www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Silviu_i

Veteran
  • Posts

    1091
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Silviu_i last won the day on August 12 2022

Silviu_i had the most liked content!

2 Followers

Profile Information

  • Location
    Timisoara

Other Information

  • Band
    AXiS
  • Gear
    Guits:

    '77 Greco SA-550
    '79 Gibson Les Paul Standard
    '85 Fender Stratocaster
    '04 Fender American Vintage Reissue '62 Stratocaster
    '16 Takamine GD51
    '20 Epiphone G-1275

    Amps:

    '68 Suprem Sound Star
    '71 Fender Twin Reverb Silverface
    '74 Fender Deluxe Reverb Silverface
    '89 Mesa Boogie Caliber 50 Plus
    '02 Fender Deluxe Reverb '65
    Yamaha THR5
    Leslie model 18 cab

    Pedals:

    KingTone MiniFuzz Germanium
    Pedal Pawn Fuzz
    Pedal Pawn Texas Twang
    70's Thomas Organ Cry Baby
    Dunlop Octavio
    Jam Pedals RetroVibe
    Ibanez TS808 35th Anniversary
    J Rockett Archer
    Hughes & Kettner Tube Rotosphere
    TC Electronic Polytune 2
    Voodoo Lab Pedal Power 2

    Other:
    D'Addario 10-48 strings, Evidence Audio & Monster Cables, Dunlop .88m picks.

Recent Profile Visitors

17124 profile views

Silviu_i's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Very Popular Rare
  • First Post
  • Collaborator Rare
  • Posting Machine Rare
  • Conversation Starter

