www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

ko_g2

Newcomers
 • Posts

  2
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Location
  Cluj-Napoca

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ko_g2's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Conversation Starter Rare
 • First Post Rare
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

3

Reputation

 1. O chestie mai recenta cu care am avut treaba: la amplifurile Vox seria AC lampile finale EL 84 sunt biasate foarte "hot" ceea ce reduce considerabil viata lor, adica in loc de 12W (clasa A nominal/catalog) sunt incarcate chiar si pana la 18W. Readucerea lor la bias normal reduce cheltuielile pt. lampi finale (poate chiar bianuale) si n-am observat ca treaba asta sa degradeze in orice fel sound-ul, din contra, senzatia la panat de "corzi groase cat degetul" dispare definitiv.
 2. Aseara m-am gandit sa fac niste mostre mp3 pt. Doina Delta, iata-le in atasament. Muzical sunt din ciclul "momente mai putin inspirate" nu ma puneti pe cruce pt. asta😁, am cantat ce m-o taiat capu'... Au fost trase cu microfonul incorporat de la un notebook Dell Latitude 2120 de la o distanta de cca. 1m de la difuzor cu arecord (commandline recorder Linux), ulterior am scos niste pauze si le-am convertit mp3 in Audacity. Microfonul fiind pe capacul notebook-ului in pozitie verticala a prins sunetul direct din fata difuzorului, nu prea se face asa ceva la case mari, dar am facut asa doar pentru obiectivitate/transparenta. Pentru cunoscatori command line-ul a fost: arecord -D hw:CARD=Intel,DEV=0 -t wav -c 2 -f s32_le -r 44100 -V stereo --use-strftime Delta-Gerson_%Y.%m.%d_%H.%M.%S.wav Am folosit o chitara Gherson copie Strat cu doze Fender Vintage Noiseless si una Jolana Diamant 1 cu doua doze humbucker (ceva 12k, scoase de pe o chitara Yamaha RGX), cablu Cordial CGK 175 de 8m si difuzorul Celestion Classic Lead al unui combo openback. Diful fiind de 8ohmi, l-am legat la iesirea de 4 ohmi al amplifului, din cauza asta mediile nu sunt chiar la locul lor. Am cantat o tura pe statia asta intr-o boxa de 4x12 1960 BV care se poate pune pe 4 ohmi si suna mult mai bine asa cu impedanta match-uita (din pacate nu am inregistrat cantarea). No, alte scuze nu mai am... Enjoy! Delta-Gerson_2022.04.23_20.41.52.mp3 Delta-Gerson_2022.04.23_20.45.20.mp3 Delta-Jolana_2022.04.23_20.22.41.mp3 Delta-Jolana_2022.04.23_20.34.39.mp3
 3. Daca te mai intereseaza, recent am facut rost de o Doina Delta, adica de doua, dar unul este deja facut cu canal de distors si de clean comutabile la footswitch si vandut, asta ce-o mai am se poate face la fel sau chiar cu 3 canale, adica si un overdrive mai usor pe langa cele doua de lead si clean. Am mai facut cca 20 de astea si se folosesc toate si pe scena mare. O zi frumoasa.
 4. ... Ma bag si eu dupa 6 ani in discutie, no, daca mai e valabila treaba. Acum 20 si ceva de ani am modificat multe ampuri de astea cu mare succes la utilizatori, recent am mai facut unul un pic si mai smecher decat cele de atunci, rezultatul a fost surprinzator de bun. Am si postat un anunt pe forum cum ca modific amlificatoare pe lampi, daca mai ai Doina Delta iti pot zice cateva chestii valabile sau pot sa-ti fac eu un modding cu care cu siguranta nu te vei face de rusine nici pe scena mare. No o zi frumoasa.
 5. Senzatia de a canta pe amplif este foarte confortabil si comod, frazele muzicale de solistica ies surprinzator de usor. In poza se vede o modificare recenta pt. a se putea folosi difuzoare de mai multe impedante nu numai de 4 ohmi.
 6. Pretul afisat este informativ, pt. ca modificarile pot sa difere foarte mult. Head-urile Doina in general merita reconstruite total pt. ca in forma lor originala nu mai fac fata cerintelor de azi sau pot fi chiar periculoase, depinde de gradul de uzura. Modelul Delta are cele mai multe posibilitati din cauza ca are loc mult in interior si se poate scoate ceva foarte complex, de genul clean+crunch+lead cu reverb si send return. Doina Alfa si Sigma se pot face cu 2 canale (clean+lead) cu gain-uri separate, eq comun (nu este loc pe panoul frontal de potentiometre multe) si cu send-return. Sigma este potrivit si pentru bas avand trasformator de iesire cu sectiune mare. La amplificatoarele straine, mai ales modele mai vechi, sunt multe chestii ce se pot imbunatati, de exemplu: - la Fender Twinreverb se poate adauga reglaj de bias ca n-au din nastere asa ceva sau una din canale se poate modifica sa fie overdrive (distors), desi treaba este cu usor compromis din cauza transformatorului de iesire care este facut pentru clean. (Asta-i