www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Gungnir

Active Members
  • Posts

    56
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Gungnir last won the day on December 20 2019

Gungnir had the most liked content!

Profile Information

  • Location
    Delft, Netherlands

Other Information

  • Band
    Not yet.
  • Gear
    chitare:
    Fender Stratocaster USA Highway One 2007 (doze Fender 57/62 Original Pickups + Fender Locking Tuners)
    Epiphone Ltd. Ed. Lee Malia Signature Les Paul Custom (doze DiMarzio PAF 36th Anniversary DP223 + DP103)
    Fender Standard Telecaster MIM (doze Fender Custom Shop Texas Special)
    Takamine GD30CE-12

    procesor:
    BOSS GT-100

    amp:
    Fender Blues Deluxe Reissue

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Gungnir's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

45

Reputation

  1. Raducioiul din mine iese la suprafata, asa ca, cu intarziere, in* avans :)))
  2. 1400 ron. Mai putin de jumate din ce inseamna investita, daca ar fi sa luati chitara de noua, impreuna cu tot ce ofer eu. La toate chestiile de mai sus au crescut preturile, va puteti uita in linkurile de mai sus. Pretul de nou al pachetului, in momentul de fata, apropie suma de 3000 de ron.
  3. Salutari, dragi colegi! Vand o chitara Epiphone The Dot careia i-au fost inlocuite dozele cu niste humbucker shaped P90s. In bridge are un GFS Mean 90 (probabil cea mai laudata doza de genul in state, in Europa nu cred ca importa nimeni, asa ca este extrem de rara), iar in neck are un Gibson P94R. Chitara este intr-o stare de invidiat, are urme minime de uzura, iar hardware-ul se comporta foarte bine: acordajul este stabil, nu am avut probleme nici cu bridge-ul, nici cu cheitele (care sunt Grover btw). Actiunea este foarte joasa iar tastele au minimum de uzura (se vede in poze). Chitara are pe ea corzi ClearTone 10 - 46 noi, deci e gata sa fie abuzata de un nou proprietar. In caz ca sunt curiosi, motivul vanzarii e ca am undeva la 10 chitare si nu cant mai deloc, mai mult colectionez. Cred ca as putea face ceva mai bun cu banii astia, asa ca de ce sa nu se bucure cineva mai inspirat de instrumentul asta? Tot ce am sa ii reprosez este ca acum ceva timp switch-ul facea niste fite (trebuia dat in sus si in jos de cateva ori pana comuta ambele doze pe middle). Am dat cu spray de contact si s-a reparat, in caz ca se intampla iar, sa stiti ca e easy fix. Chitara vine cu toc de la thomann in stare foarte buna. De nou, pachetul pe care il ofer face: 1. 1900 ron (https://www.thomann.de/ro/epiphone_the_dot_ch_bundle_1.htm) chitara + toc 2. 465 ron (https://www.thomann.de/ro/gibson_p94_r_blackchrome.htm) doza neck 3. ~250 - 300 ron pretul din magazin + TVA + transport + alte taxe (https://www.guitarfetish.com/Mean-90-True-Alnico-P90-Pickup-in-Humbucker-Case-Our-FATTEST-_c_131.html) doza bridge adica undeva intre 2600 - 2700 ron, fara sa luam in calcul manopera schimbarii dozelor. Eu vreau fix 1400 ron, pret absolut nenegociabil, avand in vedere ca e aproape jumate din ce ar insemna investitia de noua. Daca vreti livrare prin curier, va spun din avans ca nu am cutie pentru chitara, asa ca voi infasura tocul in folie de plastic (in genul bagajelor la aeroport). Daca nu, puteti sa testati chitara pe ampuletzul meu VOX AC4 mini la Calarasi. Orice alte intrebari ati avea, sunt dispus sa raspund la ele prin PM. Daca e vorba de schimburi, instant gratification-ul oferit de echipament nou nu imi serveste scopul de a imi decongestiona camera si viata, deci...nu. Multumesc pentru intelegere si va astept pe PM!
