www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Nesatulu'

Active Members
  • Posts

    31
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Chitaronia

Nesatulu''s Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Salut! Sper ca ati reusit sa supravietuiti sarbatorilor pascale ,cu atata mancare...Numai la tv am vazut vreo 300 crapati. Asa,sa trec la subiect,ochii vostrii mai rapizi imi pot prinde si mie ciupitura de aici ?
  2. Stiu ca bazaitul era nasol )).Socializez,deabea astept sa iasa si soarele cum trebuie sa imi vizitez multi prieteni si colegi.Poate eventual sa imi gasesc si o trupa,nu ceva gen international in timp...evident.Hardul nu-i inca busit,doar la soft aveam probleme,repede reglate de medic,care cum a auzit de bazait si vajait si m-a vazut cu unghiile mari a stiut unde-i problema ,m-a reglat repede ,am facut o tulburare bipolara,ceva de gen,auzul si vazul se intorceau invers,parca eram 2 in unu ).Depresia se pare ca nu a lasat urme adanci,venind mai mult dintr-o cauza care daca v-o spun o sa credeti ca-s nebun .Nu am amplificator la chitara veche,iar la cea noua merg si cu bass-ul si cu totul la minim,auzul nu este afectat,memoria muschilor era putin ratacita,in 5 minute de tinut chitara in mana mi-a revenit toate acordurile invatate pana in acel moment.O alta pasiune-i pescuitul asa ca sa vina vara .Ma simt foarte ok in acest moment,fiind sustinut de mai multi prieteni,fizicul isi revine,o schimbare de look imi doresc,si in rest noroc,gatul si-a revenit,vocea s-a stabilizat inapoi,iar urechile nu mai vajaie,cica un impuls al inimii a determinat toate aceste probleme,la mine cand inima si creierul nu merg impreuna nu-i ok .Cat mai stau prin casa fac exclusiv ce imi place si atat.Las chitara,am facut o pauza,vreau sa devin bun,dar nu mai repet asa mult .Socializez pe toate caile.Multa sanatate si voua,si mult noroc,sper ca si voi sa-l aveti daca soarta va aduce in starea in care am fost eu sa scapati asa usor muscati .Si sa desenez am invatat gradat 3-4 minute cand eram mic pe la 5 ani cu o vecina,iar azi sunt pictor de ocazie .Baaafta maxima!
  3. .Multumesc,exersez dupa depresiile acestea ai o stare ciudata de te-ai apuca,nu te-ai apuca,dar cu siguranta voi exersa chiar daca imi cade vreunul din degete.Stiu ca sunt multe lucruri...o viata,asta inseamna arta,"dedica-i viata ta pentru ca ea sa ti-o dedice pe-a ei".Sa nu uitam ca sunt pictor,nu am nici un studiu in domeniu,dar chiar mi-ar face placere sa va arat cateva din lucrarile mele mici donate si facute cadou,unul din ele unei asociatii unde fratele meu bonlav de autism se ducea.Secretul reusitei in pictura ,probabil multi cred ca asa m-am nascut,gresit,nu am avut un profesor care sa ma initieze,singur singurel am facut tot ,am dobandit aceste abilitati printr-o vointa de fier si luptand continuu cu propria-mi viata,nu degeaba am ajuns in cele din urma la spital,cu bazaituri in urechi capatate de la chitara (12h) pe zi timp de 2 saptamani pana am ajuns sa ma numesc 0,5 la suta incepator .Voi face totul sa invat sa cant la chitara,singurul lucru artistic cu care m-am nascut cred ca este sufletul .
