www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

gnexus47

Active Members
  • Posts

    36
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Cluj-Napoca

Other Information

  • Gear
    Fender Standard Precision 2015
    Hartke A35

gnexus47's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

6

Reputation

  1. Te intereseaza la schimb un Fender Precision mexican 4-string nou, cumparat anul trecut?
  2. Capacele sunt prinse cu surub, deci a fost foarte usor sa le iau. Cred ca am gasit problema: cand am scos suruburile de la aparatoare a iesit mult rumegus, care s-a imprastiat si pe poturi. O sa le curat si o sa vad daca mai am problema.
  3. Si ce ar trebui sa inteleg din raspunsul asta? Nu am nicio treaba cu tipul de potentiometru pentru ca nu potentiometrul l-am inlocuit, ci aparatoarea.
  4. Salut! Am inlocuit aparatoarea la basul meu (Precision mexican), si de atunci potentiometrele nu mai functioneaza cum trebuie: volumul nu merge pana la jumatate. Dupa jumatate incepe sa se auda, dar destul de incet (inainte foloseam ampul pe la 1.5, acum trebuie sa-l urc la 3-4 pentru acelasi volum. De asemenea, potul se invarte foarte repede (nu are niciun fel de rezistenta - ca un titirez); tonul functioneaza, dar efectul pe care il are asupra sunetului e aproape nul. Tonul, dimpotriva, are o rezistenta destul de mare la rotire, mai ales pe la mijloc (ca si cum as inchide dopul unui PET, si de la mijloc incolo desfac dopul); am scos aparatoarea ca sa vad daca s-a rupt vreun cablu, dar toate sunt la locul lor (sau asa pare). Niciunul nu e desfacut; nu am niciun zgomot de fond sau buzzing, nici macar cand tonul este (era ) la maxim - am avut noroc ca basul e impamantat foarte bine Ati putea sa ma ajutati sa descopar macar sursa problemei? Nu cunosc pe nimeni care se pricepe pe aici (Baia Mare/Satu Mare). Multumesc anticipat
  5. Am luat de la Dedeman un cap de cheie tubulara de jumatate de inch si se pare ca tot nu se potriveste (e putin prea larga). Am gasit mai multe variante, toate de 1/2" dar mai aveau un numar pe langa, gen 14x1/2" sau 15x1/2" (a mea e de 15). Imi puteti spune care ar fi marimea exacta de care am nevoie?
  6. Salut! Eu m-am apucat de pian (fara lectii) cand eram a 7-a, si inainte nu am mai cantat la nimic (doar la gradinita la orga, dar era de genul "apasa acolo, apoi acolo..."), iar de ceva vreme am trecut pe bas si nu regret. Nu e niciodata prea tarziu. In ce priveste bugetul si chitara, eu am avut o vreme un Ibanez GRX20 (din seria Gio) care era 550 cand l-am luat. Pentru un incepator e decenta, dar daca te tii de instrument si devii tot mai bun o sa vrei sa treci la chitari mai scumpe si mai complexe. Si eu am zis ca imi iau bas de 400 de lei si cu el raman multa vreme, dar acum am un Fender de 3200 lei si diferenta se simte clar. Oricum, printre marcile pe care ti le recomand din bugetul asta sunt Ibanez, Squier, Aria si Epiphone. Incearca sa nu iti iei chitari sub 400 lei si de la firme obscure (Harley Benton, Jay Turser, Rocktile, etc.), pentru ca sunt sanse mari sa fie defecte sau sa se strice repede spontan. Chiar daca iti iei o chitara scumpa sau mai ieftina, iti recomand sa o duci la un magazin de instrumente, sau daca stii vreun lutier sau chitarist bun sa-i faca setup (adica sa regleze intonatia, freturile, truss rod-ul, etc.). Probabil si Ibanezul meu, daca era reglat cum trebuie, era foarte bun pentru cat costa. Sper ca am fost de folos!
  7. Salut! De obicei imi iau instrumente de pe Thomann prin magazinul local, deoarece comisionul lor e mai mic decat taxa de livrare, care era de 30 de euro la orice comanda din Romania. Acum insa vad ca au modificat taxa la 20 de euro la comenzi mai mici de 398 de euro si livrare gratuita peste. A comandat cineva recent de acolo ca sa confirme? Nu vreau sa descopar taxe ascunse, cum am patit pe eBay/Amazon.
  8. Sunt interesat, dar astept poze
  9. Pret: 700 RON negociabil Localitate: Baia Mare Contact: aerialstarcraft2@gmail.com Link producator: http://ro.yamaha.com/ro/products/musical-instruments/keyboards/digitalkeyboards/portable_keyboards/psr-e333/?mode=model Stare: Foarte buna/Ca nou Accept schimburi: Nu accept schimburi Vand clapa pentru ca am trecut la pian digital. Functioneaza perfect si arata foarte bine (a fost tinuta in husa sau acoperita cu un prosop tot timpul). Vine la pachet cu o husa Gewa, o pedala de sustain/damper (nu Yamaha, dar functioneaza perfect) si un stativ in forma de X. Trimit oriunde in tara prin Fan Courier. La cerere mai pot face poze / sound sample. <- aici cant eu la clapa (sunet prin Line Out, fara efecte).
  10. A comandat vreunul dintre voi recent ceva de la Thomann? Am citit pe unele postari mai vechi ca se pune o taxa foarte mare si vine prin posta, dar threadul era din 2006/2007, deci de-abia intrasem in UE. Pe site-ul lor scrie ca platesc doar 20 euro transportul si vine cu DHL sau UPS, dar mai sunt ceva taxe (vama, TVA, etc) ? Sa caut pe cineva care merge si ia mai multe lucruri sau e ok acum sa comand direct de la ei?
  11. Salutare! Vreau sa imi iau un bas cu 6 corzi (sunt fan Myung inrait) dar am un buget destul de mic. Cel mai ieftin 6er pe care l-am vazut e Harley Benton B650 la vreo 800 de lei. Stiu ca Harley Benton nu e marca buna, dar ma gandesc ca instrumentele mai scumpe nu sunt chiar asa rele. As vrea totusi inca o parere. Ca buget, as prefera ceva pana in 1500 lei (si second-hand se pune) si pot merge maxim la 2000. Daca stiti vreun model bun in acest buget, sau daca aveti vreo experienta cu HB-ul de mai sus, as dori sa le stiu si eu
  12. Salutare! Sunt un basist sau chitarist-ritm in cautare de trupa in zona Baia Mare si Satu Mare. Am 17 ani, si nivel mediu la ambele instrumente. Contact: zwarteroos47@gmail.com, 0744126319 - preferabil SMS inainte de apel.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.