www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

ALEKS

Active Members
  • Posts

    38
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by ALEKS

  1. Vand chitara mea electrica Tenson Les Paul.

     

    Este in stare foarte buna fara lovituri sau zgarieturi. Corzile sunt destul de uzate, nu am mai folosit-o de cca. 3 ani din cauza ca nu mai am timp liber suficient pentru pasiunea asta. Functioneaza foarte bine.

    Vine cu stativ din metal de foarte buna calitate, cu cablu de conexiune la amplificator de 5 metri si cu acordor electronic (are si microfon extern pentru acordarea chitarelor acustice).

     

    Pretul este de 600 RON pe tot pachetul. Mi-ar face placere daca tranzactia s-ar desfasura in Iasi pentru a evita transportul prin curier. Dar daca trebuie, trimit si prin curier.

     

    263tvtz.jpg

     

    2lljdpy.jpg

     

    ALEKS

  2. Am cumparat chitara din Iasi, magazinul se numeste "Luteria". Din cate stiu eu este singurul magazin din Iasi care aduce astfel de chitare. Locatie, in Podu Ros, intre BCR si peco-ul Petrom (parca Petrom e sau LukOil nu mai retin).

     

    PS: Imi cer scuze pentru raspunsul tardiv.

     

    ALEKS

  3. Nume echipament: Tenson Les Paul

     

    Caracteristici: Pentru inceput trebuie de mentionat dimensiunile care sunt foarte apropiate de cele ale unui Les Paul. Chitara dispune de 2 doze humbucker de productie necunoscuta dar care suna nesperat de bine. Se preteaza la blues-uri si (depinde de gen si stil) metal-greu (si aici ma refer la stilurile gen doom). Chitara are un comutator clasic cu 3 pozitii pentru ciclarea printre doze: neck, neck + bridge, bridge. De mentionat faptul ca doza de neck aduce uimitor de apropiat cu sunetul de chitara acustica. De asemenea prezinta 2 potentiometre de volum, cate unul pe fiecare doza si 2 potentiometre de ton. Griful este lipit de corpul chitarei, ca la modelele Les Paul originale.

     

    Cum suna / Cum se comporta: Chitara suna bine, comparativ cu alte produse din aceeasi gama de pret. Are un sustain bun si sunetul trecut printr-un fuzz, aduce aminte de anii '70. Prin distorsiune suna bine, dar ar fi mers o doza de bridge cu un output mai mare. Am atasat sample de sunet cu distorsiunea si cu canalul curat trecut printr-un delay stereo.

     

    Parti bune / Parti rele: Sa incep cu ceea ce nu-mi place: referitor la aspect, pot distinge intr-un loc o mica galma in structura lemnului, daca nu-i dai atentie nu se observa dar cum eu sunt perfectionist... Bun, ideea e ca din 4 chitare de la magazin am ales-o pe cea mai buna. Ele vin setate destul de prost. Dozele nu sunt la aceleasi distante de corzi la toate chitarele. De asemenea una din chitarele testate de mine la magazin, bazaia groaznic (lipsea o masa probabil) pana cand puneam mana pe corzi. Alta avea inelul pe care zice Rhythm / Treble intors pe dos, etc. Tot felul de mici defecte datorate neatentiei producatorilor. De asemenea, la unele coarda MI groz zbarnaie daca tragi suficient de tare de ea - nu e cazul.

     

    Deci pentru cine vrea sa-si cumpere modelul acesta de chitara, sa caste bine ochii pe ce pune mana, ele sunt chitare foarte bune pentru gama lor de pret dar, trebuie selectionate cu grija.

     

    Ce nu-mi place mie in special la chitara mea (de fapt e singurul lucru care ma nemultumeste) este faptul ca cheitele dezacordeaza repede chitara. Cel putin asa cred, ca e vina lor, desi s-ar putea sa ma insel amarnic. Ideea e ca chitara se dezacordeaza "in sus", in timp, daca nu e cantata. Toate corzile urca cu un semiton (sau mai multe) mai sus.