  4. Singurele lucruri care nu le pot canta la chitara sunt acordurile barre,imi dati si mie un sfat cum sa prind mai eficient corzile? Este prea devreme sa le "atac" ?Restul acordurilor vin de la sine mai mult.Numai cele cu barre nu pot deloc.Am reusit sa iau numai ce prinzi doar 2 corzi cu degetul aratator,restul nu suna .Ma grabesc prea tare? Ceva sfaturi? Vocal...nu m-am operat pe gat cu cateva pauze vocale si vocalize pot readuce vocea la normal,asa mi-a spus medicul,dar fara sa faca o investigatie speciala,doar ascultandu-mi vocea conversational,mi-a zis ca imi revin,oricum nici mie nu prea imi place vocea cum suna inregistrata,dar am auzit pe yotobe voci mult mai proaste.De urcat urca mult,mi se rupe pe la 400 hz si trece in falsetto,va dati seama abea am iesit din spital .Mai am doar mici dureri in gat pe notele inalte...acum mai mult cu chitara si pictura,mai fac vocalize asa rar,apoi pauze vocale si ceai,acum mi-am luat si niste miere naturala...macar sa fac cate un cover de yotobe daca nu ii trece ragusala,sau trecem la melodiile lui Tudor Turcu care cer raguseala ).
  5. Offf,am avut mari probleme si nu am mai cantat.Am facut un soc depresiv destul de urat ,abea au reusit medicii sa ma readuca pe pamant,si zbierand de 3 ori asa calumea la frecvente de peste 500 hz + trancanind incontinuu cat am stat internat intr-un spital Bucurestean (nu fac reclama),tratamentul mi-a afectat corzile vocale,abea acum la 1 luna incepe sa imi revina vocea cand tratamentul a fost redus la aproape 0...Mi-am cumparat alta chitara exact in prima data cand m-am dus la control (Ibanez Electro acustic modelul inlocuitor al celui vechi) vreau sa merg inainte cu muzica,cu greu imi refac vocea insa,daca puteti da si ceva sfaturi pentru asta...Momentan am facut un repaus de 2 zile + ceai si faringo tusiv sirop (scz daca este reclama).Azi am reinceput vocalizele mai serios,reusind sa urc iar la ultimul Do din gama Do major dupa 2 zile de urcare usoara.Timbrul suna putin ragusit,sper ca in timp sa scap de asta,voi incerca o perioada sa egalizez vocea pe Do major la chitara si apoi sa urc mai sus in Re sa vad unde ma duc,dar momentan raman in Do.Urechea muzicala este ceva mai buna,dar cred ca suta la suta revenire o sa fie abea peste cateva luni cand o sa mi se scoata tratamentul definitiv si pentru totdeauna dupa parerea medicului,tot el m-a informat ca vocea se va reface in timp pentru ca mi-a scos substanta daunatoare din lista.Urechea muzicala evolueaza cu viteza mare,deja am dezvoltat-o cat de cat,si bineinteles ca acum pot spune ca stiu cat de cat sa cant si suna ok chiar si ragusit.Va salut cu respect!
  6. Multumesc mult de tot "sam"! In viitor o sa iau mai multe scule,acum ...na la inceput . Ca o intrebare de offtopic,am si eu un tunner soundstation-CCT-10 digital.I-am luat o baterie si am incercat un acordaj.Nu inteleg ce note arata,adica arata doar acordaj standard acela de la 80 hz?
  7. Salut! Vreau sa schimb corzile unei chitari ibanez acustica,dar nu prea am curaj sa le pun.Am reusit sa le demontez pe ale ei fara batai de cap excesive sau cuie rupte cu o unghiera,propriile unghii si o penseta .Acum vreau sa le pun pe cele noi,daca am voie sa spun numele sunt yamaha recomandate de un consultant.Nu am string winder,nu le pot schimba manual?Din ce am citit trebuie sa bag partea cu aceal ceva la capat in gaura cuiului,apoi santul cuiului sa vina pe coarda.Imi este teama sa nu gresesc acel nod de la cheita.Voi ce ziceti?
