www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Bguitar

Newcomers
  • Posts

    24
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    15

Bguitar last won the day on March 9

Bguitar had the most liked content!

4 Followers

Profile Information

  • Location
    Iasi

Other Information

  • Band
    bgmunteanu

Recent Profile Visitors

7323 profile views

Bguitar's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

  • Very Popular Rare
  • Collaborator Rare
  • Reacting Well Rare
  • Conversation Starter
  • First Post

Recent Badges

114

Reputation

  1. Haha, ar fi fost funny sa ma supar ca ma jigneste un necunoscut random de pe internet. Daca chiar nu vezi nicio urma de rautate in ce ati zis nici tu nici apocalipsa ala, cred ca ai probleme mai mari decat actiunea de la chitara din topic. Eu o sa ma retrag.
  2. Bine ca v-ati nascut voi cu feeler gauge-ul in mana si nimeni dupa voi n-are dreptul sa mai intrebe nimic… Fantastic nivelul de rautate. Ai zice ca daca tot am ramas 10 oameni pe forumul asta, am putea macar sa fim prietenosi unii cu altii.
  3. ...? Ce am zis gresit in sfatul meu? Lamureste-ma, poate invat ceva nou despre chitara.
  4. Lasand pacalicii de serviciu la o parte, distanta dintre corzi si taste poate fi reglata in 2 moduri: 1. Schimband curbura gatului chitarii. 2. Umbland la bridge (partea unde se "termina" corzile in dreapta) astfel incat el sa fie mai scund sau mai apropiat de corp. Daca vorbim de o chitara acustica, depinzand de marca, varianta 2 poate fi destul de complicata, asa ca ramane in principiu varianta 1. Daca ai o chitara ieftina, si varianta 1 e discutabila, pentru ca e posibil ca mecanismul de reglare a gatului sa nu functioneze foarte exact, si deci sa nu poti sa ajustezi cum trebuie gatul. O alta varianta e sa pui corzi mai subtiri decat cele pe care le ai acum si sa cresti incet incet grosimea. Poti sa incerci un set cu coarda cea mai subtire de .09 sau .10, in felul asta corzile o sa traga mai putin de gat, gatul o sa fie mai drept si corzile mai apropiate de el. In plus, corzile in sine sunt mai moi si mai usor de apasat. Dupa ce te obisnuiesti cu .10, treci la .11, stai putin cu .11 pana e confortabil, treci apoi la .12 si tot asa pana ajungi la grosimea corzilor pe care le ai acum montate (cel mai probabil .12 sau .13 daca spui ca sunt groase), cu toate ca e posibil sa te opresti undeva pe drum, daca e mai confortabil. De sunat, suna la fel de bine sau rezonant orice grosime de corzi, parerea mea. Daca sunt diferente, sunt mult prea mici ca sa conteze acum la inceput. Important acum e sa iti fie tie usor si confortabil sa canti, ca sa poti sa te distrezi, ca altfel ajungi ca tristetile astea de oameni care se iau de incepatori ca nu stiu chestii.
  5. Up! Dupa cum scrie si in anunt, preturile NU sunt negociabile. Va rog nu-mi dati mesaje cu oferte cu preturi mai mici.
  6. Vand niste gear pe care nu il folosesc de ceva timp. Toate sunt ca aspect si functionalitate 10/10. Predare personala in Iasi sau trimit in tara prin FanCourier, in cutia originala, ambalat corespunzator, pe cheltuiala cumparatorului. Preturile sunt deja negociate. Nu raspund la mesaje cu schimburi. Empress Reverb - 1800 RON - https://www.thomann.de/ro/empress_effects_reverb.htm Strymon Iridium - 1300 RON - https://www.thomann.de/ro/strymon_iridium_amp_ir_cab.htm Walrus Audio Mako M1 - 1300 RON - https://www.thomann.de/ro/walrus_audio_mako_m1.htm Line6 DL4 MKII - 1000 RON - https://www.thomann.de/ro/line6_dl4_mkii_delay.htm MXR M306 Poly Blue Octave - 800 RON - https://www.thomann.de/ro/mxr_m306_poly_blue_octave.htm Rockboard Tres 3.1 cu Flightcase - 500 RON - https://www.thomann.de/ro/rockboard_tres_3.1_c.htm Boss TE-2 Tera Echo - 450 RON - https://www.thomann.de/ro/boss_te_2_tera_echo.htm Boss GEB-7 Bass Equalizer - 350 RON - https://www.thomann.de/ro/boss_geb7_bass_eq.htm
  7. In mod normal nu exista nicio solutie la problema asta, pentru ca e o problema temporara. Varfurile degetelor o sa se intareasca cam intr-o saptamana-doua si o sa fie mult mai confortabil cantatul. Exista totusi niste substante (https://www.thomann.de/ro/rock_tips_liquid_callus_formula.htm) care se pun pe varfurile degetelor ca sa creeze o pojghita si sa le intareasca artificial, doar ca tot ce fac este sa amane problema, la urma urmei degetele trebuie intarite natural.
  8. Mr. V si SKU sunt doi pacalici care se tot cearta aici pe forum. Mesajul lui Mr. V a fost o gluma, ca sa faca misto de SKU cum ar veni, deci cel mai probabil SKU nu e interesat.
  9. I mean...daca ti se pare gretoasa dodoasca bine lubrifiata, e posibil ca problema sa fie la preferinte :))
  10. A plecat si EQD Spatial Delivery, a ramas doar BOSS Tera Echo la 400 RON + transport.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.