     

    Dintre partile bune, trebuie sa remarc finisajul: arata excelent. De asemenea griful mie mi se pare foarte comod. Nu este un grif de viteza - pentru asta exista alte modele de chitare. De asemenea imi plac corectiile de ton - potentiometrele functionand aproape pe intreaga cursa.

     

    Impresie generala: Ca o concluzie, este o chitara buna atat pentru incepatori cat si pentru cei ajunsi deja la un nivel mediu. Merita luata dar trebuie atentie sporita la selectia ei.

     

    Numai bine,

    ALEKS

    post-585-1186918677_thumb.jpg

    post-585-1186918684_thumb.jpg

    Les_Paul__clean_.mp3

    Les_Paul__distorsiune_.mp3

  4. Multumesc, StratMan pentru informatia data. Am sa caut informatii despre aceasta pedala, desi sansele de reusita cred ca sunt infime. M-ar interesa un astfel de sunet pentru anumite melodii.

     

    Indraznesc sa intreb despre ritmul melodiei Invocatie (un tab doar cu ritmul in sine) ? Daca cer prea mult pe un topic inadecvat, imi cer scuze.

     

    Sanatate,

    ALEKS

  5. Desi sunt de mult timp pe forum, nu mi-am expus chitarele pana acum:

     

    1. Tenson Les Paul

     

    62rou3p.jpg

     

    4klz47p.jpg

     

    2. Reghin, copie Stratocaster

     

    5ywwe2r.jpg

     

    4z8pu36.jpg

     

    Am atasat si mostre de sunet din ambele chitare. "Nori de ploaie" este creatia mea si e cantata pe chitara romaneasca, integral cu tot cu partea de distorsiune. Intrucat a fost prima inregistrare, in piesa apar greseli. Sunetul de asemenea este de calitate indoielnica datorita pozitionarii proaste a microfonului. Cealalta melodie este ritmul, asa cum il percep eu, de pe melodia "Invocatie" de la Phoenix.

     

    Numai bine,

    ALEKS

    1._Nori_de_Ploaie__instrumental_.mp3

    Alex___Ritm_Invocatie__pe_Les_Paul_.mp3

  6. Or fi fost romanesti. Eu cred ca Belson sunt fabricate in Romania dupa cum zicea amicul meu de la Muzica. Si eu am avut Belson puse pe chitara copie Stratocaster. Pe cealalta am niste chinezarii, nu-mi mai amintesc numele, dar suna uimitor de bine - ideea e sa le stergi dupa ce canti. E un remediu impotriva transpiratiei acide.

     

    ALEKS

  7. S-a rupt la careva coarda 6, adica mi gros?

    Da, la mine s-a rupt o singura data coarda MI gros cand, intr-un acces de furie am cantat Freezing Moon pe o chitara copie Stratocaster. Corzile erau Belson.

     

    In rest, le schimb atunci cand se oxideaza sau incep sa sune ca niste sarme de telefon de pe stalpi.

     

    Numai bine,

    ALEKS

  8. A incercat cineva sa tabuleze piesa Invocatie de la Phoenix ? Eu o aud asa (copiati si fisierul atasat sa vedeti cum o cant eu - probabil gresit dar asa o aud):

     

    Ritm 1 (ritmul de baza) Ritm 2 (tranz.) Ritm 3 (se repeta dupa melodie)

    E -------------------------------------|-----------------|---------------------------------|

    B -------------------------------------|-----------------|---------------------------------|

    G -------------------------------------|-----------------|---------------------------------|

    D -------------7---3---------77--------|-------7-7-7-7-7-|-77-8\7-777-8\7-77-8\7-777-8\7---|

    A -0-0-0-0-0-0-5---1----5----55----0-0-|-0-0-0-----------|---0-------0------0-------0------|

    E ----------------------3--------------|-----------------|---------------------------------|

    p.m. p.m. p.m. (sustinut)

     

    Ritm 4 (Voua, celor din...)