Recent Badges

312

Reputation

  1. Salut, Totul este in regula cu site-ul. Eu n-am avut probleme. Am cumparat si am vandut prin intermediul Reverb, chiar si in/din tari non membre UE (unde platesti la TVA si taxe vamale de te usuci, dar asta n-ar legatura cu site-ul in sine). Un sfat ti-as da. Probabil ca vrei sa platesti prin PayPal. Daca da, ai grija ca rata de conversie RON - EURO sau orice alta moneda, e nesimtita. Ma gandesc ca legi contul de PayPal la un card de lei, ca deobicei asa functioneaza. Iti recomand, in cazul in care nu ai un cont de EURO, sa iti faci Revolut, sa incarci contul, de pe cardul de RON, sa convertesti RON - EURO in Revolut (unde rata de conversie e imbatabila), dupa care sa legi contul de Revolut la PayPal. Poate suna complicat, dar, in functie de pretul produsului pe care doresti sa-l achizitionezi, te vei salva de cateva sute de lei bune facand asa. Iti dau un exemplu: trebuia sa platest prin PayPal 770 de EURO. Cu conversia facuta de PayPal, imi tragea de pe card 4100 RON, cand eu am cumparat in Revolut 770 EURO cu 3815 RON. Suma pe care trebuia sa o platesc fiind in EURO, in cazul asta PayPal nu a mai trebuit sa faca nici o conversie si uite asa am scapat sa dau vreo 300 RON pe nimic. Bafta
  2. Vand pereche de monitoare Yamaha HS7. Au fost cumparate in 2019. Starea functionala este precum a fost atunci cand le-am achizitionat, iar starea estetica precum se vede in poze. Le vand pentru ca sunt prea mari pentru dimensiuniile camerei mele. Se vand doar impreuna. Vin cu cablurile IEC de alimentare. Optim ar fi ridicare personala, insa trimit si prin curier, costul transportului fiind acoperit de catre cumparator. Multumesc!
  3. Salut, Vand urmatoarele chestii: Vox Tonelab - 150 Euro Vox Straight 6 - 100 Euro G-Lab True Bypass Wah Pad - 120 Euro Procesorul a fost cantat doar in studio, vine in cutia originala, cu manual si alimentator. Vox Straight 6 nu mai are cutia originala si vine impreuna cu alimentator non OEM. Wah pad-ul este nou nout. Nu a fost cantat vreodata. Doar scos din cutie pentru poze. Toate pedalele sunt functionale si nu prezinta urme de uzura. Multumesc!
  4. Salutare! Caut de cumparat o chitara double neck 12/6, de genul Epiphone G-1275 (de preferat) sau ceva in acelasi price range. Multumesc!
  5. https://www.youtube.com/watch?v=rXB-fRTrdyg&ab_channel=OmroepMAXOmroepMAX
  6. Te uiti pe lampiile deja instalate si cand comanzi, dai un email magazinului si ii intrebi daca au grade-ul "X". Oricum, e o foarte mare mizerie treaba asta. Te obliga sa cumperi un anumit soi de lampi. Grade-urile nu sunt la fel de la producator la producator. La Mesa, de exemplu, grade-urile au cod de culori, nu litere. Ideea este ca, cel mai simplu este sa comanzi exact ce ai avut in amp. In cazul ala nu mai ai nevoie de bias. Daca cumperi alt grade, de al acelasi producator, va trebui sa faci "bias-ul" dupa tabelul de mai sus (am pus intre ghilimele pentru ca defapt la ce zice Bugera bias, nu este in adevaratul sens bias) Treaba se complica daca vrei alte lampi, mai de seama, cum ar fi Tung-sol sau JJ, pentru ca atunci vei avea nevoie de bias. In jack-ul de pe spatele staiei, tu citesti negativarea (tensiunea negativa la pinul 5 (cel putin din cate imi dau eu seama, din putinele cunostinte intr-ale ampurilor pe lampi si, bineinteles, in cazul in care schema e corecta) Masuratoarea aia devine irelevanta, in momentul in care pui alt brand de lampa, pentru ca fiecare lampa trage mai mult sau mai putin curent. De exemplu la Tung Sol, nu e specificat nici un soi de grade. In cazul asta, trebuie masurata tensiunea de anod (pin 3 si masa) si trebuie facuta o schema si anume legat pinul 8, la masa, printr-o rezistenta de 1 ohm, iar apoi masurata caderea de tensiune la picioarele rezistentei. Aia-ti va da curentul la "relanti". Cu datele de mai sus, trebuie sa calculezi disipatia folosind exemplul de mai jos In fine. Am cam deviat de la subiect, putin. Cel mai simplu e sa iei ce este deja in amp. Uita-te pe o lampa. Ar trebui sa aiba "grade-ul" scris pe undeva. Nici sticla nu conduce curent.
  7. Exista si the real deal la noi si exisa si persoane care fac niste copii reusite. ( @sorin65 ) Am avut pedala aia multa vreme, exact cat "KLON"-ul a fost ceea ce cautam. Acum m-am mai maturizat; am trecut pe fuzz-uri :))))) (glumesc) Acolo e si un soi de review, pe care l-am facut. Din pacate nu mai am sound sample-ul din link. In schimb, in perioada cand am tras primul album, am avut pedala in pedalboard. Singura piesa la care mai stiu combinatiile exacte, e asta.... Acolo a fost tot timpul pornita, pentru ca se intelegea foarte bine cu univibe-ul de atunci. Am cantat printr-un Twin Reverb si un Plexi 50, ambele setate relativ clean (pentru a supravietuii sesiunii, nu de alta), iar pedala de mai sus a servit drept "crunch tone"-ul din piesa asta. Ce se aude pe solo-uri e klon + ts808 + octavia (pe primul) si klon + ts808 + wah wah pe al doilea. E foarte posibil sa fi tras tot albumul in combinatia asta (mai putin o piesa), dar te-as minti daca as zice ca asa e. Marele adevar este ca nu iti vei da seama pana nu pui mana si incerci. Nu stiu exact care-i tonul care-ti place tie, dar, din experienta proprie, iti zic ca trebuie sa fi atent la mult mai multe chestii decat pedalele, de exemplu: tonul care-mi place mie, nu se poate obtine decat dintr-o statie intrata in overdrive (si aici nu ma refer la overdrive-ul de pe canalu doi - ala din lampi de preamp puse in cascada), ci de overdrive-ul ala care apare cand fortezi finalii. Eh, cand ai "panza" aia, ai sa fi foarte surprins cum reactioneaza niste pedale pe care, poate, le considerai cu rahat. Cam asta e si cazul Klon-ului. Daca vrei sa il pui in fata unui am clean, iar in momentul cand il actionezi, sa ai un drive/distors cum nu ai mai auzit, poti sa pui cruce subiectului asta, pentru ca nu este ceea ce cauti. E cam aceeasi treaba ca si cu fuzz-urile. Ma distrez cand vad pe cineva ca-si seteaza fuzzul cu output-ul la ora 9 si gain/fuzz-ul la maxim. Is unele care suna frumos, la volum de bloc, dar sunetul n-are nici o treaba cu cel de fuzz. In fine, discutia e lunga. Ia o pedala de la Sorin, mergi acasa, da putin in gura la amp si pune pedala in fata lui. Bafta!
