www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

srbnmircea

Veteran
  • Posts

    257
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by srbnmircea

  1. Nu, numai. Dar făcând abstracție de asta, îți imaginezi că există lămpi "mai bune" din care iese "ton mai bun"? Și dacă ar exista, de ce nu le-ar produce toată lumea?

     

    Pai, tinand cont ca tot ce stiu sa fac cu amplificatorul e sa il inchid, deschid si sa umblu la egalizator... cam da. Nu cred ca exista lampi "mai bune", cred ca exista lampi mai bune decat ale mele care sunt de 9 euro pe thomann.

  2. schimb de finali + bias, ai el 34 din cate stiu, daca ai de unde sa masori bias-ul si sa-l reglezi (ceva potentiometru in interior pe placa) parca se regla la -41V pentru el 34 din cate tin minte, dar gasesti pe google o tona de informatii

     

    Putin offtopic, e fain V55?? ma batea gandul si pe mine sa-mi iau, dar mi-am luat Windsor Head de la Peavey care nu e rau dar e cam mult 100w pt mine si n-am clean (momentan, dar am promisiuni de mai un canal de clean pt el de la un prieten, dar sa-l prind ca are ceva timp)

     

    Wait what? N-am inteles partea de electronica, de loc. Head-ul e fain, am un halfstack si dat la maxim am zguduit termopanele. Nu sunt multumit de distortion, ca de, nu e prea mult, si mi-am luat un MXR Fullbore Metal dar acuma se aude si mai granulat de parca sunetu a fost tarat prin smirghel si dat prin tocator.

  3. Etajul final este ok.Daca se aud pocnituri ,mai mult ca sigur ai un tub defect in preamplificator,incearca sa faci rost de un tub sau doua (12ax7,ecc83),inlocuiesti tuburile pe rind pina gasesti tubul defect

    Succes :rock:

     

    Multumesc, mai am si eu o intrebare mai de noob cretin. Nu lampile de la preamp dau tonul? Ca mi-as lua trei lampi mai decente ca sa-mi imbunatatesc tonul, niciodata nu am fost prea multumit de distorionul din el

     

    cand iti mai pocneste uita-te si la lampiile finale, mie cand mi-a murit una pocnea ca si cand avea scurt in jack cablul de chitara , cand m-am uitat la lampi una facea o flama albastra in interior cand pusca, poate e aceasi problema si la tine

     

    Exact asa se auzea, ca un scurt de jack, am sa ma uit mai atent si acolo, mc de sfat. Edit: Yep, flacara purpurie si si-a schimbat culoarea vreo 5 secunde, what do?

  4. Baga chitara in loop return,daca nu se mai aude infundat e ok etajul final ,problema poate este in preu,daca si in return se aude infundat,problema este in etajul final,e greu sa repari un amp pe net.

    Incearca sa schimbi tuburile din preu,daca nici asa nu functioneaza normal......mergi cu ea la doctor

    in ce "Space" locuiesti?? :vader1:

     

    In spatiul orasului Barlad :lol:. Am incercat ce ai zis tu, s-a auzit ok, infundatura se aude predominant cand pun distortion-ul amplificatorului, pe clean e mai suportabil si cand pun pedala sunetul are granulatii. Amp-ul mai are un simptom, se aude "poc" din cand in cand, ca si cand mi-ar muri un cablu dar ele sunt noi si merg perfect. Aici habarn-am ce poate fi, ori amp-ul vrea sa scape de mine ori l-au omorat astia de la curent cu penele lor criminale.

  5. Am descoperit recent o problema la amplificatorul meu dar nu stiu care este cauza. Am un Bugera V55HD si distortionul se aude infundat rau, am dat bass-ul si middle-ul la 0 si treble-ul la maxim si tot se aude ca si cum as canta cu amp-ul in canal. La clean sunetul este mai decent dar cand pun o pedala de distorti-on sunet-ul are niste granulatii destul de nasoale. Ma gandesc ca problema ar fi de la lampile de preamp ca l-am folosit cam 6 ore pe zi timp de un an dar fiind neexperimentat in domeniul asta nu stiu ce sa zic. Ma poate ajuta si pe mine cineva?

  6. Am cumparat o placa de sunet externa ESI UGM 98 si am o problema, nu merge. Se aprinde beculetul, il vede Qubase dar nu il vede la devices la computer, am windows 7. Pun chitara si nu se aude, toate setarile sunt facute dupa manualul lor de instructiuni dar habarn-am de ce nu merge. Stie cineva cum pot sa rezolv treaba asta?