  4. Cei de volum sunt audio taper, adica au cursa logaritmica (rezistenta creste foarte abrupt la inceputul cursei, apoi spre final aproape deloc, asta da senzatia urcarii liniare in volum), iar cei de ton sunt linear taper, adica au cursa liniara. Eu le-am mai combinat, am avut rezultate mai bune cu poturi de volum pentru ton decat cu poturi de ton pentru volum. Din ce schema ai atasat tu, totusi, pare ca poturile din tone circuit trebuie sa fie amandoua liniare, unul de 50K, unul de 1M. Consulta si alte scheme, totusi, e posibil sa nu fie cea originala ce ai trimis tu acolo.
  5. Eu personal nu am gasit in tara magazine care sa vanda componente de calitate pentru chitara (gasesti la magazinele de componente electronice cel mai adesea, dar te lasa dupa 2 saptamani daca le folosesti mai hotarat). Am apelat mult la magazine europene, uite cateva care livreaza in Romania (am avut o intrebare similara acu ceva timp): Pe langa astea, am mai luat de la Tonefactory, tot olandezi si care livreaza in Romania, si de pe AliExpress, unde am gasit poturi Alpha.
  6. Salut si bine ai venit! Nu prea le am eu cu acusticele, dar o sa iti dau un sfat pe care mi l-as fi dat mie acum aproape 10 ani cand am pus prima oara mana pe chitara: nu te uita numai la branduri al' de Taylor/Gibson/Martin, poti sa gasesti o chitara care sa iti placa mult mai mult la mult mai putini bani. Probabil marketingul pentru brandurile astea e mult mai puternic decat pentru altele, dar incearca sa arunci un ochi si la Takamine, Guild, Yamaha sau Seagull. (astea sunt branduri de top chiar, daca vrei sa fii satisfacut ca chitarist 'mediu' eu zic ca si un Epiphone ar merge, dar probabil difera conceptia noastra asupra ideii de mediu). Mie imi plac de mor brand-urile astea, si e probabil sa sfarsesti cu o chitara mult mai de calitate pentru aceeasi bani. Other piece of advice, daca zici ca nu o sa folosesti partea de electro, eu, personal, mai degraba as investi intr-o acustica, sau macar intr-o electro-acustica fara cutaway. Probabil nu e sesizabil la cineva fara ureche formata (si in cazul meu probabil este Placebo), dar parca cutawayul ala fura o idee din rezonanta chitarii. Cat despre diferenta dintre Koa si Walnut, Youtube's your friend: https://www.youtube.com/watch?v=rD6CxL5yf3I Sau du-te la GuitarShop, unde ai exemplare in carne vie, si pune mana pe ele, vezi ce iti place mai mult, intreaba pe acolo, chiar ia un prieten chitarist cu tine sa vezi cum le compara el. Spor la cautari si succes in alegere!
  7. Acum vreo 7-8 ani am fost fix in situatia ta, n-am gasit nimic in afara de Garage. Amu... poate ai tu mai mult noroc decat mine, poate s-a schimbat situatia de pe vremea mea :)) Bafta la cautari!
  8. Poti sa incerci sa contactezi La Garage (pe facebook, poate?). Cred ca e singurul loc din Calarasi unde ai sanse sa gasesti, in afara de Garage, orasul e cam mort.
  9. Bine ai venit! Astea de pe net de ce nu-s bune? Daca vrei sa faci solo din partea de voce, uite aici: https://www.songsterr.com/a/wsa/frank-sinatra-my-way-comme-d-habitude-tab-s18422t0
  10. Daca vrei sa inspectezi singur chitara, chestiile dupa care ar trebui sa te uiti, din punctul meu de vedere, sunt sa nu aiba freturile foarte uzate (o sa trebuiasca refretuita, asta e destul de scump daca vrei profi, si complet nejustificat la un instrument de banii astia) si, a doua chestie, sa nu aiba piulita de la truss rod roasa (sa o inlocuiesti e, din nou, o investitie nejustificata). Cauta poze pe net pentru referinta. Restul, anume actiune, intonatie, freturi denivelate le rezolvi cu niste youtube, niste scule de le ai prin casa si un strop de indemanare. Probabil ar fi indicat sa explorezi mai multe optiuni si sa nu te arunci la prima, mai ales ca suspectez ca ce ti se ofera e o chitara de kit, care sunt renumite pentru o calitate foarte proasta. Arunca un ochi la sectiunea de aici, Mica Publicitate, si incearca sa gasesti ceva in bugetul tau de la un user cu feedback bun. Eu niciodata nu mi-am luat teapa asa.
