www.rgc.ro Web analytics

Jump to content


karpi

Member Since 14 Dec 2005
Offline Last Active Yesterday, 10:36 PM
****-

Posts I've Made

In Topic: Pickup Shootout

Yesterday, 10:27 PM

 "parțial sustainul,.. de tipul si calitatea dozei."

 

Deci doza ce  creste sustain-ul ?

 

O fi ceva doza activa cu compresor incorporat , am cantat pe o chitara "Davoli" cu doze active ce avea compresr incorporat  suna frumos dar la atac mare cu palm-mute   era groaznic sunau numai niste plescaitri ..

 

Doza nu "face" nici un sustain .

 

Diferentele intre sounduri  , in videoul postat ,,se observa mai mult pe "clean " si aici foarte usoare diferente ce se pot corecta din EQ-ul amplifului .

  In schimb la overdrive suna toate cam la fel  diferente pe corzile joase sunt mai evidente  intre singlecoil si humbucker  .

iarasi la ce a prezentat chitaristul se poate compensa din EQ sa sune aproape identic toate chitarele din clip

Te mai pacaleste si faptul ca nu sunt nivelurile egale , se stie ca la diferite volume urechea aude "altceva ".

 

Este interesanta si practica aplicatia  implementata in acest clip "interactiv " , poti sa comuti instantaneu si chiar poti sa compari soundurile .   .


In Topic: Ajutor Va Rog - Chitara Bass

22 February 2017 - 08:17 AM

Bine ar fi sa ai posibilitatea de a schimba unghiul gatului fata de corp , asta daca gatul este "drept" .

 

La chitarele solo exista un surub  ce regleaza inclinatia gatului ,ca sa nu umbli la bara de otel daca profilul acesteia este OK .

La  gaturile de calitate bara de otel este mai mult o siguranta in plus  nu se simte prea mult o schimbare a grosimii corzilor  si deci nu se schimba prea mult profilul curburii gatului ,astfel doar din inclinatia gatului se poate rezolva usor .

 

Dar doar daca  gatul nu este "prea sensibil" la schimbarea tensiunii exercitate de seturi de corz  cu diferite grosimi .i

 

Personal la chitarele bass am demontat gatul si am pus un adaos  sa inclin gatul catre "spate ", doar ca la mine era problema  inversata fata de cea de la tine .

 

Deci prima data incerci din reglajul barei de otel ,,

 

 Daca gatul a devenit convex  ( cu "burta" in sus )  slabesti  tensiunea din bara de otel , dessurubezi in sensul invers 'catre stanga" , dar numai 1/4 "tura " , acordezi corzil si verifici daca este OK , daca nu mai repeti inca odata  ,inca 1/4 tura ,acordezi corzile si verifici ,,ar trebui sa fie OK .

 

Sau cumpara corzi identice ca si grosime /tensiune cu cele "stock" .

 

In extremis , demontezi gatul si pui un mic adaos in partea catre gat in locasul gatului din corp , un "ik" ce ar ridica/inclina  gatul   astfel ca sa nu atinga corzile ...trebuie u adaos relativ "mic/subtire "  de ex "furnir" una sau doua  straturi pe portiunea din "fata " (partea de intrare in  locasul gatului  la extremitatea corpului ) .

 

Attached File  adaos gat.jpg   14.98KB   9 downloads

 

Dar poate rezolvi din detensionarea adecvata .a barei de otel ,,


In Topic: Compresoare, Egalizatoare Si Alte Scule De Studio Romanesti

13 February 2017 - 01:28 AM

Mixerul oblic, boxele aliniate cu peretele. La noi a fost mereu "ca la noi"  :)

Nu inteleg despre ce spui , eu ma refer la tipul mixerului  de prin anii '75- '80 ca si  imagine era asemanator , magnetfoanele erau doua ceva asemanator cu cele din imagine ,  acestea se aflau in "controll room "   nu mai tin minte unde erau boxele de controll doar ca se auzea perfect in controll-room  ".Cutii"  de rack  de dimensiuni mari erau pe o portiune de perete din spate unde era o mare parte din "electronica " din "controll room " .La aceste cutii inchise ,fara  vre-un buton etc ..nu se umbla de loc , doar odata cu ceva  setare au deschis "mixeristul "  un capac si a reglat ceva ..cred ca era ceva cu reverb-ul sau cu compresorul ......dar nu stiu exact .

 

Mixerul ( asemanator cu cel din imagine ) avea 24 canale   , magnetofoanele aveau mai multe canale ,dar nu mai  stiu cate , functionau cu banda foarte lata de aprox 5cm .

Trei zile erau ptr inregistrarea unui "show TV"  In prima zi am tras intotdeauna  BT-ul , a doua zi solourile voce ,interventiile  instrumentale  , a treia zi se filma pe playback cela cateva piese ..

 

Sala de inregistrari era enorma , cred ca incapeau linistit trei orchestre simfonice .

Aveau  niste amplificatoare Dynacord  , dar  doa boxele le-am vazut , intodeauna de cate ori am fosty inregistrarea instrumentelor electrice era facut " direct in  perete "  ,  monitorizarea era prin casti  ..si la inregistrarea BT-ului instrumentelor

doar tobele au fost trase  cu microfon ....

