www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Fimfarum

Newcomers
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Sibiu

Recent Profile Visitors

3553 profile views

Fimfarum's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Vand o pereche de Etymotic ER-XR4. Castile sunt impecabile, folosite sub 50 de ore. Am utilizat doar una dintre pad-urile din cauciuc, restul sunt neatinse. Vin impreuna cu un set extra de earpad-uri olive de la Shure (EABKF1). Nu sunt pretentioase, le folosesc un dacmagic XS si cu insertia corecta se aud superb. Le vand deoarece am un canal auditiv de o forma atipica si nu ma pot impaca cu insertia.
  2. Vand chitara Martin 000-15SM. Pachet complet. Chitara are o zgarietura pe corp, care apare si in poza 2. Bonus kit de ingrijire Dunlop System 65 Gutar Tech Kit.
  3. Vand chitara Martin 000-15SM. Pachet complet. Chitara are o zgarietura pe corp, care apare si in poza 2. Bonus kit de ingrijire Dunlop System 65 Gutar Tech Kit.
  4. Mersi de link-uri, dar nu este chiar ce cautam. De exemplu, in cartea lui Dorin Achim, arata toate combinatiile de note pentru o gama pe toata lungimea grif-ului. Deci arata mai multe posibilitati de parcurgere a gamei. Din pacate are foarte putine exemple. Ce-i foarte misto la varianta asta vizuala, este cat de usor face improvizatia. Am mai gasit pe amazon, sau pe altele similare carti dar arata doar o optiune. Ce-i drept au sute de game disponibile.
  5. Salut, Incerc sa gasesc o carte cu cat mai multe game, sub modelul cartii lui Dorin Achim - Chitara fara profesor. Acolo se gasesc cateva, dar sunt doar de baza... dar ca mod de prezentare mi se pare perfect. Am gasit site-uri care ajuta, dar vreau sa fie pe hartie... sa nu depind de calculator. Deci daca pot sa cumpar un ebook si sa o printez este iarasi ok. Recunosc ca imi este foarte greu sa gasesc ceva pe google pentru ca este o gramada de spam. Deci daca folositit asa ceva sau stiti de o asemenea resursa, va rog sa o impartisiti. Mersi.
  6. @Leumas Mersi de recomandari. Intr-adevar as prefer un best-buy in categoria pret pe care am spus-o. Mai ales pentru ca din ce am citit as putea gasi ceva care sa permite diferenta. @Zorko M-am gandit si eu la electro-acustica, mai ales pentru ca am placa de sunet profi. Am vazut un Fender CJ-290 second destul de ieftin pe care ma gandeam sa- cumpar. Dar prefer totusi o chitara acustica, si daca poate o sa-mi vina chefu sa incep sa inregistrez mai degraba as lua un microfon pentru asta. @andydufresne Initial m-am gandit sa iau un Ibanez AW40 (de pe un site in care am incredere pentru caci am mai cumparat), dar citind recenzii era o parere impartasita de multi ca Ibanezu nu face acustice la fel de bine cum face electricele. Si se recomandau ca alternative faimoasa Yamaha FG730S sau Washburn D10S... Washburn nu am gasit in Romania insa.
  7. Salut, In urma unui incident stupid am ramas fara chitara, asadar sunt in cautarea uneia noi. M-as bucura daca mi-ati impartasi din cunostintele voastre legate de chitari acustice,care cu siguranta le depasesc cu mult pe ale mele. Am citit forumuri, dar mi se pare ca un dialog este mai productiv. Mai ales pentru ca am obtinut doar o lista destul de lunga cu ce chitari prefera altii... oarecum previzibil. Asadar, doresc sa cumpar o chitara acustica. Nu ma intereseaza sa fie amplificata pentru ca imi place mult mai mult sunetul natural. O voi folosi exclusiv acasa, pentru placerea mea. Ceea ce urmaresc la ea este: 1. sa aibe un sunet echilibrat (fara basi exagerati, inalte prea puternice). 2. sunetele sa fie clare (sa nu existe note infundate) 3. sunet de calitate... cel mai important. Bugetul este undeva la 1000+ RON. Nu ma intereseaza foarte mult brand-ul, deci si daca stiti chitari mai putin cunoscute pe care ati avut ocazia sa le incercati si v-au impresionat as fi incantat sa le stiu. Multumesc pentru ajutor.
  8. este combo Mersi de sugestie, dar deja am cumparat.
  9. Am gasit pe un site de licitatii din Germania un HT-5 vechi de cateva luni... cu 260 E. Va ajunge la mine in vreo saptamana. Multumesc inca o data pentru ajutor.
  10. Cand am vazut cele 2 optiuni, ma gandeam si eu la Vibro Champ... dar nu are line out. Totusi cred ca Super Champ este chiar prea puternic pentru umila mea locuinta. Mi-a placut si mie ca avea deja pe el efecte... dar 15 W ii prea mult. Din cauza volumului ma gandeam sa merg spre VoxAC4TV, dar pe 1/4 W si chiar si pe 1 W parca pierde mult la calitatea sunetului. Mersi de invitatie. HT-5 imi tot face cu ochiul, imi place foarte mult cum suna. Ma bate gandul sa comand din Germania un HT-1... care cred eu ca merge perfect pe ce imi trebuie mie... si ca pret s-ar incadra destul de bine. O sa caut mai multe despre Little Giant, este putin mai scump... sa vad daca diferenta merita. Multumesc inca odata, pentru recomandari... sunt de mare ajutor