  7. chitaristii despre care vorbesti tu au in spate stadii grele de studii muzicale specializate iar performanta atinsa de ei, de a canta dupa ureche la nivelul amintit de tine, nu este decat o urmare fireasca a acestor studii. cu alte cuvinte, daca ai fi studiat si ai fi cantat efectiv si tu ce, cum si cat au studiat si cantat ei, aveai toate sansele sa ajungi la performante asemanatoare.

    si nu uita un lucru, toti acesti chitaristi de exceptie, pt. a deveni profesionisti, si-au inceput studiile muzicale la o varsta frageda si s-au dedicat muzicii, neavand decat aceasta preocupare. marele chitarist de jazz Bireli Lagrene, care la 15 ani concerta alaturi de nume consacrate in chitara, cum ar fi: John McLaughlin si Al DiMeola, declara la vremea respectiva ca face parte dintr-o familie in care toti membrii canta, ca profesionisti, la cate un instrument, ca nu cunoaste note muzicale, ca n-a facut altceva decat sa cante la chitara de mic copil si ca ii este suficient sa asculte o piesa, oricat de complicata, de maximum doua ori ca apoi sa o poata reproduce in totalitate. concluzia este una singura: studiu, studiu si iar studiu!

     

    Aha, am inteles. Eu studiez singur, dilema acum pentru mine este ce sa studiez, ce fac eu este sa invat cantece, improvizatie, mai compun cand imi mai vine inspiratie. Gamele si cateva notiuni de teorie le-am invatat din videouri si carti care le-am mai gasit pe net. Nu stiu daca sa merg la un profesor de chitara, si daca ar fi sa merg habarn-am unde, in orasul meu nu prea sunt profesori de chitara. Oricum, mersi de ajutor.

  8. Tot ma uit la chitaristi cum ar fi Guthrie Govan, Paul Gilbert, Ron Thal (de care se zice ca aude odata piesa si ti-o canta imediat) si nu cred ca ei au avut soft-uri sau internet sa le arate, daca ei au putut de ce nu pot sa ma chinui si eu sa fac.

  9. Am si eu o intrebare. Este posibil sa inveti dupa ureche solo-uri cantate la un tempo rapid? De obicei invat un cantec dupa ureche, ma descurc pentru ca majoritatea sunt ori in mi la sau si minor, de exemplu piesa lui Zakk Wilde Dirt on the grave, mi-a venit usor sa o invat pe toata pentru ca am stiut foarte bine ca e in La m. Acum ma chinui cu Cliffs of Dover, doar primele 5 secunde am putut sa le invat dupa ureche, restul este mult prea rapid. As putea sa-l pun in Amazing Slow Downer dar cred ca as trisa. Se poate poate prin alta metoda decat programul ala?

  10. EROARE la link-ul cu microfonul ...se vad alte scule ....si scroie eroare pagina nu este ..bla bla///

     

    Poate fi si microfonul nasol ...

     

    Am un microfon dinamic karaoke cumparat de fapt pt carcasa ..5 Ron ...suna infundat de abea am putut sa-l folosesc odata cu messenger-ul prin mixer ...cu EQ si preamp de mic ....

    E bun numa de toba mare ..haha ..

     

    Sa folosesti un microfon "elctret/condenser ..multimedia "... cele fara cutie doar cu burete de la casti sunt cele ami bune pt inregistrare ( cutia are rezonante ptr voce -telefon ...si denatureaza sunetul ...fara cutie sunt excelente ...banda trecere aproape perfecta fara selectare ...capsuka selectata se folosesate ptr microfon de masura !!!

    Poate nu are dinamica extrem de mare dar precis este OK....

     

    Acum am vazut si eu eroarea la link, pe site inca e dar..., oricum asta e http://www.eu.audio-technica.com/en/products/product.asp?catID=3&subID=23&prodID=1706

  11. 1. Il conectezi la intrarea de microfon a placii audio pe comp, NU Line In !

     

    2. Probabil ai contacte imperfecte la adaptorul Jack MARE / Jack MIC. - spui ca se aude CLAR timp scurt.

     

    3. La setari AUDIO device poti seta / bifa MIC BOOST

     

    4. Din 2 / 3 incercari vei corela setarea volum microfon audio device pt. semnal optim (nedistorsionat) cu softul de inregistrare.

     

    Eu obtin inregistrari CLARE fara mic preamp (am sters micul demo din postarea mea, cred ca ai ascultat-o)

     

     

     

    Am incercat ce ai zis tu, tot devine infundat.

