www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Petrucci

Newcomers
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Petrucci

  1. Dar de ce G2.1 si nu G2?

    Ca sa il folosesti si ca placa de sunet? Este pe 16 bit, si nu este tocmai de virf ca placa de sunet, desi are o calitate audio absolut suficienta pentru un demo si homerecording la nivel de amator, sub aspectul functionalitatii sale ca placa de sunet (are chiar si drivere ASIO). Eu recomand mai degraba un G2 daca ai o placa de sunet bunicica, deja. G2 si G2.1 sint identice la partea de efecte, dar G2 este mai eftin.

    Dar daca nu ai o placa de sunet cit de cit decenta pentru inregistrari, G2.1 este cea mai buna solutie de pe piata, la momentul actual. Ti-o recomand.

     

    Pe de alta parte, in vreo 2 saptamini o sa aduca www.avaudiosys.ro in tara Line 6-uri, dintre care si Line 6 Tone Port UX1 si UX2 ( http://www.line6.com/toneport/overview.html ). Vezi ca UX1 este cam la acelasi pret cu G2.1, dar la capitolul efecte sta mult mai bine, cel putin cantitativ (deoarece calitativ cred ca sint asemanatoare) si sub aspectul configurarii lantului de efecte. Si ca placa de sunet un UX1 sau un UX2 sint mult mai bune decit G2.1, deoarece merg pe 24 bit si sint dotate cu convertoare analog/digital/analog AKM AK4528, care sint de nivel profesional.

     

    Problema este ca Tone Porturile astea de la Line 6 functioneaza numai folosite impreuna cu calculatorul. Deci, daca vrei sa mergi cu ele pe scena, trebuie sa-ti iei cu tine si un computer - un laptop slabutz, eftin, la mina a doua, la vreo 1,2 GHz ar fi suficient. Si ti-ar mai trebui pentru controlul in timp real, schimbatul de patch-uri si asa mai departe si un floorboard cu comutatoare, eventual o pedala de expresie. Asta pentru concerte, repetitii.

     

    Dar, daca vrei numai sa inregistrezi la nivel profesional cu ajutorul computerului si sa exersezi acasa, un Line 6 UX1 este o solutie muuult mai buna decit un G2.1. Avantajul unui G2.1 este ca face un compromis reusit intre o placa de sunet si un multiefect eftin si bun care poate fi luat pe scena sau la repetitii.

     

    In plus fata de G2, G2.1 are pedala de expresie, ceea ce justifica si diferenta de pret.

  2. Da a mers.

    Am dat din efect volumul la jumate si din line in la fel si intr-adevar se aude mai curat.

    Asta as fi facut si eu pana la urma, dar am zis sa intreb intai, ca nu prea am timp de chitara :)

     

    Mersi pt sfat.

     

    Offtopic: Ce ziceti se merita un Korg SX 100G?

  3. Am o problema cand inregistrez.

     

    Inregistrarea se aude mult mai tare si distorsionat decat ceea ce cantasem eu.

    Inregistrarea s-a facut pe un Ibanez RG550, zoom 505 cu Cubase si CoolEdit (la amandaoua se intampla). Volumul din calculator era pe la 50%.

     

    E vreo setare pe undeva la programele astea?

     

    I would appreaciate some help.

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.