www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Mik3Mik3

Active Members
  • Posts

    42
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Ramnicu-Valcea

Other Information

  • Gear
    PRS SE Custom 24
    JTM45 clone

Recent Profile Visitors

1750 profile views

Mik3Mik3's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Salutare. Am o nelamurire. Am ocazia de a cumpara o boxa JBL (cabinet, cum vreti sa ii ziceti) la un pret foarte bun continand 2 difuzoare de putere foarte mare (de acestea: http://www.musiciansfriend.com/accessories/jbl-2206h-12-low-frequency-transducer#productDetail ) Intrebarea mea este daca pot fi folosite pentru chitara. Observati ca zice acolo "low frequency", insa, din cate am citit, frecventele unei chitare se afla intre limita admisa de difuzoare (45Hz - 3.5 kHz). Boxa mai are un difuzor destul de mic pentru inalte, din cate stiu. Ma scuzati daca gresesc, nu am cunostiinte prea mari in acest domeniu. Deci, merita luata pentru a o folosi ca un cabinet pentru un head de chitara? Sau e DOAR pentru frecvente reduse, cum ar fi pentru bass, etc. Daca nu e posibil, macar ar merge ca speaker pentru un mixer-amplificator in care as conecta mai multe instrumente, pentru o trupa mai exact? Nu am gasit foarte multe detalii despre aceste difuzoare, de aceea intreb. Multumesc.
  2. Nu stiu daca ar fi total relevant sa incerc ce ai zis, cu toate ca este o idee buna, deoarece coarda tensionata are o grosime mai mica decat cea netensionata. Cum imi dau seama daca se indoaie gatul sau se ridica bridge-ul? Si daca se intampla asa, care sunt consecintele? Ma gandesc ca fret buzz, si instabilitate in acordaj, asa-i? Stiu ca exagerez, dar mi-e frica
  3. Helau, RGC. Detin un PRS SE Custom 24 de putin timp, si a venit timpul, bineinteles, sa imi cumpar alte corzi. Chitara banuiesc ca a venit cu un set de 9-42, dar nu sunt 100% sigur, iar nutul / pragusul / cum D-zeu i-o zice pare sa le tina destul de strans, adica nu prea mai e spatiu in canalul corzilor. Eu, deodata cu chitara, am cumparat un set de corzi 9-46, era singurul care mai era disponibil (era oferta si se luasera toate), si in plus, mi-a placut ideea de a avea corzile de jos mai groase pentru riff-uri. Ei bine, a venit vremea sa le schimb, si acum mi-am dat seama, cautand pe net, ca daca schimbi string gauge-ul, trebuie sa ii faci alt setup la chitara, lucru la care eu nu ma pricep. Nu ma refer la intonatie, aia stiu si eu, ma refer la truss rod, bridge setup, la care mi-e frica sa lucrez, fiindu-mi mila de chitara noua. + dupa cum am zis, nu prea vad cum ar putea intra corzi mai groase pe nutul acela, e diferit fata de cel de la Epiphone Les Paul 100. Pun si niste poze (cu toate ca nu stiu daca chiar e nevoie), sa fiu sigur ca intelegeti. Intrebarea propriu-zisa este: Chiar trebuie facut alt setup doar pentru trecerea de la 9-42 la 9-46? practic, sunt doar 0,04 mm pe E gros, 0,04 pe A, 0,02 pe D. Va suporta pragusul corzile groase? Sau se va rupe? Largi? Sa ma abtin sa le pun pe astea si sa imi iau unele de 9-42? Acum alta chestie, mi-am dat seama recent ca intonatia este praf fata de cum am primit chitara. Am incercat sa o ajustez, dar era aproape la fel chiar si cu surubul la maxim. De asemenea, bara de tremolo scartaie cand este folosita putin mai tare (nu ma refer la dive bombs sau eu stiu ce, totusi, e un tremolo, nu floyd rose . Oare chestile astea au legatura cu corzile vechi, ruginite, corodate? Merci mult.
  4. Cu asta sunt de acord.. Majoritatea isi doresc chitara care sa poata sa se comporte ca un tele pe clean, ca un les paul pe distorsie si ca un esp pe metal ) Pick a style or buy more guitars..