     

    http://www.filedropper.com/ik

  12. Chitara acusticã, presupun.

     

    Da și nu. Plãcile audio integrate au și preamplificator pentru microfon. Dar un preamp separat îți oferã de obicei

    • Phantom power (necesar pt. multe microfoane condenser)
    • Prag de zgomot mai mic
    • Mai mult headroom/mai puținã distorsiune
    • Reglaje de ton

     

    Sigur ai fãcut tot ce trebuie? Exact ce microfon ai? Cum l-ai conectat?

     

    Am microfonul asta http://www.soundcreation.ro/microfoane-pentru-instrumente-muzicale-cid160_1588/audio-technica-mb2k-id1504.html. L-am conectat la pc printr-un cablu xlr jack mare si printr-un adaptor l-am pus la line in si se auzea foarte infundat, m-ai prindeam momente de claritate dar tineau 2 3 secunde

  13. Ieri scriam altui incepator ,,,nai repet pe scurt .

     

    NU va legati de PC cu inregistrarea !!! Este cel mai scump in timp !!

     

    Un recorder digital este o solutie buna , in plus calitatea poate fi mult mai buna decat in cazul placilor de sunet !

     

    Personal am un Zoom-H4 este super bun la orice in materie de inregistrare acustic sau LinIn sau Instrument In.

     

    Pe site-ul Zoom se gaseste descrierea .In pincipiu inregistreaza de la cateva ore calitate de studio (96KHz/24 bit ..) pana la 50 de ore mp3 in mai multe formaturi 320,160,128.....si minimul nu mai stiu cat e 64...32 kbps )pe un card SDHC ..al meu precis duce 4G nu am incercat cu mai mult .

    MP3 este excelent ptr a nu consuma memorie ptr incercari simple .Fara a umple memoria am avut doua festivaluri inregistrate mp3 320 kbps /41Khz/16bit calitate super .

     

    Mixer 4 canale intern ptr a mixa piese demo oriunde ( numa baterie sa ai sau acces la rretea de curent )

    Are efecte intern ..ZoomG2 ( utilizabile cate doua deodata )..

     

    Cu microfoane incorporate tragi stereo track sau in modul mixer mono ..,,,ai .selectie caracteristica microfon, compresor , limitator , limitare bas , reglaj volum in mai multe trepte hardware si reglaj cursiv software .....si alte facilitati ...

    In modul 4 track mixer se pot utiliza efectele ZoomG2 si cu microfoanele sau Line /In ..Instrument in.

     

    Efectele ..simulatoarele se statii cu posibilitati de reglaje extinse ,iar al doilea efect cele ambientale ..ecou , reverb, chorus ,pitch ,,,etc...suficiente ptr a face un demo song fara a mai utiliza nimic altceva...

     

    Ptr inregistrat sunet la concerte este bestial ....am tras trupa rock din spatele tobarului , in fata amplifurilor m in fata scenei unde credeai ca explodeaza lumea ......oriunde poti trage clar fara distorsiuni sunet stereo perfect .

     

    Se pot folosi si microfoane externe atat dinamice cat si condenser ..are phantom power ptr condenser ...in cazul cand vrei poziytionari mai bune sa dinamica si mai ridicata ..pana acum cu microfoanele interne am tras de toate nu am simtit nevoie de alte microfoane.

     

    La 1000 Ron este chiar OK un Zoom-H4 .

     

    Vezi pe site http://www.samsontec...-recorders/h4n/

     

    Multam de sfat karpi, am gasit si unul la mana a doua aici pe forum.

  14. Mic preamp NU este obligatoriu.

     

    Este suficient sa conectezi mic-ul ce-l ai la mic input in calc apoi in fata unui mini amp, aplici setari corecte pt. nivele in record software si... atit.

     

    Mic exemplu :

     

     

     

    Da, am incercat si asta, se auzea foarte foarte infundat.

  15. Am si eu o intrebare. Cu un buget de 1000 de ron, ce as putea lua ca sa-mi inregistrez chitara in calculator? Intreb pentru ca am reusit performanta sa cumpar un microfon de instrumente, initial fara cablu (crezand ca vine moca) si nestiind ca si la microfon trebuie un preamplificator. Pe langa un preamplificator imi mai trebuie ceva? Help please!

  16. Stie cineva niste scoli de muzica din Europa la care as putea sa aplic? Am aplicat la ICMP Londra si am fost acceptat la Higher Diploma dar nu am bani sa ma duc, am auzit ca invatatmantul in tarile nordice ar fi gratis. A fost cumva cineva de aici in afara sa studieze chitara si daca da sa imi spuna si mie.

  17. Cind ai schimbat ultima data corzile?

     

    Distanta dintre doze si corzi in dreptul E-lui subtire

    este exagerat de mare fata de distanta in dreaptul E-ului gros?

