www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Hruban Gustav

Active Members
  • Posts

    110
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Dej

Other Information

  • Band
    Jars
  • Gear
    Chitari:
    Vintage V100IT
    Flame CAG 230
    Gibson Jim Beam Limited Edition (gonflabila)
    Amp:
    Fender Mustang 1 v.2
    Efecte:
    Boss ds-1

Recent Profile Visitors

4050 profile views

Hruban Gustav's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

34

Reputation

  1. Ceea ce nu pot sa inteleg e de ce este vorba numai de aceleasi firme arhicunoscute de chitari? Am citit aici si tot ce am vazut a fost: Fender, Ibanez, Gibson, rar vorbindu-se despre alte firme. Pe aceasta lume exista atatia lutieri si atatea firme de chitari, incat si de am testa cate un model de chitara in fiecare zi, ne-ar trebui doua vieti (de nu mai mult). Am vazut ca se vorbesc de chitari cu valoare de <2000e (in mare parte) deci in banii astia existe nenumarate firme/luthieri care dupa mine fac treaba buna, si o fac din placere pentru chitara, si pasiunea din a lucra la ele, nu ca si firmele mari care deja lucra, sincer, pentru bani. Orientati-va si la alte firme, de exemplu: Mayones, care dupa parerea mea fac niste chitari exceptionale, Acacia Guitars, chitari facute in totalitate in America, la un pret decent, si cu o calitate faina din cate am vazut. Legator Guitars, au si chitari entry-level si chitari mai scumpe, sau chiar lutieri precum Augustin. Sunt si alte branduri mai putin cunoscute, nou fondate, care au lemne de calitate (din cate spun ei), arata si fain, si din sample-uri suna si bine. O firma foarte faina de chitari mii se pare Aviators, care au niste chitari "belea". Revenind la subiectul topicului. Parearea mea ca niciodata o chitara produsa in masa, nu va costa cat un Gibson/Fender/e.t.c din anii 80'. De ce? Pentru ca in mare parte a chitariilor din "80' " nu se mai fabrica si sunt rare, pe cand aceste mai noi (in afara de cele in editie limitata) le poti vedea la orice alimentara din coltu' strazii.
  2. Vand amplificator chitara 40w cu doua difuzoare. Site reper: https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/gitarrenversraerker-weinberg-gx40-2x-jensen-speaker/591608651-74-2904
  3. Probabil esti incepator dat fiind un buget mai scazut, eu personal iti recomand ceva digital (daca nu ai pedale, sau suficienti bani pentru a cumpara cateva), pentru ca nu ai nevoie de pedale, doar de un footswich... Eu ti-as recomanda la pretul acesta un Fender Mustang 1 v2... eu cu acel amp cant si se descurca bine. Daca ai pedale, sincer dintre acele ampuri as prefera Marshall-ul avand un prieten acel model si sunand demential. Ti-as da inca un sfat: daca vrei sa cumper un model, eu ti-as sugera sa mergi intr-un magazin unde au aceste produse (parca pe mcmusic aveau marshalul) si sa le testezi, vazand ce iti place mai mult, mai ales ca nu ne-ai spus si ce stil vrei sa abordezi. Numai bine!
  4. Are un prieten ceva de genu', si pune pe el un LP "sanatos" si nu are probleme cu el.
  5. Eh... si faza ca am luat 3 bilete din banii mei, e ok...
  6. Mark Knopfler Nu ascult eu nu stiu cat Dire, dar macar pe ala il stiu si eu
  7. Acum mno... din greseli inveti, sau mna... mai bine invatam din greselile celorlalti dar csf. Dar la pretul asta, 300 lei randul vip, nu ma asteptam la o trupa de coveruri.
  8. Pai... ascult Dire Straits, nu asa mult, dar ascult. Am vazut ca cica vin si am fost gen "hmm oke" si mi-am cumparat bilet, fara a stii ca defapt sunt o trupa de cover, mai ales vazand si pretul. Acuma mna... nu am ce face, sper sa fie fain.
  9. Serios? si pentru asta am platit 150 lei sau cat a fost? Pentru o trupa de cover? Pai am citit pe net ca cica ei sunt, numa' nu vine solistu.
  10. Am o intrebare: Cine vine maine la concert la Dire Straits? eu ma duc... pacat ca nu vine solistul (asa am auzit) sper sa fie fain.
  11. Vrei sa ne apucam si noi? Facem niste bani cinstiti.
  12. M-am gandit eu asa intr-o zi, neavand ce face si citind un topic interesant, cum sa iti faci o firma de chitara (aka cum sa faci bani shhh asta sa fie secretul nostru). Trebuie doar sa urmati nisite mici pasi. 1. Tre' sa ai bani ca sa incepi (nu foarte multi cca 500e) 2. Gaseste un partener (de prefereat unul de incredere, 70% 30% lui ca mna... sa fie jumi' juma') 3. Intra pe AliExpress si gaseste cea mai ieftina firma de chitari care fac "custom", creaza-ti un nume si o sigla "misto" ca mna.. sa atragi totusi lumea daca nu prin calitate macar design, alege un paintjob cat mai stralucitor, "modern" si tipator posibil. 4. Cumpara cate poti. 5. Hai in Romania si vinde-le... De vandut e simplu mai ales la incepatori (cu un pret de 1500 lei, ca mna.. cam asta e pretul pe care il cam au incepatorii, si profitul.. e pe masura), incearca sa bagi si niste dume de alea gen: "Am testat chitara asta 20 ani, si testata doar la 432Hz, si lemnu e luata fix de pe Marte". Cu cat mai multe chestii nasoale de marketing cu atat mai bine nu? 6. ORICE defect il repari, sa fim sincer, daca iti vine crepata chitara (mai ales daca iti iei una de 50e) scotchu' nu e asa scump, si se merita pentru -1 leu... 7. Prefate cat mai profesional cu putiinta, nu da semne ca vrei sa dai tepe, pana la urma, nu e asa de greu. 8. Ca un adaos la 3, daca poti, scrii pe spate made in USA si o poti vinde si cu 1000e. 9. Ca sa nu uit, la design, incearca sa pui cranii, steaguri, poate chiar si pisici decapitate (deprimatu tot deprimat e) P.S Sincer... nu stiu daca acesta este locul bun de a scrie asa ceva. Aaa si da... acesta e un pamflet, nu il luati in serios... ca si asa deja netu' e plin de astfel de petarde.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.