www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

wizopo

Newcomers
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Timisoara

Other Information

  • Gear
    chitara acustica aria

wizopo's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Cantam la chitara cand mi-au iesit niste sunete frumoase. Am apasat pe coarda a 4-a fretul 7 apoi fretul 9. Apoi am continuat pe coarda a 3-a cu freturile 7 si 9. Imi suna cunoscut sunetul acesta , dar nu stiu cum se numeste cantecul.
  2. Am vazut acum ceva timp la tv un cantec country blues( sper ca asta e denumirea). Nu mai stiu versurile , dar pot sa spun cam cum era. Mai intai zicea un vers imediat dupa venea chitara: trmmmm..trm. Si tot asa. Cand canta din voce nu se auzea chitara. Doar dupa ce canta versul. imi poate spune cineva cum se numeste cantecul?
  3. Unde pot gasi mai multe cantece asemanatoare cu acesta http://www.youtube.com/watch?v=Y0QtPXQv1jA. Si cand spun asemanatoare ma refer la felul in care misca degetele pe grif si ciupeste coarda pe care se afla degetul la momentul respectiv. Mai stiu in genul asta Beat it si Fur Elise. Dar cum se numeste procedeul asta ca suna foarte tare? Parca ar fi mai accentuate notele decat daca as canta cu acorduri si as face strumming. Nu cumva metoda asta e vreun fel de blues mai simplificat ?
  4. Imi poate spune cineva cele mai usoare acorduri cu care se poate canta melodia Black or white al lui MJ ?
  5. In timp ce ma plictideam am gasit un acord cu structura cam asa 0-0-3-2-1-3. Mie personal imi suna foarte frumos si as vrea sa stiu cum se numeste acest acord?
  6. Cum stateam eu si zdranganeam la chitara mi-au iesit pe coarda Mi niste sunete destul de faine , pe freturile urmatoare : 12-10-9-7-5-7-9.... si suna ca un colind gen na nanana na na na na nananana. A-si vrea sa stiu cum se numeste colindu , sau daca cineva imi poate spune continuarea la tab. Multumesc mult!
  7. Stiti vreun cantec care sa aiba bataia JJSSJS si sa fie usor de invatat ?
  8. Cautam pe net melodii petru chitara din 3 acorduri. Am gasit una foarte faina. Am invat-o pe loc findca acordurile semanau cu G si D. Desi le stiu canta la chitara , as vrea sa stiu cum se numesc. Deci primul era fix acordul D doar ca in plus era degetul 4 pe fretul 3 , coarda E(de jos) Apoi un alt acord care vine cam asa : 0-3-2-0-3-3 Ultimul acord era un G care avea pus degetul 4 pe fretul 3 coarda E(de jos) Imi poate spune cineva cum se numesc cele 3 acorduri?
  9. Am vazut la cineva din vecini care canta la chitara in alt mod decat cel normal( adica cu acorduri). Pur si simplu punea aratatorul pe coarda a 5-a , iar inelatrul 2 freturi mai incolo pe coarda a 6-a. Si cu aceste 2 degete tot umbla pe griff din stanga in dreapta. Se auzea asa fain. As vrea sa stiu cum se numeste aceasta tehnica si daca pot gasi pe youtube niste tutoriale pentru aceasta.
  10. Am invatat melodia Glossa la chitara( ma refer la acorduri ), dar cand o cant la chitara si cu vocea nu mai pot tine ritmul melodiei asa cum era. Mi se schimba dupa cum cant cu vocea sau tin un acord prea mult. Ce e de facut pentru a remedia acest lucru? Astept pareri. Multumesc!
  11. Salut! Cei care sunteti din Timisoara, imi puteti recomanda un profesor de chitara la care mergeti si voi sau care stiti ca este de incredere?
  12. La acordurile Mi Major si Mi Minor in loc sa folosesc degetul 2 pe coarda a 5-a eu folosesc degetul 3 pe coarda respectiva, degetul 2 punandu-l pe urmatoarea coarda, a 4-a. Seamana mult ce fac eu cu acordul Do major. Am incercat si cu varianta originala si suna la fel dupa parerea mea. Ei, ce ziceti? E bine asa sau sa il fac cum arata pe tab ?
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.