    E ---------------------------------|

    B ---------------------------------|

    G -777-8\7-777-8\7-777-8\7-777-8\7-|

    D ----0-------0-------0-------0----|

    A ---------------------------------|

    E ---------------------------------|

    (sustinut)

     

    Numai bine,

    ALEKS

    Invocatie.mp3

  9. Multam tuturor pentru cuvintele bune. De fapt electronica mi-e meseria sau mai bine zis automatizarea proceselor. Dar oricum totusi acest post este despre chitarele fabricate la Reghin, nu despre pistoale de lipit.

     

    Mai sunt oare si altii care au inregistrari sau experiente (placute) cu chitare electrice de la Reghin ? Am ascultat aici in topicul acesta o inregistrare care mi-a placut. Sunetul de pe acea inregistrare este intr-adevar bun.

     

    As avea curiozitatea cum suna o electrica Reghin "vintage" din cele facute in primele serii... Nu are nimeni vreo mostra ceva ?

     

    Numai bine,

    ALEKS

  10. Multam!

     

    O intrebare simpla: cum ai vopsit chitara ? Si cu ce fel de lac ai dat-o pe deasupra?

     

    PS: E pistol clasic de electronist: COOP. Radio-Progres Bucuresti, il am de cca. 18 ani si e cadou de la un amic.

     

    Numai bine,

    ALEKS

  11. Multumesc de cuvintele bune.

     

    Pai statia este cu lampi, facuta de mine, momentan in perioada de reglaje si teste. Puterea ei este de 40VA si este construita dupa o schema de Fender Blackface Model 1969. Ca distorsiune am folosit un montaj a carui schema o am de pe Internet, in care am injectat semnal dintr-un soft amarat de calculator si asta pentru ca nu am avut la dispozitie distors-ul cu tranzistor cu germaniu (era imprumutat unui amic).

     

    Uite o poza infecta din perioada de teste, acum lucrez la stantarea sasiului din metal si la imbinarea cabinetului (in final trebuie sa iasa similar cu Fender Blackface 1969).

     

    Daca mai aveti intrebari, ma grabesc sa va raspund in limita timpului disponibil.

     

    Si ca sa revin la subiect, am intalnit si chitare electrice de la Reghin al caror grif falseaza. De asemenea majoritatea au un fel de bazait probabil din cauza tastelor (chiar si chitara mea are acest bazait pe tasta 1 si impropriu spus tasta 0 a corzii groase -- cu toate ca am incercat sa ridic putin coarda). In rest functioneaza bine, daca as avea ceva de obiectat este intr-adevar griful pe care nu prea aluneca mana. Nu e o chitara scumpa destinata chitaristilor de vaza (de flori... poate - haha) dar e excelenta pentru orice incepator chiar si nivel mediu, de ce nu.

     

    Dozele sunt standart la chitara mea, e una dubla si doua simple. Inregistrarea am facut-o pe cea dubla. Condensatorul cu tantal de 100nF l-am schimbat cu unul cu stiroflex de la IPEE - Curtea de Arges. Sa pun si o poza desi toata lumea stie cum arata o chitara Reghin. Am sa va rog sa faceti abstractie de chitarist, e o fotografie mai veche dar ideea e chitara nu subsemnatul.

     

    Numai bine,

    ALEKS

    post-585-1178626427_thumb.jpg

    post-585-1178626435_thumb.jpg

  12. Lucrez cu lampi de ani de zile si pot spune ca aste lampi in versiunea militara (echivalentele directe rusesti 6H2P-EV) pot tine si 15.000 ore de functionare atata timp cat nu se saraceste emisia electronica (prin alimentarea filamentului cu tensiune mai mare decat cea nominala) si nu se forjeaza inutil anodul prin aplicarea unui B+ mai mare decat Unominal anodic. Lampile din seria 12AX7 si ECC83 pot tine 10.000 ore in conditiile stabilite. In statii de regula merg "in forja" si deci ai 5.000-7.500 ore de functionare.

     

    Cand se saraceste emisia catodica, lampa suna "sters" fara inalte sau fara bass.

     

    Numai bine,

    ALEKS

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.