla fundamentala si NICIODATA NU SE VA DUBLA TERTA!!!

     

    Acordurile se pot construi in 3 stari diferite ca tipologie: Pozitie stransa, care se construieste cu sunetele cat mai apropiae pe verticala, asa incat sa nu existe intre 2 sunete, loc pentru un alt sunet al acordului, lusru care va fi valabil intre toate intervalele acordului.

     

    Pozitia larga se construieste invers, permitand inre fiecare pereche de voci alaturata, introducerea unui alt sunet din acord.

     

    Pozitia mixta reprezinta o combinatie intre cele precedente.

     

     

    Reguli de conducere a vociilor:

    Obligatiile si preferintele de care trebuie sa tina cont compozitorul atunci cand compune o succesiune de acorduri:

    se interzice mersul direct general. acesta reprezinta miscarea tuturor notelor dintr-un acord, in aceeasi directie, catre alt acord. se interzice incrucisarea notelor (situatie in care o nota mai joasa ajunge deasupra uneia mai inalta sau invers).sunt interzise octavele si cvintele paralele. acest lucru presupune ca o pereche de note (oricare ar fi aceasta) din acordul respectiv, canta in 2 acorduri succesive acelasi interval diferit prin mersul celor 2 note in aceeasi directie. se interzice octava conraparalela, adica prezenta la oricare dinre note in 2 corduri succesive a aceluiasi tip de interval obtinut prin mers in directie contrara (din octava in prima si invers). lucru valabil si la 5-te paralele. intr-un acord, sensibila, indiferent la ce voce se gaseste aceasta, este obligatoriu sa se rezolve ascendent si treptat (nu prin salt) !!! la tonica.

     

    La un acord in stare directa se va dubla 3-ta doar daca se afla la una din vocile INTERNE nu cele INFERIOARE pt ca vocile inferioare includ si vocea basului. Daca basul canta 3-ta acordului atuncea acordul este in rasturnarea 1 unde, dupa cum e scris mai sus, NU se dubleaza 3ta. Mersul direct general este permis in cadenta finala. Iar sensibila daca aflata la vocile interne se poate rezolva descendent prin salt de 3ta la 5ta acordului de tonica (deoarece deocamdata vorbim doar de acordurile aflate pe treptele principale)

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.