  8. M-am uitat si eu la filmarea ta, cap coada (ca mi-am amintit de topicul asta). Pai, in teorie, si tu canti cu 3 degete. Practic, ai folosit degetul 2 la fel de mult cat il folosesc si eu pe al 4-lea
  9. Daca tot a fost dezgropat acest topic, am zis sa-l mai revizuiesc o data, sa vad concluziile. Intrebare: sunt singurul care crede ca topicul asta la baza? Think about it: pe scurt, Alin considera ca un chitarist este a cea persoana care interpreteaza o melodie la chitara, exclusiv cu 4 degete si crede cu tarie in chestia asta. Nu pot sa deduc decat doua chestii despre Alin: fie face baza, fie este... ceva ce as tine pt mine. Nimeni nu “ridica in slavi” asa numitii, de catre tine, pseudochitaristi, din neputinta personala de a incorpora in fiecare frazare degetul mic. Este doar o chestie de gust muzical. Nu e ca si cum, daca eu nu sunt microbist inseamna ca nu ma pot numi om, ca restul lumii. Si chitaristii care nu folosesc sweep, arpeggios sau mai stiu eu ce mizerii moderniste, sunt tot chitaristi. Nu o fac, nu ca nu pot, ci ca nu vreau. Mai e si chestia ca, nu e locul tehnicilor de genul in toate genurile muzicale. Mie, personal, mi se pare funny cand aud tapping in blues. Instant stiu ca ala n-are nici o treaba cu genul respectiv si vrea doar sa arate tot ce stie. La fel si aia care fac shredding cand nu e cazul. In concluzie, sa nu-ti para rau ca ai deschis topicul. Incearca sa fi mai descuiat la minte. Muzica e... muzica. Nimic nu e corect, nimic nu e gresit (bine, atata timp cat canti pe nota si pe timp). Nu intr-un mod direct, dar referitor la principiile tale, te invit sa urmaresti videoul de mai jos:
  10. Se aude la fel de tare precum o chitara acustica.... Alt raspuns nu stiu, dar, in mod cert se aude mai incet decat un set de tobe Nu-ti ingradii dorinta de a canta datorita vecinilor certareti. Nu o sa ajungi niciodata, cu o chitara acustica, neamplificata, sa depasesti limita legala de decibeli, masurabili, in zona unde locuieste cel care ti-ar putea face o presupusa plangere. Ca pe altii ii deranjeaza cantatul tau la chitara, pentru ca nu suporta altceva decat manele, iar nu-i problema ta. Concluzie: ia-ti chitara si canta.
  11. Salut, Vand perechea de difuri vintage mentionata mai sus. Sunt de undeva de prin anii '80 si au fost scoase dintr-o boxa copie Marshall 2X12. Am cantat boxa respectiva, cu un JCM800, vreo 6 luni si a sunat bine. Acum, cand am desfacut boxa am observat ca unul dintre ele, are primul strat al calotei ciupit (se vede in poze). Nu am constatat auditiv acest lucru, ci doar vizual, insa consider ca ar fi binevenita o reconare, din punctul meu de vedere. Motivul vanzarii este o boxa originala Marshall. Facatura era cam jupuita si am ales sa nu o pun la vanzare, insa pentru cine-i in tema, difurile sunt ce trebe, intr-o combinatie de Marshall si hard rock, glam rock, etc. Pe 26 o sa fiu in Bucuresti si le pot lua cu mine, daca exista doritori. Multumesc!
  12. Pai asta-i problema, ca tu faci analogie cu sportul, ceea ce muzica sau cantatul la chitara, nu este. Din acest motiv exista cele doua categorii: muzica si sport. Doi la mana, nu exista metoda "corecta" de a canta la chitara. Exista doar metoda ta, a mea, a lu' X sau a lu' Y. Trei la mana, ce vezi tu pe YT e egal cu zero, in contextul in care vizionezi chitaristi de dormitor. Acolo poti sa canti si cu degetele de la picioare. Ai nelimitate retake-uri. Poti sa freci un arpegiu sau un tap sau ori ce, de n+1 ori, pana-ti iese. Dai cu el pe YT si mama ce bun esti. Tot asa, din curiozitate, uita-te la genul asta de muzicieni si vezi cati dintre ei canta in contexte de live, unde ai doar un take si tre sa-l faci bun. Problema de azi este ca muzicienii sunt catalogati dupa skill, nu dupa muzica, persay. Simt o usoara ostilitate a ta, in legatura cu cei care canta cu mai putin de 4 degete. Sa stii ca n-au trait degeaba, iar daca nu-ti plac tie, nu inseama ca-s de aruncat la gunoi. Ca si principiu, din punctul meu de vedere: decat sa canti 200 de note pe secunda, lucru pe care-l mai pot face un anumit procentaj din cei ce studiaza acelasi instrument cu tine, mai bine canti 1 nota pe minut, dar pe aia o canti ca tine. Cand dintr-un card de 2000 de chitaristi, cantand acelasi lucru "corect" vi tu, al 2001-lea si canti aceeasi chestie, ca tine si ascultatorul te recunoaste dintr-o clipita, atunci vei putea avea numele in lista de chitaristi enumerati mai sus, indiferent de numarul de degete pe care-l folosesti.
  13. Pai am postat la sectiunea de diy si minitehnicus, unde am presupus ca stie toata lumea cum se foloseste un firiz si o masina de gaurit, dar m-ar ajuta daca ai fi mai detaliat putin. Ce a lipsit. As vrea sa mai fac cateva videouri despre subiecte interesante, precum diagnosticarea statiilor pe lampi, biasare, etc. si n-as vrea sa omit chestii. Mersi de feedback!
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.