  11. Personal, intre Schaller si Sperzel, am ales intotdeauna Sperzel, pur si simplu mi s-au parut mai bine facute. Pe Thomann din ce vad e un set de Sperzel-uri 7L: https://www.thomann.de/intl/sperzel_guitar_tuners_7l_trim_lok_bk.htm. In rest, pot sa iti zic ca atat Schaller-urile, cat si Sperzelurile le-am simtit mai bine decat pe un set de Planet Waves ce l-am avut acum ceva timp. Nu am incercat Graph Tech sau Hipshot pana acum. Groverurile de pe Epiphone-ul meu nu sunt extraordinare, dar imi imaginez ca difera productia destinata vanzarii fata de ce se pune pe chitarile astea MIA (unde 'A' e Asia). Oricum, uita-te si prin alte magazine, eu am avut o surpriza cand am inceput sa ma uit pe banzaimusic, guitarsupplies sau tonefactory din punctul de vedere al diversitatii gasite. Pe alocuri si la preturi. Si livrarea in Romania e suficient de ieftina cat sa nu fie un factor in decizie.
  12. Da, poti folosi orice tip de corzi pentru chitara electrica. Daca vrei sa schimbi corzile si pe chitara sunt inca cele stock, ar fi preferabil sa folosesti aceeasi grosime, ca sa eviti nevoia unui setup. Oricum, daca esti incepator, un setup ar fi recomandat pentru chitara, chit ca e noua, chit ca e SH. Cel mai probabil din fabrica a venit cu corzi .09-.42, dar poti gasi detalii mai exacte pe internet. Eu folosesc D'Addario, alt brand destul de bine vazut (la un pret decent, cred ca in jur de 30 de ron sunt in Romania) este Ernie Ball. Spor la cantat!
  13. Vand procesor BOSS GT100 cumparat in august 2016. Procesorul se afla in stare impecabila atat functionala cat si estetica. Are ultima versiune de firmware, 2.10. Nu a iesit niciodata din casa, l-am folosit doar pentru repetitiile personale in weekend si in vacante, cand sunt acasa. In rest a stat in husa in ultimul an si jumatate, nu cred ca a functionat mai mult de 20 de ore. Vine cu husa Thomann Effect Pedal Bag(cu uzura normala, isi face treaba foarte bine), alimentatorul original, cablu USB tip A-tip B, manualul de instructiuni. Il vand pentru ca nu il folosesc si vreau ceva mai mic, ca sa incapa in geanta sa pot sa il iau cu mine cand plec. Imi voi pune si amplificatorul Fender Blues Deluxe Reissue la vanzare cu pretul de 2200 ron pentru acelasi motiv, pentru cine le cumpara impreuna pretul este 3200 ron. Pretul cred ca este mai mult decat corect, procesorul este ca nou, de aceea nu negociez. Singurele schimburi pe care le accept sunt un procesor mai mic/un amp mai mic(tot lampi)/ambele + diferenta. Il pot aduce personal in Calarasi/Constanta. Ajung deseori si in Bucuresti, discutam detalii pe PM. In rest il trimit in tara cu LIVRARE CU VERIFICARE, pretul transportului fiind platit de cumparator. Prefer sa fiu contactat prin PM, intru zilnic pe RGC, e comod pentru ambele parti
  14. Nu stiu daca e bine unde postez, dar topicului astuia i-a disparut prefixul Vand. Este permis sa il mai postez o data sau se poate face ceva de pe platforma moderatorilor? Mersi anticipat!
  15. Salut, dupa cum majoritatea stiu, de la inceputul anului astuia a intrat in vigoare un nou set de reguli referitoare la posesia si vanzarea de instrumente ce contin diferite specii de lemn(printre care si palisandrul). Pentru cei ce nu stiu: Comertul pe rgc si pe olx nu pare deloc deranjat de asa ceva, dar ma intrebam daca si-a inregistrat cineva instrumentul oficial sau daca macar autoritatile locale s-ar sinchisi cu o chestie de genul. Eu am vreo 4 instrumente care contin palisandru in cantitati mici(doar fretboardul), nu am nimic full rosewood, dar am inteles ca trebuie inregistrate pana si Fenderurile cu maple fingerboard care au lemnul din jurul truss rod nut-ului din rosewood. Not trying to set a law abiding citizen example, dar a incercat cineva sa isi inregistreze instrumentul? Care a fost procedeura? Merita sa incerc cu instrumentele mele? Mersi anticipat!
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.