  11. Are 15 W si este pe lampi... nu este prea puternic pentru home use?
  12. Nu stiam ca este si in Sibiu un magazin specializat, am cautat pe net dar se pare ca nu destul de bine. O sa dau o fuga pe acolo sa vad ce au. Mersi pentru recomandarea de Fender Superchamp... o sa ma mai documentez. Da, as putea sa le bag prin monitoarele de studio... am vazut ca ar fi si varianta cu procesor unde sunt simulate amplificatoare. Dar prefer sa am combo separat. Banuiam ca nu le poti avea pe toate la un pret mic, daca ar fi sa aleg cred ca as renunta mai degraba la partea de metale. Multumesc pentru sfaturi.
  13. Salut, Vreau sa-mi cumpar un amp, si desi as vrea sa le probez inainte, nu prea pot... atat din cauza locatiei cat mai ales din cauza ca sunt aduse pe comanda. Pana acum am citit doar recenzii pe net, care evident sunt contradictorii... Probabil si din cauza ca fiecare este interesat de altceva. Imi cer scuze daca s-a mai discutat subiectul, eu nu am reusit sa-l gasesc... Care sunt criteriile: - voi canta pe el acasa, deci este important sa se auda bine la volum mic (nu vreau sa-mi deranjez vecinii cu preocuparile mele), daca ar face fata la un concert foarte mic cu atat mai bine. Aceasta este singurul motiv pentru care m-am orientat spre 5W. Am vazut ceva articole cum ca asta ii o prosteala dar no. - voi dori sa inregistrez - deoarece cant multe genuri: de la blues la death metal, ar fi important sa fie versatil... - mai incolo voi lua si pedale, desi nu trebuie neaparat ca amplificatorul sa faca tot. - bugetul este undeva la 1000 lei, dar acesta si poate creste cu amanarea cumpararii pana strang banii. Asta bineinteles daca merita, avand in vedere ca obiectivul meu este strict la nivel de amator. Variantele ar fi urmatoarele, probabil sunt mult mai multe: 1. Vox AC4TV10 2. Laney Cub10 3. Fender Champion 600 4. Blackheart Little Giant 5. Blackstar HT-5 (varinata HT-1 n-am gasit-o in tara) 6. Marshall Class 5 7. Orange Tiny Terror 8. Epiphone Valve Junior Dintre ele m-am oprit la Laney Cub10 si Blackstar HT-5. HT-5 este vreo 1700 si are line out, pentru Cub ar trebui sa cumpar microfon si preamplificator (am o placa Echo MiaMIDI fara phantom power) deci ar fi vreo 800 plus 850, adica cat HT-5... Probabil mai sunt si alte variante. Multumesc pentru ajutor
  14. Sincer nu stiam ca behringer se ocupa cu asa ceva, daca ma bazam doar pe ce chitari am incercat... oricum de asta ezitam si eu. Din ce am citit pe net si am ascultat, yamaha intr-adevar suna cel mai bine. Cumva in limita aceea de pret ar mai fi si Hemingway, dar parca are un sunet mai digital (poate ma insel)... tocmai ceea ce nu vreau. Ca si optiuni nu ma intereseaza prea multe... minimul este metronom, suport midi si cateva tonuri... ceea ce majoritatea au. M-am gandit si eu daca sa iau tastele grele de la pian, sau nu... dar cantand destul de mult la chitara mi-ar placea sa am aceeasi diferenta. Practic din ce am vazut si am ascultat pana acum, mi-a placut cel mai mult Yamaha YDP 140, dar este si mai scumpa. Pe de alta parte cunostintele mele in domeniu sunt foarte limitate, motiv pentru care si intreb
  15. Salutari, Am (re)ajuns pe site cautand pe internet informatii care m-ar ajuta in a lua o decizie de achizitie . Din restul topicurilor am vazut ca as putea primi sfaturi de la oameni care stiu mai multe ca mine, asa ca in limita timpului si dispozitiei m-as bucura daca m-ati indruma. Am 25 de ani, cant la chitara de multi ani si am cochetat o vreme si cu instrumente traditionale (fluier, caval). Pana acum am fost autodidact, si deci am avansat incet si cu efort. De ceva vreme insa m-am decis sa invat sa cant la pian, pentru care probabil voi apela la un profesor. Initial am ezitat intre a cumpara o pianina sau un pian digital. As prefera pianina din cauza vibratiei naturale, dar o pianina in stare buna este mai scumpa, si necesita si intretinere. Asa ca m-am orientat spre un pian digital, care reproduce suficient de bine sunetul si feelingul pianului. Problema insa este spre ce anume sa ma orientez... ca informatii: 1. bugetul este undeva pe la 2500 lei, ar putea fi mai mare in masura in care diferenta merita. 2. desi am mai cantat cu altii (trupe), pianul il voi folosi acasa pentru bucuria mea. 3. nu am o ureche foarte pretentioasa, dar este importanta calitatea sunetului. Pana acum ezit intre: Yamaha YDP 140 si Behringer EG2180-BK. Sunt dispus si la alte variante. Deoarece cunostintele mele sunt limitate in domeniu, va rog sa argumentati mai detaliat. Multumesc pentru ajutor.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.