     

    Ai fret buzz pe E subtire?

     

    Nu dar este la o distanta decenta, nu este mare diferenta intre E si restul corzilor.Corzile le-am schimbat acum o luna.

  18. Am si eu nevoie de intelepciunea voastra putin. Am o chitara Ibanez STM-1 care are doze Dimarzio Evolutions si o rulez printr-un Bugera V55HD si am o problema, notele nu sunt destul de expresive. Inteleg ca aici poate fi vorba de tehnica dar cand cantam un solo de blues am observat ca notele de pe coarda mi nu suna prea dinamic. chiar si cand am dat cu pana ca hapsanul in ea de am ciopit o bucata tot nu s-a putut observa vreo schimbare. Si restul coardelor au aceeasi problema dar mai putin, pe coarda si notele pot fi foarte dinamice. M-am gandit ca poate fi de la 2 surse, amp-ul sau dozele. De amp nu stiu ce sa zic, daca pe unele corzi merge si pe altele nu s-ar putea ca dozele sa aiba ceva. Asa ca puteti va rog sa imi recomandati niste doze calumea pentru chitara? Nu sunt expert, vreau niste doze flexibile intr-o oarecare masura, cant rock blues si metal, nu prea am obiceiul sa dau distortionul la 10 si "da-i pe mi". Ca idee de sunet ar fi Gary Moore, dar nu cred ca pot sa obtin asta daca n-am gibson si marshall XD.

  19. Trebuie rabdare si ar trebui sa inveti multe melodii de diferite genuri stiluri ..ca sa identifici prin acestea cate un mod . vezi ca uni chitaristi cu tutoriale despre moduri dau exemple cu muzicii .genuri /stiluri in acest fel cred eu xa se poat retine mai usor diferentele ...

     

    Am si eu DVD-urile cu Gambale 3 DVD-uri explica destul de bine dar exemplificarile sunt mai mult "dansante" cu elevi sai ...Dar daca mai cauti si pe la alti completezi si cu multa rabdare poti sa inveti multe ..

     

    Din aceasta cauza spun ca nu faci nimic daca o sa arati prietenilor cateva exercitii chinuite in diferite moduri la care ei o sa se dea cu C#$ul de asfalt ....si cu atat ramai .

     

    Invata studiaza pe rand cu multe melodii exemple Ionian , Aeolian , dupa ce esti "acasa" aprox te mai uiti in "stanga si in dreapta ".

     

    Vezi cate genuri muzicale stiluri se bazeaza pe Ionian ...cate feluri de progresii specifice exista in muzica larg cunoscuta .Gandeste-te ca sunt sute si sute de compozitii hituri ...trebuie sa studiezi cateva de baza din fiecare .

     

    Ptr studierea celorlalte moduri la fel cauti care in ce muzica regionala - populara sunt si te pui sa studiezi piese caracteristice ...

     

    Poti sa le studiezi atat dup auz cat si sa vezi si pe note ca sa ai o imagine cat mai complexa ..

     

    Ca si exercitiu cum a scris si @cyfer

     

    dar eu spun ca la improvizatiile modale poti sa canti pe un singur "acord" fara schimbare in armonie ...basul poate sa ramana o singura nota ..

    de ex:..pui un singur ton de bas sa zicem "E"...apoi poti sa compui mici melodii /fraze in modul studiat .dupa care in alt mod faci la fel apoi incerci sa combini un mod cu altul pe acelasi bas dupa ce auzi cum si ce te pui sa studiezi lucrezi si cu progeresii ....

     

    Iata o incercare modesta de cantat modal compusa prin anii '80 cand eram fascinat noii chitaristi de progrock jazzrock ..

    RobinRock

    http://www.acidplane...D=879058&t=8607

     

    asta numai ca sa ai o idee cum cam ce se poate face mai simplu ..

    Idea ar fi sa faci modulatie prin combinarea modurilor .cat mai simplu la inceput si cum zice si @cyfer dupa un timp auzi ca esti sau nu modul respectiv dupa sunet /intervale .

     

    Si multa rabdare ...este plictisitor dar ..nu este alta cale ...