  8. Indulgent... Am cunoscut o persoana care ma ajuta cu explicatii unde nu inteleg chiar daca in mediul virtual, chiar ma ajuta.Acolo stiti ce faceam? In loc sa imping cu diafragma strangeam nota in gat si nu o lasam sa iasa.Apoi cresteam volumul ca sa fie treaba buna,NU? Si pe urma ce naiba ton sa mai iau cand nu mai auzeam originalul.Ce auziti acolo nu este vocea mea de cap asa cum mi-ati zis,este cea cu care vorbesc de piept modificata prostogenic de tehnica mea,am vocea inalta,dar nu pitigaiata,este clara,iar cea de cap este mai joasa ca timbru si falsetto este inalta,o ciudatenie de asta cred ca nu stiu sa le schimb cum trebuie ma pacaleste mereu.Nu reusesc sa iau nici o nota mai jos de 100 hz,dar pot sa iau aproape orice nota de sus.Eu in loc sa vorbesc la 125 hz cum vorbesc majoritatea barbatilor,vorbesc la 200 cu un fel de mixtura,habar nu am.Uite asa am descoperit de ce zicea lumea ca vorbesc tare cand mie mi se parea ca vorbesc incet,si de ce nu am ragusit niciodata in cei 19 ani ai mei.Vocea saraca nechinuita duce destul de mult...dar urechea mea nu prea simte frecventele cum trebuie,din cauza atentiei.Softul zice ca ating cam 400 hz fara tehnica buna,apoi daca amplific si cresc frecventa o i-a razna casa si softul imi masoara tampenii.Softul este precis,testat pe chitara,doar nu aveam eu incredere in urechea mea,nu ? Falsez,falsez,si iar falsez...dar nu din cauze vocale,ci din cauze de atentie.Ma concentram pe volum mai mult decat pe ton pentru ca eu nu intelegeam la ce sa fiu atent.Apoi alaltaieri mai exact am facut vocalize la chitara in gama do major pana la ultimul Do.Si am dat drumul la Pc sa ascult ceva,si am auzit "vibratia" tonului pentru prima data in viata mea,creierul meu cred ca a reusit comparand-o cu cea a notelor intonate inainte.Acum simt totul ca si cum mi-ar sparge timpanele,la un volum minim,si ma doare capul de cand aud asa ceva ingrozitor,parca explodeaza,voi cum reusiti sasuportati?Cand termin cu falsatul o sa pun iar o inregistrare,se aude cu totul altfel...si nu telefonul purta vina saracul,adica imi mananca de prin armonice dar principalul defect este atentia auzului.Asta demonstreaza cat de usor iti nenorocesti vocea daca nu stii cum sa o duci corect unde trebuie si ce important este studiul corect facut... Multumesc mult pentru sfaturi,si,Craciun fericit tuturor! Sper sa revin cu ceva inregistrat,fara falsare.
  9. Salut! Imi place chitara din ce in ce mai mult,acordurile pe care le folosesc mai des vin de la sine,stiu sa cant 4 cantece ("omul perete" de la bosquito,"topogan" tot de la ei,"dupa furtuna de la bosquito" ,colindul "deschide usa crestine" si cargo "poate daca ploaia s-ar opri" cu putin iesit din ritm la schimbat acorduri pe ciupituri). Inca nu stiu daca am voce,dar am aflat cat de slaba era atentia mea auditiva,evoluez aici,acum stiu cand falsez,nu intotdeauna,dar imi dau seama mai repede.Ca sa ma supraveghez cu falsatul folosesc un soft de masurat frecvente pe telefon,destul de precis,si imit notele chitarei,pana cand le ating.Am reusit sa intonez cele 5 corzi ale chitarei de jos in sus,pe cea mai joasa nu reusesc sa o iau,este acordata la 82,4 h,ajung cu vocea pana la 97 hz,probabil ca nu am tehnica si nu stiu eu cum sa mai cobor...Ma simt mult mai comod pe notele cu frecventa mare,in loc sa ma doara gatul la 500 hz,ma doare mult mai rau la 100,asta cred ca este cam ciudat. Voi sunteti mai priceputi cu octavele ... Pot sa intonez cu vocea de piept note de la 100 la 200 hz,cu vocea de cap pot de la 170 la 450 si cu falsetto de la 350 cam pana pe la 780 fara sa ma chinui si cu chinuiala depasesc 1000.O problema la mine este respiratia,si cred ca daca as stapani-o cum trebuie as ridica si mai mult.Cam cate octave are vocea mea la frecventele astea? Asa aproximativ... reusesc uneori fara sa vreau sa iau si note joase de 70hz si inalte de 2000,dar daca vreau sa le iau nu pot...cred ca asta tine de controlul vocii stiu si eu,abea acum m-am apucat de studiat serios de cand am chitara.Mi-ar prinde bine niste raspunsuri cu cate octave as avea in acest stadiu si cam ce tip de voce am,adica bariton,tenor...singur chiar nu ma pot decide.