motivul din care cauza nu exista o statie de chitara care sa aibe 100% clean Fender si 100% drive Marshall sau altceva, este imposibil de realizat asa ceva.) - la amplifuri Marshall vechi (JMP, JCM 800) se poate face comutarea canalelor si pus reverb si send-return. - la multe amplificatoare difera enorm nivelul semnalului de distors si clean la send-return ceea ce da o explozie de reverb sau ecouri de delay cand in timpul cantarii se comuta de pe distors pe clean, se poate remedia problema asta. - la multe amplificatoare (si noi) la comutarea canalelor este un fade out si un fade in enervant de lung ceea ce compromite schimabarea lor in timp muzical. Se poate scurta la instant acest timp fara a avea click pe sunet. In cazul amplifului din poza a fost vorba de o reconstruire totala, adica a ramas sasiul, transformatoarele de alimentare si de iesire, soclurile de lampa, firele de alimentare a filamentelor, cateva potentiometre care au avut valori potrivite si in acest caz si lampile pt ca au fost in stare buna inca. Pretul "modificarii" la acest amplificator a fost mult mai mare deoarece toata lucrarea a durat peste 100 de ore. Asta si din cauza ca ampliful original a fost tinut in ceva garaj zeci de ani si "igienizarea" lui mi-a luat cateva zile. Acum in forma finala este cu 2 canale comutabile de pe panoul frontal sau de la pedala. Schema se bazeaza pe Marshall 2205, dar are multe modificari, imbunatatiri. Comutarea canalelor este instanta, canalul de clean este inspirat dupa Fender Twinreverb, cel de distors este asemanator cu cel original 2205, dar modificat in mai multe locuri, reverbul este un tank Belton scurt amplificat cu lampa. Nivelul semnalului de send-return este de -20dBu, potrivit pedalelor de chitara. Puterea de iesire este 50W din cauza etajului final modificat (original Doina Delta este de 30W). Ampliful este foarte loud, sound-ul este deosebit, eventual la cerere pot trimite si mostre mp3 sau filmare.
 7. Salut, am dat de topicul asta azi (dupa vreo 2 ani), daca mai ai ampliful ti-as mai zice cateva, ca acum vreo 20 de ani am modificat peste 10 de astea, multe din ele sunt in folosinta si azi. Doina Alfa si Sigma au mai putin loc in interior deci se pot face modificari relativ limitate, Doina Delta e cea care se poate face la mare arta cu multiple canele (lead, overdrive, clean), dar si din Alfa am facut vreo 5 cu 2 canale comutabile (lead si clean/overdrive). Am vazut ca ai pus 6p6s ca lampi finale, iti trebuie strict la putere mai mica? Pt. ca cu 6p3s, 6p3s-e, el34 sau 6l6gc scoate 50W ca popa. Si cum mai are loc de un 12ax7/ecc83 in interior, se poate face un preamp si cu drive sau lead. Trafurile Doina de iesire fiind decente calitativ, rezultatul final este surprinzator de bun. Spun asta din experienta, ca pe scena mare s-a cantat (si eu dealtfel) cu asemenea amplifuri si sincer nu ca nu m-am facut de rusine, ci au cam facut cativa ochi mari si mirati de cum poate sa sune o asemenea "epava". Recent am facut o Doina Delta pt. cineva cu 2 canale comutabile care a iesit deosebit. Daca mai ai nevoie de idei si sugestii practice, here I am. O zi frumoasa.
 8. Tip: RMG Studio Master SM468 Rola: NAB Latime: 1/2 inch Lungime 762m Timp: 33min la 38cm/s, 66min la 19cm/s Stare: NEFOLOSITA Pret cumparare 2009: 59euro. Pret actual: 107euro Fabrica RMG este actualmente este RTM. Detalii tehnice despre banda: https://www.recordingthemasters.com/wp-content/uploads/2019/06/SM468-technical-datasheet-IAQ-COM01-CLCOM-15.pdf
 9. Este un multitrack recorder de 12 piste in stare de functionare. Este calibrat pe banda S-VHS, dat fiind faptul ca nu se mai fabrica casete la el. Ceea ce se mai poate gasi sunt doar casete foarte uzate. Banda S-VHS este cea mai apropiata ca parametri benzii din casetele originale. Am 27 de casete de 13 minute la viteza 19 cm/s (26 la 9,5 cm/s), din care 7 sunt cu banda inlocuita (S-VHS), iar restul cu banda originala, pt. care am 16 casete S-VHS din care se poate lua banda. Dintr-o caseta S-VHS se pot face doua pt. Akai MG 14D. Aparatul are niste "sechele": 1. Mecanismul de incarcare automata a casetei este defect ireparabil pt. ca s-a rupt un brat metalic sinterizat la o sectiune de 1 mm patrat, Din pacate din proiectare bratul este fragil, dat fiind faptul ca este tras de trei arcuri deosebit de tari. Caseta se incarca manual dupa care se inchide mecanismul cu cheia ce se vede in poza (scuzati calitatea pozelor). 2. Cateva microcontacte de la tastatura aparatului si a telecomenzii trebuie schimbate. 20210331_131331.mp4
×
×
 • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.