www.rgc.ro Web analytics

Jump to content


karpi

Member Since 14 Dec 2005
Offline Last Active Jan 14 2017 09:58 AM
****-

Posts I've Made

In Topic: Cum Leg La Pc Un Amplificator Care Are Intrari Xlr

14 January 2017 - 09:59 AM

Pare ca in  are si intrari combinate  XLR/Jack 

 

iar iesirile  le ai si cu  mama ptr "Banane "  care se pot utiliza si doar cu  conductorul cu capatul deziizolat  ce va fi strans de        piulita ( negre si rosii )  este desenat si simmbolul  difuzorului  Negru -rosu dse sus un canal iar rosu -negru celalalt canal .

 

Atentie intre cele doua  "mama ptr banane "  rosii  sa nu legi un al treilea  difuzor !!!  acea conexiune este doar ptr "BRIDGE"  adica cele doua amplifuri /canale legate ptr configuratia "MONO :"  in "PUNTE " caz in care pe iesirea  intre  conectoarele "Rosu< >Rosu " ai  putere farte mare ptr o singura boxa ....puterea ar putea fi de aprox trei ori puterea unui canal .

 

 

Firele de la difuzor trebuie sa fie si ele legate ptr fiecare din cele doua canale  "+ " la rosu  si   "-" la negru ..

Daca de ex de la boxe ce au iesirile  cu contactoare insemnate cu rosu si negru  ce accepta cablu cu capetii dezizolati ( fara nici un fel de "jack ")  cumperi cablu "de difuzor" si acesta este cu cele doua fire diferentiate cu culori /nuante diferite ....aastfel  legi  o "culoare " la rosu cealalta la negru ...atat la boxe cat si la amplif ....ca sa ai  legate "in faza " cele doua bxe .

 

PC ->amplif ..cum au scris si ceilalti ....dar pare ca are si intrare Jack de 6mm ( jack mare ) ..

 

Vad ca are si "cartea tehnica "  probabil se mai dau ceva date . 


In Topic: Cubase

10 January 2017 - 01:10 AM

Cubase acestea de dupa "4"   au efecte ptr MiDI  , in Sonar tin minte ca deschideam un canal Audio ptr efecte ce apoi le foloseam ptr canalul MIDI ..dar poate si in Cubase ..nu mai stiu exact caci de cand sunt efecte VST ptr MIDI nu m-am mai complicat .

Apoi am utilizat mult timp un "tracker " ce are si  sitetizatoare si efecte etc ..foarte multe optiuni ..in care utilizam "Wav" mono sau stereo asa ca mult timp nu am folosit MIDI . doar acum cativa ani cand au aparut SF2 playerele si VST am ajuns iar in "pianoroll" ...si foloseam soundurie de la Drumkit from Hell si Bigkit7 SF2 ..si ale instrumente   "reale " ..

 

 

O intrebare ptr cei ce au lucrat mai mult cu MIDI .

 

Am un soft "Xing " .standalone MIDI Player de prin '98 cu tot felul de optiuni "preset " al bancului de sunet ce Are o biblioteca vasta de piese  de la country, salsa , cha-cha .., rock ... la muzica classica ., foarte multe  frumos lucrate ..extrem de utile studentilor de la conservator de ex ...

 

Acesta (Xing)  are un sound-bank extins  complet cu tobe si sounduri foarte bune   vre-o patru seturi .In Win98  puteam sa utilizez eceste sunete si in allte "scule " , dar cand am fost nevoit sa trec pe XP  am constatat ca nu mai vede alt soft aceste bank-uri .am cautat sa vad daca in fisierele instalate in Xing  gasesc ceva , nu am gasit unde este sound-bankul ., este cumva inglobat in exe file ...

 

 

Important era ca acste sunee MIDI sunt complete , au inglobat chorus , wah, pitch wheel,pitch  ,glide/slide ..., si altele ce se  pot regla/automatiza  cand sa se schimbe la nevoie  in Cubase in  fereastra   de sub pianoroll unde "by defoult " este pe "volum /velocity ".astfel poti sa faci automatizarea efectelor ce sunt incluse in bancul d e sunete .

 

Deci ramane intrebarea .. am cautat dar nu am gasit explicatii si nici vre-un sound bank asemanator  si daca exista cum se poate  adaugii la un alt MIDI player /editor ...

 

Acesta ar fi unul din motive sa instalez si un Win 98SE daca altfel nu merge .


In Topic: Cubase

08 January 2017 - 12:39 AM

"Sonar"  are MIDI Pianoroll   cu posibilitati mai OK   dar am trecut pe Cubase din comoditate deoarece in Sonar nu am avut  VST  direct ...trebuia acel DirectXiser    ..etc etc  ..poate de atunci au   suport de VST  ,

incorporat ..

 

Este adevarat ca aceste   instrumente " DVD "    incarca RAM-ul ( cam degeaba  respectiv  ptr bani catre producatorul de PC ..RAM etc  plus "reinnoirea software " continua  si iaca asa  curg banii ...  )

 

Tu trebuie sa faci un bilant  vezi daca ai nevoie sau nu de peste 3-4G RAM ..

 

Pana nu ajungi  mare audio-maestru de studio  si nu castigi bani multi nu prea este rentabil sa investesti in nu stiu ce scule ce dupa 2 ani sunt vechituri   .

 

..Daca  planifici sa lucrezi produci  muzica   simfonica cu ditamai orchestra  cu soundfont SF2 si SF3  dinamice de inalta fidelitate si calitate  care sa raspunda /redea si dinamica instrumentelor reale  presupun ca este nevoie de RAM suficient pe 64 bit ca sa  functioneze totul "lin" .