Probabil alte trupe au adus scule amplificatoare dar noi calatorind de obicei cu avionu in cele cateva ocazii nu aveam cum sa caram amplificatoare ...asa ca am cantat "direct in perete "  cum se plangea basistul nostru Mosoarca Gheorghe .."M-au bagat cu cablul in perete " l

 

Primele inregistrari cu trupa noastra  a  fost la Radio Timisoara , se inregistra "mono "  toata trupa intr-o mica sala antifonata  , cantat direct one-take , daca greseam o luam de la capat .Pract era o inregistrare "live" in studio . Din aceste inregistrari au rama  doua piese  probabil  datorita faptului ca erau prelucrari din folclor si au fost mai raspandite prin studiouri din tara si s-au difuzat pe atunci mai mult asa ca au sopravietuit ceva copii .

 

In rest din pacate nu s-au gasit  altele nici radio nici TV.
 

Cei de la TV  ne-au dat  copy  audio dcare  noi le-am lasat la Electrecord  si pierdute au fost . discul nu a mai fost realizat  datorita chimbarilor ideologice ale vremii .

 

In orice caz sunau bine  inregistrarile  tinand cont de :" moda " de atunci ..ne certam cu  realizatorii din cauza ca  mixau vocea prea in fata si instrumentele prea in spate in stilul de pana atunci al muzicii usoare  , asta la inceputuri api mai tarziu  au  facut OK . mixaj mai POP/ROCK

 

Odata la o  sesiune  la o piesa  aveam un "break" cu o pauza  dupa care "explozie "  atac ..chitare si tobe ..continua piesa   , din ceva cauza nu am mai stat la Bucuresti ptr mixare  apoi la TV si Radio am auzit inregistrarea ...atacul dupa pauza a fost transformat in slide-in de parca era ceva "strings "  ce a facut unul din mixeristi cu reverb si compresor .. era ceva de groaza ...dar asta e daca nu am fost acolo sa explicam ei au facut dupa gustul lor ...haha ..

 

Deci instalati /scule existau . in cele cateva studiouri si existau si cativa profesionisti cu experienta .

 

Acasa puteai avea un magnetofon UNITRA  ,TESLA , sau GRUNDIG , mai tarziu au aparut  cele stereo ce aveau si viteza 19".cu trei motoare ( automate ...se puteau comanda prin REMOTE de la pupitrul mixerului  din studio ..respectiv se puteau sincroniza intre ele mai multe magnetofoane sau cu device-uri MIDI )  de calitate foarte buna .

Pe atunci in west au aparut si cele cu 4 piste sau recordere cu 4 piste  cu mixer inglobat ptr "home studio "..la noi nu prea au ajuns ...

cu doua magnetofoane se  puteau face cu metoda Ping-Pong   suprainregistrari .De obicei trupele se inregistrau  in mod de amatori  fara playback ..Noi de ex am facut demo-tape  pe scena de la teatru am coborat  toate cortinele  ca sa nu avem reflexii si am captat cu microfoane   separat la fiecare amplif , tobe , am realizat un BT apoi   de pe un magnetofio  venea BT-ul ce era  mixat cu vocea directa sau  tras pe un canal mono  vocea  si celalalt canal mono BT-ul .

 

Magnetofon "semiprofesional"  cu 4 piste  prin anii 80-85  dar nici pana in '90  nu am vazut la noi , stiu ca Mircea Baniciu a avut un "recorder "  cu caseta  cu 4 piste ..pe atunci prin ' era la noi varful tehnologiei .

 

Ptr home studio ptr mine am avut doua magnetofoane  sa zicem semiprofesionale si "automate "  ROSTOV  foarte bune cu asta ma jucam acasa prin '90 , cu metoda Ping-Pong testam / incercam cum suna cate ceva  ..apoi dupa doi trei ani au aparut PC-ul  si a inceput "era digitala '"

 

Suna foarte bine inregistrarile facute pe banda , asta datorita "curbei de raspuns ",saturarii  plus  vibratiile mecanice ce se suprapun cu sunetul inregistrat precum interferenta intre  frecventa curentului de premagnetizare /stergere .

Sunetul de chitara fara nici un efect devine plin si bogat ! indiferent de faptul daca este lampa sau tranzistor !Am avut ambele tipuri de magnetofosane .

Ptr a "indulcii / incalzii " sounetul "digitalk " exista softur cu nume de genul "Magneto " ce imita saruratia si modulatiiile introduse de sistemul inregistrarii pe banda magnetica   cu tractiune mecanica ...

Ce exista acum in materie de "studio device" digitale  se poate  vedea pe blog-urile si site-urile gen  Home Recording  ....
 


In Topic: Ajutor Teorie Pentru Chitara

12 February 2017 - 12:26 AM

GOOGLE

 

introduci cuvintele cheie ......ca si FREE  guitar books , FREE guitar lessons , Metoda chitara , Teoria Muzicii ,Guitar chords , guitar scales   ,

https://www.google.r...ks pdf download

si ce intrebari mai ai

 

dar si   "guitar lessons for beginners" .....si hopp apare cu duiumul si text si articole si videouri  sunt cu MIILE .

https://www.google.r...JOmC4Kka-u1iZAG


In Topic: Compresoare, Egalizatoare Si Alte Scule De Studio Romanesti

12 February 2017 - 12:18 AM

Iarasi  pana am gasit  imagine  nu am mai i putut posta ..

 

Ceva asemanator aveau la Radio prin 1968

http://www.radiomuse...0_06_750463.jpg