www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

cenzoru

Newcomers
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by cenzoru

  1. Salut Gabriel,

     

    Ai idee unde as putea gasi custom library-ul pentru tutorialul realizat de tine in 2015 ? Link ul de download nu mai este bun. Sunt la liber? stiu ca este munca multa, de aceea intreb daca le dai moca.

     

    Multumesc,

  2. Ca vrei sa treci de la acustica la electrica nu prea e treaba mea. Daca iti plac chitarile gen Les Paul, dupa parerea mea cea mai buna investitie ar fi un Vintage V100 pentru ca este din start o chitara decenta in care nu trebuie sa investesti prea multi bani pe viitor ca sa o upgradezi. Practic singurul lucru care merita schimbat pe ea sunt dozele, cele standard oricum sunt decente, deci le poti tine ceva timp pe chitara fara nici o problema.

     

    Amplificator eu iti recomand Vox VT40+, eventual si cu un footswitch VFS5, asta ca sa ai acces rapid la preseturi.

     

    Vintage-ul este 1300 RON nou, Voxul 1000 RON, footswitchul 300 RON, in total 2600 RON. Iti mai raman bani si de un set de doze second hand pana la 3000 RON.

     

    Cateva nelamuriri:

     

    - Cumva Vox ul VT40 e tube? adica analog?

    - si am observat o alta caracteristica la electrice Les Paul. Stiu din cate am citit ca, corpul chitarei cu cat e mai solid cu atat are o rezonanta mai buna si un sustain mai mare. In sensul asta am vazut ca un Vintage 100 cantareste 5 kg, in comparatie cu un epiphone sa zicem la acelasi pret si aceeasi clasa care cantareste 7 kg, ca sa nu mai zic de Gibson Les Paul cu 9 kg. Credeti ca e un criteriu de alegere ? Poate comparatia asta e relevanta:

    http://www.thomann.de/gb/search.html?xsid=389c8094adc4bf989f55902bf22769d4&gk=gieglp&oa=ala&pc=show&chk12098=on&chk43437=on&chk83429=on&chk125371=on&chk31597=on&chk138567=on

     

    Merci \1

     

     

  3. Pãrerea mea este sã rãmâi pe acusticã pânã înțelegi cu ce se mãnâncã instrumentul numit 'chitarã'. Cei care afirmã cã poți cânta de la început, cu succes, pe electricã, fie sunt genii, fie sunt paraleli.

     

     

    Sunt de acord cu parerea ta adica e logic si rezonabil. Chestia cu trecutul direct pe electrica mi-a fost sugerata de tipul suparat de la MC Music. Poate s-a gandit doar la partea comerciala a problemei. Atunci am sa mai astept pana..... pana nu stiu. .. Un singur lucru stiu sigur, bani se vor duce pe altceva :).

     

    Merci de sfat anyway !

  4. Salutare,

     

    Este primul meu post asa ca aveti mila... Doresc sa cumpar o chitara electrica si un amplificator. vreau sa ma incadrez intr-un buget de maxim 3000 ron.

    Preferinte ar fi un model Les Paul, un SG 400 D si ultima optiune ar fi un stratocaster. M-am tot orientat intre marcile Vintage, Epiphone, eventual un Fender la mana a doua bineinteles. Vreau sa existe posibilitatea in viitor si de un upgrade la chitara (doze mai bune sau ceva de genul).

     

    Cat despre amp imi face cu ochiul, dar fara cunostinte doar asa ca marca, un Marshall 30 dfx. (cant doar in casa pentru mine nu scene sau sali, concerte sau altceva).

    Ce stil as vrea sa abordez???!! pai ma incanta blues, un lead guitar ( Angus, Slash Gibbons si nu in ultimul rand Gilmour).

     

    Experienta 0.

    Actualmente detin un Takamine g320 propaspat cumparat. Imi place la nebunie. Am inceput cu lectii de chitara cu acorduri si nebunii. Cred ca am dat banii degeaba pe ea sincer din moment ce mi s-a explicat ca puteam trece din prima pe electrica. Oricum nu imi pare rau este mereu ok sa poti sa iei chitara cu tine sa mai canti cate ceva la vreun gratar cu prietenii sau vreo faza de genul.

     

    Ce ma sfatuiti ???

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.