www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

DRAGOS80

Newcomers
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Brasov

Other Information

  • Gear
    chitara clasica Hora Reghin
    chitara acustica Hora Reghin
    dramba
    muzicuta
    blockflote

Recent Profile Visitors

1955 profile views

DRAGOS80's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

45

Reputation

  1. Suna rau. Coarda din mijloc nu sta in acordaj. O sa incerc sa ii inlocuiesc rezonatorul cu o bucata de placaj sa vad daca se remediaza situatia. Daca reusesc sa o fac sa sune cum trebuie o sa revin cu un filmulet. Cheers!
  2. Salutare! Dupa o absenta de mai bine de un an de pe forum revin cu ultimele deatlii despre acest proiect. "Chitara" daca ii pot spune asa este gata doar ca rezonatorul a fost facut dintr-o tabla prea subtire si cedeaza sub presiunea corzilor si nu suna cum ar trebui. Cat de curand il voi schimba cu o bucata de placaj prinsa in suruburi sa vad daca se schimba situatia.
  3. Multumesc de sfat! Intai o sa le trasez cu un vinclu. Momentan am lucrat la partea pentru cheite, care este facuta dupa un Fender Stratocaster 68.
  4. Pe fata si spate i-am facut doua pirogravuri. Griful este din lemn de stejar. Sub rezonator i-am pus trei tacheti din placaj, pentru a nu se lasa rezonatorul in jos din cauza presiunii corzilor. Este gata si sistemul de prindere al corzilor, prins intr-un surub de cutia de rezonanta.
  5. I-am dat, cum ar veni pe interior. Adica peste vine capacul rezonatorului. Gaurile se vad in prima poza. In lateralele castronului nu mai dau pentru ca materialul e foarte subtire si isi pierde din rezistenta, iar cum corzile vor apasa pe rezonator l-ar putea deforma.
  6. Am reusit sa ii fac fata si spatele. Fata e din placaj de fag, iar spatele din placaj de plop; sunt singurele pe care le-am gasit. I-am facut si f-urile.
  7. Salutare! Aveam de mult de gand sa ma apuc sa construiesc o cigar box guitar si iata ca am si inceput-o. Aveam in vedere si chitarele cu rezonator asa ca o sa ii fac si un rezonator dintr-un castron din inox, sper sa imi iasa. Pana acum i-am facut lateralele si m-am apucat de rezonator. Uite si cateva poze:
  8. Salutare! Am cateva nelamuriri legate de chitara Harley Benton ST-62 MN VW Vintage Series : http://www.magazinuldemuzica.ro/Harley-Benton-ST-62-MN-VW-Vintage-Series-_-74748.html Daca are cineva acest model imi poate spune si mie daca este buna? Se merita? As vrea sa imi cumpar un Stratocaster culoarea asta, initial am cautat un Fender dar depaseste bugetul. Daca nu merita imi poate recomanda cineva un Stratocaster relativ ieftin, culoarea asta si echivalent Fender? Am gasit si un film:
  9. Salutare! Am deschis acest topic deoarece sunt fan al trupei Phoenix. Am invatat cantecul "Negru Voda" dupa un tab gasit aici pe forum: Piesa "Negru Voda" apartine primului album al trupei Phoenix intitulat "Cei ce ne-au dat nume" lansat in anul 1972, muzica: prelucrări folclorice și compoziții de Nicu Covaci Filmul: Daca aveti material Phoenix sunteti bine veniti sa postati. Cu stima, Dragos!
  10. Sper sa nu ai probleme cu corzile, sa nu iti frece pe stiftul de la celelalte chei. In rest arata excelent!! Sa o auzim cum suna!!
  11. Asta e dar trebuie preparat. Se gaseste si gata preparat. Aici iti zice si cum se prepara: http://www.galeriacreativ.ro/galeriacreativ/eshop/6-1-PICTURA-CULORI-SUBSTANTE/400-2-Verniuri-Mixtion/5/14618-Sherllac-fulgi-200-gr Pe site nu e dat si cel gata preparat dar in magazin gasesti ambele feluri. (Nu stiu sigur daca e magazin si in Bucuresti)
  12. Depinde si ce Hora te intereseaza. Uite aici una noua si la un pret decent: http://magazinulrapsodia.ro/chitare/electrice/chitara-iris-solo-hora-reghin sau: http://magazinulrapsodia.ro/chitare/electrice/chitara-iris-lux-solo-hora-reghin
  13. Eu mi le-am luat ca sa cant la ele. In principiu cant aproape zilnic, dar dupa parerea mea o chitara, pe langa ca trebuie sa sune bine, trebuie sa imi si placa la aspect (cam astea sunt criteriile dupa care imi cumpar o chitara).
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.