     

    Aha, am inteles. Chestia asta nu mi se pare plictisitoare deloc, mai mult mi se parea plictisitor sa iau gama si sa incep sa o cant in toate pozitiile, sa o armonizez de dragul de a o armoniza, etc. Sa studiez piese caracteristice unui mod si sa il pun la punct ar fi cea mai interesanta parte din toate orele de exersat. Acuma ma mai uitam pe un dvd de-al lui Malmsteen si am gasit o progresie in B Aeolian care mi s-a parut foarte faina, daca tot vorbim de exersat in Ionian si Aeolian (Bm F#sus/B Bm F#sus/B Bm/A F#sus/A Bm/A F#sus/A Bm/G F#sus/G Bm/G F#sus/G F#sus F# daca esti curios). Eu cand exersam modurile in felul meu aiurea numai asta faceam, incercam sa fac mici lick-uri dar cum nu stiam cum ar trebui sa sune ieseau mai toate aiurea si deveneam frustrat. In legatura cu improvizatiile, poti sa imi zici si mie un program ca sa imi puna o nota de bas?(Sunt total paralel cu tot ce insesamna programe pe calculator la chitara si inregistrari). O ultima intrebare si dupa aia te las pana cand mai dau cu capul de altceva. E bine ceea ce fac cu gamele? Cyfer a zis ca exagerez, eu unul fac asta sa ma familiarizez mai bine cu pozitiile si notele pe gat. Apropo, faina piesa, keep on rockin' ! Si daca nu cer prea mult de la tine, poti sa imi dai cateva exemple de melodii in Ionian te rog? You know, just to get me started.

  20. Ionian nu inseamna doar ...progresiile sun caracteristicile unui stil gen ..ai loc in Ionian sa faci tot ce vrei .

    Aici e problema ..te plictisesti deoarece nu mai stii ce sa faci ..la fel no o sa stii ce sa canti daca doar schimbi modul ...

     

    Nu cred ca Ionian inseamna doar treptele I IV V .

     

     

    Pai da ..hehe blues-ul nu se canta in Ionian ci in gama pentatonica ...

     

    dar nici alte moduri nu se canta blues-ul ..

    gama de Blues practic este un mod care daca-si pierde caracteristica nu mai este blues..

     

    Pai asta ziceam si eu, am luat metoda asta de exersat modul dintr-un video al lui Frank Gambale despre moduri ,si mi-am dat seama de tampenia mare care am zis-o cu blues in ionian. D'oh! Ce zicea domnu' Gambale era sa iau corzile 4 si 5, sa pun tonica ca nota de bas si sa-i dau bataie cu improvizatiile. Aici eu stau cam slab, cand vine vremea sa improvizez ori ma duc instinctiv la cea mai apropriata pentatonica ori cant notele gamei haotic, singura data cand imi mai iese un solo ca lumea este cand imi fac unul in cap si il pun pe chitara.Cat despre alte stiluri m-am gandit ca ar fi o idee buna sa experimentez, am gasit asta (http://www.guitarpla...mp-in-A-Backing) si i-am dat bataie pe chitara, mi se pare mult mai distractiv decat sa stau cu aceleasi acorduri de fiecare data. Ai zis mai sus ca ai mai postat linkuri cu referire la improvizatiile modale. Poti sa le postezi din nou te rog? Sa vad si eu despre ce este vorba.

  21. Asa sa mai completez si eu ...

     

    Si prima data incepi in IONIAN si nu treci mai departe pana nu esti "acasa"( acasa in sensul ca poti sa faci zeci de improvizatii ce "suna" fiecare diferit numai si numai in Ionian ) caci altfel exact cum spui tu nu ai "referinta" nici macar "mecanica" iar urechea te trage "loc pe loc " si "stai" numai in cea cu ce esti familiarizat .( cea ce nu-i rau daca poti compune muzica interesanta/buna ..caci de fapt arta nu consta in a imita muzica altora.Imitatia face parte din perioada de pregatire /studiu apoi este bine sa te detasezi de sabloane ...dar NU prin metode si retete executate "mecanic" ci prin conceptie ..........................................etc ).

     

    Improvizatul modal este alta mancare de peste ..am mai pus linkuri unde se mai aminteste cate ceva...au unii chitaristi site cu cursuri de chitara unde mai explica ceva despre improvizatiile modale si mai da cater un sfat ,idee ,da exemple ce face el cu modurile .

     

    Daca o iei mecanic ies manele 100% .manelele sunt un exemplu de amestec total ...si ce iese un Kitch ....Dar daca se vinde bine ..faci un ban !

     

    Draga Karpi, am si eu o intrebare. Tu zici sa exersez modul ionian pana sunt "acasa" cu el, ok, am sa fac asta. Dar e bine sa ma aventurez in alte stiluri de muzica? Ma cam plictisesc sa fac aceeasi progresie I-IV-V in modul respectiv punand nota de bas tonica, ma gandeam la ceva funk, blues, orice sa ma scoata din monotonie.

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.