www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Ronnie096

Newcomers
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Craiova

Ronnie096's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Se vede că aici se regăsesc profesionişti într-ale sculelor şi se vede, de asemenea, pe cât echipament aţi pus mâna. Mulţam pentru răspunsuri, e bine că oferiţi ajutor şi-ăstora mai mici. Am aflat de "Loopmachine", una s-a dus. Am înţeles şi cum merge cu pedalele, după ce-am recitit de vreo 3 ori toate răspunsurile, şi-am realizat şi cât de pe dinafară sunt într-ale traselui sunetului de la doze până la ieşirea finală... Am început dintr-un moft să cânt la chitară, chiar nu credeam că o să mă ţin, tocmai de-asta am cumpărat ce e mai ieftin. 500 lei pe-un set de chitară şi amp... vă imaginaţi calitatea. Rutina mea cu chitara şi manipularea sunetului s-a redus la vreo câteva lucruri de bază. Toate melodiile se vor imparti in doua categorii: 1 Clean, unde butonasul mic de comutat intre normal\dist nu e apasat, iar dozele sunt in pozitia neck. 2. Distortion, unde magicul botonas e apasat, iar dozele stau spre bridge. Atat cu manipularea sunetului. Imi imaginam ca intre chitara si amplificator pot sa montez o chestie pe care pot apasa cu piciorul si care face treaba butonasului, nimic mai mult, in loc sa ma opresc din melodie si sa ma aplec la amplficator sa apas cu mana efectiv pe buton. Nu sariti la mine, tot ce stiu, stiu de pe youtube, n-am intalnit niciun alt player pana acum si nici n-am luat lectii. Asadar, daca vreau sa-mi cumpar o chitara doar pentru mine nu am nevoie de putere. Din ce-am vazut pe net, Blackstar ID Core 10 mi se pare destul de ok. el avand pretul de 500-600 lei. Pentru chitara ce-ati zice? Pot sa aleg orice model, atata timp cat costa intre 1500 si 2000? EDIT: Vreun site bun de unde sa-mi cumpar, de asemenea?
  2. Asadar. pedala are sunetul ei de dist, si nu tine cont foarte mult de calitatea amplificatorului. Trebuie sa fie o pedala calitativa pentru un distortion bun. Spuneţi-mi, vă rog, un preţ average la amplificatoare ce includ pedală proprie. Mulţumesc de răspuns!
  3. Salutare şi bine m-am găsit pe-un forum de care n-am dat de când am pus acum 3-4 ani mâna pe-o chitară. Am început cu ce-am găsit mai ieftin. Un set C.Giant cu tot cu amplificator la ~500, şi acum chiar mă văd să dau peste 2000 de lei pe-o chitara bună şi-un amp. Dacă mă sfătuiţi voi, şi chiar merită, aş mai pune osul la muncă câteva luni şi mi-aş mări bugetul până la maxim 4000. Asfel asta ar fi prima dilemă, spre ce buget să merg? N-o sa fie uşor să strâng atâţia bani având în vedere că sunt la facultate, însa dacă ziceţi voi, mă bag. Îmi place să cânt ce pot din Metallica, Avenged Sevefold, Three Days Grace, System of a Down, Slipknot, sau alte trupe ce nu-mi vin acum in minte. Sunt inclinat spre partea de metal, mai mult, insă am început recent să iubesc şi clean-ul. Mai intervin şi cu o curiozitate. Aş vrea să folosesc şi pedale pe viitor. Nenea Igor foloseşte aşa ceva la început pentru ritm-ul din fundal. De unde îmi iau şi cum se numeşte? Dacă vreau să trec de la clean la distortion, fără să mă aplec pe sub masă şi să apăs butonul de la amp, am înţeles că mă pot folosi de o pedală sa schimb instant cu piciorul. Cum funcţionează pedala asta? O să-mi explic neclaritatea într-o situaţie exagerată ipotetică: Mi-am cumpărat o chitară la 2000 de euro şi un amplificator la 10.000 de euro. Cant o melodie pe modul clean, si uremaza refrenul pe care-l vreau să-l cânt pe distorsion. In loc sa ma opresc si sa fac acrobatii ca sa comut pe modul de overdrive, montez o pedala in circuit. O pedala de 10 lei.... Din ce am inteles eu pana acum acea pedala nu actioneaza ca un comutator.... deci nu va comuta amplificator-ul pe overdrive folosindu-se de calitatea lui... ci isi va integra propriul sunet vai de mama lui in melodie si-o sa strice tot. Asadar, cand apas pedala, nu se va comuta amplificator-ul pe distortion, ci pedala in sine va avea propriul ei sunet.... care daca nu e ceva calitativ, degeaba am amplificator de regi... Exista si o alta alternativa de trecere rapida intre clean si distortion? Va mulţumesc de pe acum. Aştept păreri!
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.