www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Ion P.

Newcomers
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Bacau

Other Information

  • Band
    The REED
  • Gear
    Ibanez SR300

Ion P.'s Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

6

Reputation

  1. Fain tutorial. De mentionat ca statia cu aer cald nu este eficienta atunci cand sunt multe componente SMD, scade calitatea lipiturii pentru ca nu mai poti controla temperatura eficient, atunci este bine de folosit un cuptor electric.
  2. Vreau sa adaug ca mai este inca o platforma buna pentru development - Atmel Studio, este platforma oficiala oferita de Atmel si este gratis plus ca este destul de comod de lucrat pe ea. De asemenea pentru incepatori este mult mai comod de invatat sau de lucrat in C (fata de Bascom sau Assembler) pentru ca sunt mai multe tutoriale, il stiu o multime de persoane si este mai user-friendly. De asemenea, vreau sa adaug ca pentru incarcarea fisierului binar (HEX-file) se poate folosi si AVRDUDESS - o interfata grafica pentru "avrdude", care este destul de usor de folosit, indeosebi pentru incepatori, si inca si mai are o multime optiuni pentru programatoare. PS. Cred ca era mai bine sa faci tutorialul in romana pentru ca in engleza sunt o multime, iar aici in Romania, sunt multi incepatori care nu stiu foarte bine engleza tehnica, in rest, fain tutorial.
  3. Marshall Guv'nor GV-1 schema de la Tonepad, suna bestial. Pot-ul de Drive la minim ai un Clean un pic murdar iar la maxim un Distortion aproape de metal. Pot-urile EQ raspund foarte bine la modificari. Pe diode mi-a placut mai mult sunetul decat pe LED-uri, pe diode fiind mai distorsionat sunetul. Pana la urma am pus un comutator pentru a comuta intre diode si LED-uri.
  4. Dacă reușesc curând să vând combo-ul de chitara, atunci îl iau pe ăsta ))
  5. Ce s-a intamplat cu manerele de la potentiometre ? ))
  6. ceva sample-uri ? ) pare cam mic pretul, are defecte ascunse ?
  7. @karpi Poti sa faci inca o simulare cu 1KOhm si 5nF? Vreau sa stiu in cazul unei matrici din multiplexoare, care este pragul frecventei afectate. Stiu ca nu va ajunge pana la valoarea de 1KOhm, dar oricum, vreau sa vad in conditii extreme ce va arata graficul tau.
  8. F*ck, greseala de tipar cu 4042, avusem in vedere multiplexoarele sau siwtch-urile de tip CMOS. Switch cu rezistenta mai mica de 1 Ohm - NLAS4684 , la multiplexoare e mai greu sa gasesti asa rezistenta, eu gasisem 3,5 la MAX4639 doar ca e cam scump, mai era unul de 1 OHm dar nu mai tin minte cum se numea. De circuitul tau ziceam ca nu sunt deacord cu componentele gen multiplexor, din cauza afectarii sunetului, si nu precum ca nu mi-ar placea schema sau altceva. Acum jumate de ora citisem despre despre rezistenta instr-un sistem de comutare CMOS si ziceau ca pana in 100 Ohmi e OK.
  9. @ggedamed Pot sa iti dau raspuns la ambele intrebari, asa sa zicem, de ce nu sunt deacord (ca componente nu si structura) cu schema ta si care-i treaba cu "armonicele" astea. Deci, semiconductorii gen CD4042 au rezistenta interna, dupa cum stim cablul de chitara la fel are rezistenta interna, si cu cat este mai lung cablul, cu atat mai mult pierdem din frecventele inalte. Problema este ca semiconductorii au o rezistenta interna foarte mare 100-1k Ohmi, deci la fiecare poarta se "suge" din ton. O solutie ar fi folosirea semiconductorilor cu rezistenta interna foart mica, adica pana la 1 Ohm, doar ca astea costa cat un releu cu contacte placate cu aur, iar multi din utilizatorii Loop-erelor sunt speriati cand aud de CMOS Switching System si aleg relee, indiferent de calitatea semiconductorilor. Daca as face un looper acum, programabil sau neprogramabil oricum voi folosi relee si nu semiconductori, dar aceasta este alegerea mea, dupa cum am mai spus anterior, alegerea componentelor depinde de DIY-er, iar orice schema poate fi modificata pentru cerintele utilizatorului.
  10. Este doar exemplu ca structura nu si producator ))
  11. @AnalogSound astea http://static3.tme.eu/katalog_pics/a/b/b/abbd73722e63b9dbc0dc11496b53d04e/fcr1120.jpg merg in carcasa aia, asezate pe PCB impreuna cu releele
  12. Transportul nu il iau in calcul pt ca de obicei fac o comanda mai mare, nu de 1-2 componente dar iese la 100 cu TVA. De firme nu am nici o idee, stau in Romania doar pe timpul facultatii si nu prea sunt informat pe asa teme, cam aceasta fiind si cauza folosirii acestui forum, pentru a ma informa
  13. http://www.tme.eu/ro/details/alu-bs19/carcase-universale/gainta/# Cam aceasta ar fi carcasa 175:275:65, deci foot-switch-urile in 2 randuri, cate 5 pe rand ( 8 SW+Mute+Bypass) se vor simti foarte bine )) alta carcasa cu raportul dimensiuni-pret sa fie mai ok nu am gasit, daca are cineva alte idei de pe alte magazine online va astept propunerile.
  14. Sunt integrate deja in Dip-Switch la fiecare preset, daca te uiti atent observi ca sunt Loop-uri si 10 comutatoare, 9 si 10 sunt pentru Amp Channels, sau cum am scris in schema Extern Control.
  15. Iar acum ca a fost facuta schema de baza, astept propuneri de la oamenii mai experimentati cu pedalboard-uri cam ce modificari s-ar putea de facut, ce de adaugat, eu ma gandeam de mai pus un SW pentru MUTE si o iesire pentru Tuner. Astept propuneri . ))
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.