  10. http://www.vexio.ro/microfoane/panasonic/36196-rp-vk25e9-k-pentru-karaoke-negru/ Asta se poate conecta la pc impreuna cu boxe? Adica sa vorbesti in el si sa te auzi la boxe? Chitara este acustica,fiind prima nu am vrut mai mult,de distractie vreau un microfon ca asta vocal ). Ca si casti pot sa le iau pe acestea :http://www.senia.ro/k-44-ii-casti-audio-akg-22438-3
  11. Multumesc mult tuturor. Vreau sa va mai intreb doar ceva si gata. Cu ce pot sa inregistrez si eu mai bine,fara microfon as vrea momentan.Sa redea la o calitate mai buna decat telefonul. Telefonul meu nici corzile nu le inregistreaza bine,si cant tre sa le i-a pe alea inalte de sus,incepe sa o i-a razna. As vrea un magazin online de unde sa iau asa ceva,sau de prin Bucuresti. Merci. A,da,si as vrea si niste boxe "bunicele",nu sistem neaparat ca nu am posibilitati asa mari momentan,ceva sa se auda o inregistrare de chitara calumea cand o incarc in pc. Multumesc inca o data. Daca as lua un microfon,niste boxe,as putea inregistra cu vreun soft pe PC???
  12. De data trecuta am invatat acordurile G major,C major,D major,Mi minor,A minor,D minor, si ritmul pepita la bosquito (ala sacadat),l-am prins dupa vreo 5 minute de exersat.Sa schimb acordurile dureaza mai putin de 1 s,daca stiu sigur acordul urmator,vizualizez unde vin degetele dinainte,sincronizarea mainii drepte si stangi este mai redusa,sper sa se rezolve. M-am impotmolit rau la gama D major.Daca ma pui sa o iau dureaza cam 3 minute,o iau din minte,dar mai repede nu pot. Voi cum ati invatat-o mai repede?
  13. Gata ieri mi-am luat chitra acustica de la un coleg de aici. Am inceput sa studiez calumea,sunt multe chestiuni forte,foarte interesante si gamele si totul. In 60 de secunde de tinut chitara in mana am inceput sa cant colinde cu mana dreapta (fara voce ). Reusesc foarte repede sa tin ritmul,si la mana dreapta pozitia corzilor habar nu am cum dar stiu unde am degetul fara sa ma uit la la el. La stanga este foarte greu cu acordurile,dar sper ca in timp sa le iau calumea.De tinut minte nu este problema,numai sa schimb intre ele,ca si timp imi i-a cam 30 de secunde sa schimb C cu D (major) spre exemplu.Momentan bine stiu doar acordurile G,C si D.
  14. De cand am postat inregistrarea aia,am vazut ca,cant la fel dar nu mai sunt sub ton mereu,numai cateodata,fara sa fac absolut nimic special de atunci.Tot ce am facut au fost cateva seturi de vocalize de pe net,si am ridicat volumul vocii.Din intamplare am vazut ca este bine sa canti cu un volum de peste 50 la suta,optim 75,eu doar fredonam,in inregistrare cu un volum de 30-40 la suta,imi era "frica" sa cant mai tare.Cred ca ma temeam sa nu ma auda cineva sa ma fac de ras .O sa incarc o alta inregistrare cu aceeasi melodie sa vedeti daca am sau nu dreptate.Urmeaza sa imi iau o chitara acoustica.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.