  5. Sigur? Coarda de acum pare ca nu ai are pic de spatiu in nut, ma gandesc sa nu crape (nu radeti de mine daca spun tampenii, I'm not some kind of pro). Nu stiu ce gauge e.. Dar daca, ipotetic, ar fi coarda prea groasa? Ce s-ar putea intampla?
  6. Nu le folosesc deodata, am uitat sa precizez. Oricum, am mai rezolvat cu sunetul, cu toate ca nu excelent. Cred ca asta e amp-ul si gata. Asa suna el. Infundatura nu vine de la chitara, vine de la amp si sunt mult prea sigur de asta. De ce? Pai am incercat un PRS, ce-i drept, era SE Tremonti bagat intr-un Marshall si m-a dat pe spate pur si simplu. Si respectivul detinator si-a testat chitara cu amp-ul meu si suna la fel de infundat ca si Custom-ul. Observ ca prin thread-ul asta pe care l-am facut mai mult denigrez Fender Mustang-ul. Dar asta-i adevarul, orice chitara bagata in el suna fix la fel de linear si fara pic de personalitate. Gosh, ce reclama i-am facut Fender-ului. La mine e tocmai invers, suna mult mai curat (sau care o fi antonimul lui "infundat"). Eu unul nu stiu de la ce va asteptati de la biata chitara, cu toate ca e "cheap version"-ul de la PRS, suna extraordinar. Si cineva a spus de twang de tele.. Well, de ce sa aiba asa ceva? De ce ai vrea sa scoti twang de tele de la o chitara cu humbuckere si cu split coil? Ia-ti un tele daca vrei asta. Eu cred ca imi raspund singur la intrebare: Imi trebuie pur si simplu un amp pe lampi, care nu suna ca o jucarie, precum al meu. By the way, tehnica nu o consider a fi cauza, nu ca m-as lauda :-?? Acum ca v-am invocat pe toti, mai am o intrebare. Eu, deodata cu chitara, mi-am cumparat si un set de corzi de tipul acesta (cred) http://www.daddario.com/DADProductDetail.Page?ActiveID=3769&productid=7&productname=EXL125_Nickel_Wound__Super_Light_Top__Regular_Bottom__9_46 (mi-e lene sa le caut). Intrebarea propriu-zisa este daca stric cumva chitara, nut-ul ma gandesc, daca pun acele corzi. Din cate am citit pe net, chitara e setata pentru corzi 9-42 (cu toate ca mie mi se pare ca ar fi de 10 din cauza greutatii bend-urilor, poate ma insel, o fi de la scala), si ar trebui setata complet diferit pentru alt tip de corzi. Deci, sa le schimb, sau sa nu risc, sa iau altele mai subtiri? :\
  7. Interesant Eu, unul prefer sunetul corzilor noi (probabil ca fac parte din majoritate). Dar ceva mi-e neclar.. Deci, ai spus ca slabesti corzile pana cand le poti scoate de pe grif. Pana la urma, le scoti inainte sa dai cu ulei sau doar le slabesti ca sa ai loc sa cureti griful?
  8. Din cate stiu eu (si din propria experienta) iti spun ca e foarte OK.. Damn, acum vad ca ai scris asta in mai ) Acum dilema mea: Cunoasteti toti marele conflict dintre cei care scot toate corzile deodata si cei care spun ca nu e bine sa faci asta, deoarece se curbeaza griful si trebuie scoase una cate una. Ei bine, sa zicem ca o iei pe calea "corecta" si inlocuiesti corzile una cate una. Cum aplici lemon oil pe grif? Pur si simplu cu o carpa imbibata in ulei pe care o bagi cumva pe dupa corzi? Eu pana acum scoteam toate corzile deodata si aplicam lemon oil, dar, since I have the new guitar, ma tem de orice lucru facut gresit. Spuneti-mi opinia voastra fata de aplicarea lemon oil-ului (+ la cat timp il aplicati) si despre scoaterea corzilor.
  9. Done, decizia a fost luata I became the proud owner of a PRS SE Custom 24. E o chitara exceptionala si o recomand oricui.S Singura problema e ca acum parca ma obliga sa iau un amp si fx mai bune ) Multumesc tuturor pentru ajutor.
