www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

impaiatu

Veteran
  • Posts

    364
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by impaiatu

  1. Sita serigrafica ai facut-o special pt. proiectul asta? Ce vopsea ai folosit?

    P.S. am incercat si eu sa patinez butoanele pot-urilor si am stat cu ele in cafea vreo cateva zile, dar degeaba.:)

  2. Pai e creatia ta, e prototip, nu neaparat e ieftin, insa cand e hobby nu se mai masoara in bani ci in satisfactie. S-o porti sanatos. La multe cantari ;)

    Merci frumos. Creatia mea a fost pana la un punct, mai departe, asa cum am spus mai sus, a cazut in sarcina altcuiva sa coasa.

    Nu e 100% creatia mea dar sun 100% satisfacut.:)

    • Like 1
  3. 22042013268_zpsa498567f.jpg

    Cam asa arata dupa trei ore de ciocanit. Urmeaza sa-i fac partea de sub antebrat, degetele, sa-i adaug niste briz-brizuri apoi s-o finisez putin.

    Grea meseria de fierar; de trei zile nu maoi pot canta din cauza durerilor de maini, deh, ciocanu' greu, nene.

    • Like 4
  4. De unde? Coif folosit de regula in cruciade.

    Eu l-am facut. Am ciocanit doua zile la el. Sub el se afla si o camasa de zale, inceputa acum vreo doi ani.

    Zalele inchise la culoare formeaza o cruce pe piept.

    Mai nou, lucrez si la manusi.:D am sa revin cu niste poze.

    • Like 1
  5. Am tot cautat un filmulet cu B.B. King dar nu l-am gasit. Poate totusi stie cineva despre el.

    E vorba de un interviu in care incurajeaza tinerii muzicieni sa invete si teorie, sa nu faca gresala lui.

    Fara lipsa de modestie spune ca el a fost un caz fericit si ca nu a fost nevoit sa cante el cu alti muzicieni ci invers.

    E un material foarte misto si cred ca ar putea fi un raspuns la intrebarea din topicu' asta.

    Am sa mai caut.

    • Like 1
  6. revenind la faza cu cureaua...cum sa o fac sa fie si ajustabila? asa, la botul calului, ma gandesc s-o tai la jumate, in partea opusa cataramei. cu catarama ajustez lungimea, si cam atat. e lata, e groasa pielea (nah, de militian) si sper sa reziste. totusi, ar fi cazul sa intaresc cu ceva gaurile in care intra butoanele celea de strap?

    Te-ai gandit foarte bine la faza cu taiatu' pe jumate, numai sa fie suficient de lunga(de militian rotofei). Dai o forma capetelor, sa nu fie chiar patratoase, faci niste gauri de 8 mm si le crestezi putin asa cum se procedeaza la cele din comert. Nu cred ca la grosimea aia vei avea nevoie de intarituri. E important totusi ca gaurile sa le dai cu o preducea buna, marginile gaurii sa nu fie zdrentuite de unde ar putea porni rupturi.

    Spor la treaba si succes.

  7. despre chitarele steampunk, ce parere aveti ma gandeam la un moment dat, sa construiesc una post-10272-0-05256600-1365595996_thumb.jpg post-10272-0-55999300-1365596011_thumb.gif post-10272-0-44164600-1365596035_thumb.jpg post-10272-0-61346700-1365596049_thumb.jpg post-10272-0-93518100-1365596062_thumb.gif

    Imi plac tare mult astea dar cred ca motivul este ca-mi plac mecanismele, in general. In cazul LP-ului ala, cred ca s-a aplicat autocolant.

    Despre chitara pusa de Mike, am vrut sa comentez ca singura chestie urata la ea este faptul ca e roz, dar asta e o chestie de gust si se poate remedia oricand. Deci nu e o chitara urata. Si Squierul meu e bej si-mi place la nebunie.

  8. Eu stiu ce spune d-nul Eugen dar se poate rezolva si problema asta prin polizare. Am facut treaba asta de multe ori, atunci cand diametrul exterior al cheii nu intra in golul unde se afla piulita. La alte chestii nu la chitare.

    Mai grav ar fi ca piulita sa fie in inch. Am intanlit treaba asta la niste motociclete si a trebuit sa recalibrez cheile prin polizare.:/

    Totul se poate rezolva printr-o proba. Cheia aia nu costa mult, deci nu prea ai ce pierde.

  9. tare curios sunt sa vad rezulatul

    Ar trebui sa iasa bine. Am uitat sa mentionez ca am plotat desenul la scara 1:1 si am facut sabloane din el. Deasemenea, desenul celtic l-am taiat la cutter-plotter, urmeaza ca executantul sa aplice autocolantul pe piele si sa coasa exact pe unde am scos surplusul de folie, dezvaluind astfel desenul.

    Asta a fost metoda cea mai usoara pt. a transfera desenul pe piele.

  10. Arata super misto.Sper sa iti iasa cum iti doresti :yay:

    Merci, Septi.

    Intradevar, am asteptari mari de la omul care se ocupa cu treaba asta. Din discutiile cu el am vazut ca-si cunoaste meseria.

    Suta la suta n-o sa arate ca in proiectul deoarece proportia dintre grosimea cusaturii si restul, nu se poate respecta. In desenul meu am ingrosat liniile foarte mult pt. un contrast mai bun. Anyway, intre timp m-am jucat si cu printarea direct pe piele si rezultatele sunt extraordinare. Ma gandesc deja la urmatoarea lucrare. Bytheway, baietii cu laserul mi-au spus ca pot grava si pe piele.:D

  11. Topicul tău m-o pus pe acţiune. Ma duc şi eu azi la pielar să-mi fac o bandă ( partea din spate a strapului, cea reglabilă... nu ştiu cum se numeşte...) mai lungă...

     

    Nu ştiu ce înălţime ai, da' io stau cu ele la lungimea maximă şi nu-mi mai ajunge şi aş vrea chitara mult mai jos... Am înţeles că cele de bas ar fi mai lungi... Îţi recomand s-o faci şi tu mai lungă decât STAS-u', ca nu se ştie...

     

    .

    Lungimea maxima este de 1200 de milimetri. Nu arat ca un "mariachi" cu chitara pana sub barbie dar nici foarte jos nu-mi mai este comod.

    In momentu' asta, actuala mea curea este desfasurata la lungimea de 1040 de milimetri. Asa o tin la strat.

     

    pielea de militian (probabil ca si cea de cleric) se coase manual, da' inainte trebuiesc date niste gauri cu calibru 7,62 (prietenii stiu de ce ;) )

    Exista o preducea speciala pt. treaba asta. Se produce la Cugir.

    • Like 1
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.