 

 Dar    ptr   5 chitare  , o garnitura de tobe VST , cateva sintetizatoare  VST si  doua trei canale de voce ..3-4 G este OK . ..ce deja depaseste  "necesarul "  muzicii rock ...abea de ocupa 400-500 M cu tot cu programul Cubase si cu Windows  cam 1G-1,2G  si nu prea am trecut de 20% CPU Usage 

 

Ptr cei resurse ( CPU ..RAM ) mai modeste  calea  de rezolvare este "downmix" intermediar /de lucru ,

faci un track stereo cu  trackurile cu instrumentele deja oarecum mixate i

Opresti trackurile si lasi doar acest "mixdown " stereo  ce pe playback nu mai consuma aproape nici o resursa .

Acum  "deschizi" un instrument VST  mai mancator de resurse ce va avea toateresursele la dispozitie

inregistrezi , setezi /efecte etc ...cand esti multumit faci un audio mixdown la acest canal VST apoi mixezi in audio .

De multe ori oricum fac mixdown din MIDI in Audio ..sau mixdown al sesiunii ca sa vad cum suna de fapt ...niciodata nu suna la fel ce se aude in mixer cu rezultatul ce se aude in  mixdown ..Degeaba suna perfect in mixer  cand dupa mixdown  pe un Stereo track suna altfel ...deci oricum ...ajungi sa faci mixdown ..

Sunt diferente intre DAW-uri in sensul ca fiecare altfel    nu suna la fel materialul in mixer cu downmix-ul .

Asta trebuie sa experimentezi  tu pe sculele tale , sau daca deja ai experienta  faci bilantul amintit .

 

Bineinteles ca ar fi OK un studio super .care sa raspunda in realtime perfect  ........dar acesta costa $$$$$$$ si ptr homestudio de amatori ??


In Topic: Cubase

06 January 2017 - 05:20 AM

Avind in vedere ca sunt conservator si am folosit ani de zile cubase sx3(am pastrat chiar xp ul pe comp inca 2 ani...sa mearga:),iar acum nu imi mai merge pe 64 biti,stiti pe undeva vreun cubase free sa mearga pe 64 biti,win7? :)

De ce "esti  "  pe 64 biti ?  ramai pe 32  si problema este rezolvata .Nu prea vad cu ce te ajuta 64 bit ?

 

Poate ptr prelucrare  Filme ..cu fisiere mari unde ai nevoie de accesarea "directa" a RAM-ului .

 

Am citit /studiat ..se "zice" ca 4G RAM este minim ca sa functioneze pe 64 bit ..dar nu aduce mai nimic fata de 32 bit in afara de RAM mai mare ."vazut " direct ...viteza de lucru nu creste prea mult ....Nu tin minte toate argumentele din studiul respectiv doar atat ca nu are rost ptr Audio Home Studio .. ptr cateva track-uri audio si MIDI cu VST-uri .Adica cum zicea autorul analizei " Nu are rost sa tragi cu tunul dupa o vrabie "

 

Daca vrei sa folosesti ptr jocuri video este altceva pate acolo ajuta ceva ptr realtime ...dar ptr homestudi acustic ???

 

Eu am ramas cu  PC-ul ptr homestudio pe 32 bit si pe XP .

Este adecarat ca  unele softuri  nu mai au  drivere ptr Win 7-8---10 si viceversa unele  nu au drivere ptr XP .

Softurile noi nu le vad mai bune ..cu nimic ..

 

Deci daca vrei home studio tii un PC dedicat doar ptr acest lucru ...

Personal vreau sa   pun si Win 98SE  ca sa tilizez   programel ce nu mai functionau cu XP .

 

Totu-i o afacere ( murdara)  Home PC urile respectiv OS-urile nu sunt  ptr homestudio / muzica ..

 

Ar trebui un OS ..Homestudio standalone ..

 

Pune inca doua HDD -uri unul  cu soft de 64  si altl cu 32 .

 

  Softul ( nu-mi amintesc  numele pe moment ) ptr instalat peste/in Win 7 -8 --10 alt OS de la Win 3 la Win 98 SE , XP , Linux si altele permite sa  fie 32 bit "host"-ul

 

Am si instalat pe Win7-64 bit   un XP cu 32 bit si functiona perfect ..dar apoi am instalat doar XP Professional   ce nu vede doar 3G RAM  dar este suficient ..Am instalat doar XP caci mi se parea ca cel sub Win 7 face figuri ..dar acum vad ca Cubase face figurile  si pe doar XP ...credeam ca nu functioneaza  bine XP sub Win 7  dar tot un drac ..OK se poate ca   VST-urile fac figura de fapt .. in unele cazuri cand apas prea repede intortocheat  niste comenzi in timp ce ruleaza  mai multe canale MIDI si Audio ...se reseta Cubase ..rezolvarea ..dau comenzile mai linistit ..hhehe ..nu ca la pacanele .


In Topic: "TONUL "

01 January 2017 - 10:50 PM

E ok sa folosesc asa ceva pentru ton si volum pe un model Les Paul?

 

http://esound.ro/chi...ntiomentru.html

Da este indicat in cazul dozelor  cu rezistenta interna mare , dar dupa asta conteaza  sa ai intrare ptr chitara de obicei de  1M Ohm

Unele efecte au numai 500K dar daca nu ai cablu lung si "calitativ "( capacitate specifica "mare " )  merge .

Nu cred ca mai sunt  preamplifuri cu 100KOhm intrarea ..dar pot sa fie pe unele mixere ptr microfoane  de 600Ohm si 3KOhm ..aici ar putea sa sune mai "plat ",csoundul oricarei chitare .

 

La Multi Ani 2017

,..


La Multi Ani "rgc"  2017

 

Attached File  2017 H.N.Y.mp3   6.08MB   10 downloads