  10. Nu am spus ca nu are buton de Master si Gain, logic ca are. Am spus doar ca distorsia poti sa o adaugi doar schimband presetul (pe amplificator). Pe calculator poti sa o modifici cu soft-ul lui, insa niciuna nu suna destul de dura sau "curata", niciuna nu iese in evidenta.. nu stiu cum sa ma exprim, si da, stiu ca am modificat ce am scris mai sus, sunt incurcat rau ). Mi-am dat seama ca imi place cum suna PRS-ul pur si simplu deoarece.. suna mai bine decat Epi-ul 100, chiar daca am preseturi care nu imi plac. Suna mult mai bine mai ales pe clean. Da, foloseam acelasi setup si cu Epi, si nu imi placea deloc cum suna. Pe PRS suna mult mai bine in general, insa, dupa cum am zis, distorsia amp-ului sucks. Am impresia ca m-am indepartat complet de problema propriu-zisa: Nu pot obtine un overdrive/distorsie simpla din rig-ul meu fara sa sune infundat sau fara vlaga. E ceva obisnuit amp-urilor cu fx si procesoarelor ieftine? Imi bat oare capul degeaba?
  11. Ca sa-ti raspund de ce am si amp cu fx si procesor, amp-ul l-am cumparat cand incepusem sa cant la chitara si procesorul l-am prins la o oferta foarte buna, si am zis ca probabil are efecte mai bune. Cablurile pe care le am cred ca sunt in conditie buna, oricum, o sa incerc sa fac ce mi-ai zis si tu.
  12. Cred ca esti singurul care a raspuns serios la intrebarea asta, si pentru asta iti multumesc. Acum sa clarific niste chestii: Pe amp-ul meu nu ai cum sa bagi "drive" de exemplu, fiind pe clean. E un amp de modeling, imita alte amplificatoare (din gama Fender majoritatea). Trebuie sa schimbi pe o efect cu distorsie prestabilit, apoi s-o modifici din calculator; am stat ore in sir sa caut pe Fender Fuse (de acolo poti downloada preseturi, amp-ul se poate conecta la calculator), am stat si sa le fac eu ore in sir, dar, din nou, pur si simplu n-a sunat. Cu procesorul ala, din toate 100 de efecte pe care le are, abia daca ma multumeste unul, si ala e de clean. Si interfata e SF, dupa cum ai zis tu ), fiecare efect e sortat in blockuri, care se pot modifica, naiba stie. Cred ca trebuie sa ma ocup mai mult de el. Presupun ca unica varianta buna ramane GuitarRig..
  13. Nu stiu daca procedez corect sincer sa fiu. Deci, chitara => amplificator => scot de pe iesirea Phones pe line-in-ul placii de sunet, am un Creative Audigy 2. Urmeaza GR5, apoi scot pe sistemul audio: O statie (presupun ca n-o stii) numita Zeck PD-6-12, cu niste boxe pe care le am de mult timp facute din bucati, nu stiu exact puterea dar e destul de mare. Faza este ca am un zgomot de fundal foarte mare cu GR5, am citit ca normal iti trebuie o interfata pentru a introduce chitara in calculator. :-??
  14. Hello RGC. Habar n-am daca postez asta in thread-ul corect, dar ma rog. De curand, mi-am cumparat o chitara PRS SE Custom 24, fiind saturat de vechiul Epiphone Les Paul 100 si vreau sa spun ca sunt multumit completalmente de ea. Chitara suna excelent, pe orice stil, de la clean pana la metal agresiv. Now, the actual problem. Pur si simplu, nu pot gasi tonuri care sa ma satisfaca. Detin un amplificator Fender Mustang I, o pedala de efecte Korg ToneWorks 300g si Guitar Rig 5 pe calculator. Stiu ca o sa spuneti ca este un echipament de incepatori, ca de aceea nu gasesc tonul bun, etc. Orice ton, efect, preset, ma rog, ce o fi, suna sec si fara viata. Cu clean nu e o problema atat de mare, dar, de exemplu, daca vreau un efect simplu de overdrive pentru rhythm de rock obisnuit, asa ceva este imposibil. Majoritatea suna infundat si fara agresivitate sau caldura, fapt ce ma face sa maresc gainul => ton plin de gain, difuz, infundat, rece. Intrebarea mea este urmatoarea: Ce pot face, in afara de a cumpara eu stiu ce Marshall stack, ceea ce probabil ca majoritatea imi veti propune? Vreau pur si simplu un ton cu care imi face placere sa cant.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.