www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Razvanik

Active Members
  • Posts

    78
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Cluj

Razvanik's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

4

Reputation

  1. Gasesc oare capodastre Shubb pe la magazinele mari de instrumente sau trebuie sa mi-l comand de pe net?
  2. Salut! Imi pare rau daca sunt putin off topic dar ce capodastru imi puteti recomanda pentru electrica? Am vazut asa ceva:http://www.guitarshop.ro/capodastru-dunlop-electric-trigger_p996.html
  3. Salut Am o mare problema cu piesa asta.Am inceput sa o invat cam cu un an in urma si nici pana acum nu am reusit sa-i dau de cap solo-ului in sensul ca nu ma pot misca fluent si parca nu ma pot mentine la viteza respectiva. Daca sunt dintre voi care stiu solo-ul si mi-ar putea da niste sfaturi cu privire la executia lui mi-ar fi de mare ajutor.
  4. Daca fac bend de 3 semitonuri pe B si pe coarda E sa cant C# in loc de D merge?O sa sune ciudat C# peste progresia de acorduri din piesa daca in mod normal acolo trebuia sa fie D?
  5. Ok, si atunci sa cant de fiecare data (ramanand la modul D dorian) de pe a doua nota a gamei majore ( evident, facand chestia asta la fiecare pozitie a ei) sau sa iau gama D major si sa o modific astfel incat sa obtin intervalele specifice modului?
  6. Deci ca sa cant in Dorian si ca sa pot folosi formele gamei majore pe care le stiu deja, sa incep intotdeauna de pe a doua nota a gamei respective ( in cazul D Dorian, D E F G A B C D, de pe D din C major)? Ca nu m-am prins cum sa-mi stabilesc niste forme pt moduri, ceva care sa fie asemanator cu formele dupa care am invatat gamele.
  7. Salut, Am inceput sa invat solo-ul final de la Back in Black si am descoperit ca avand un stratocaster cu 21 de taste nu pot sa fac bend-urile alea de la final pt ca as mai fi avut nevoie de inca una .Oare sa ma mut pe alta coarda si sa iau aceleasi note acolo sau cum sa fac?
  8. M-am mai uitat pe fretjam.com si m-am mai lamurit legat de moduri.Oare unde as putea gasi backing tracks de un acord pe care sa pot sa exersez? Am vazut ca in general au cate o progresie mai mult/sau mai putin complicata.Si inca ceva, sunt backing tracks peste care e mai usor sa improvizezi sau totul tine de nivelul la care te afli d.p.d.v al tehnicii,teoriei etc?
  9. La ce te referi cand spui sa le compar cu contextul armonic?Sa vad in primul rand ce note se canta peste ce acorduri si dupa aceea sa vad relatiile dintre ele? Legat de moduri, am gasit un backing track care "sta" pe Dm si am cantat gama C major peste si o sunat chiar interesant.Daca de exemplu mai adaug si pentatonica in Dm merge?
  10. Te referi aici la modul de formare al gamei? In alta ordine de idei, m-am uitat pe link-ul pus de karpi legat de moduri si voiam sa va intreb cum imi dau seama peste ce acorduri se canta un anumit mod.Ma uit la intervalele specifice pe care le are modul (ex:la dorian b3 si b7) si caut acorduri care sa aiba intervalele respective sau sunt alte reguli?Si inca ceva, daca am o progresie de acorduri e nevoie ca ea sa inceapa si sa se termine cu acordul care reprezinta centrul tonal al modului ( ex: Dm in cazul lui D dorian) pt a sublinia atmosfera acestuia?
  11. Am incercat sa inteleg cum sta treaba cu modurile dar am senzatia ca mai mult m-am incurcat decat sa pricep cu adevarat ceva.M-am uitat si pe justinguitar dar sincer sa fiu nu m-am lamurit, desi in general acolo sunt explicate foarte bine lucrurile.Asadar am cateva intrebari: 1)Peste ce trebuie sa canti notele dintr-un mod ca sa aiba scoti in evidenta sunetul specific fiecaruia? 2)Mai trebuie sa invat alte forme pt fiecare mod in parte sau ma pot folosi de formele gamei majore? 3)Ce posibilitati suplimentare ar aduce cand vine vorba de improvizat in ceea ce priveste sound-ul?Pana acum m-am "jucat" mai mult cu pentatonica si am mai creat "fraze" peste cate un backing track, dupa ce in prealabil am mai studiat sa vad ce acorduri sunt pe acolo si ce s-ar putea scoate din ele.
  12. Salut As avea nevoie de niste sfaturi legate de improvizat.Am inceput de ceva timp sa invat gama pentatonica minora si mai nou m-am apucat si de arpegii (stiu cateva forme pt majore, minore si maj 7).Ar fi destul pentru inceput ca sa ma misc cat de cat sau ar trebui sa mai invat si alte chestii?
  13. Am masurat ambele suruburi.Originalul are diametru de 3.1 mm iar cel de la strap lock are 3,3 mm.Lungimea celor doua suruburi e aproximativ 22 mm, cel de la straplock ii cu ceva mai lung ( maxim un mm).Am incercat sa bag surubul nou prin gaura originala dar am simtit de la inceput ca se cam forteaza.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.