www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

CalinMihai

Active Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Iasi

Recent Profile Visitors

3424 profile views

CalinMihai's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

  1. Reanvii topicul putin. Am o mica mare banuiala ca Samick produce si SE de la PRS. Am vazut cateva care seamana izbitor cu SE-urile, si mai mult SE sunt facute in Coreea...deci se leaga. Ma uit la um1, um3 seamana cu modele PRS. Pe wikipedia zice si de Squier ca tot de Samick sunt facute. Oricum...cu dozele inlocuite suna binisor. Iar chitarile sunt destul de bine construite.
  2. Ai foarte mare dreptate . Mai putin la partea cu "tinere"...e o treaba relativa in functie de varsta interlocutorilor . Canta la chitara in principiu. Daca ma imbat cant la orice , si mi se pare (doar atunci) ca o fac foarte bine. Nu mai sunt student, deci am timp de jam-uri mai mult in week-end...in timpul saptamanii sunt "la birou" pe drumurile patriei (birou cu 4 roti). De cantat, ceva mai soft. Nu-mi displac chiar deloc metalele sau alte cele dar nu ma vad cantand asa ceva. Oricum...ceva evergreen-uri ar fi bine de exersat pentru inceput, ceva din rock-ul clasic, blues ceva. Nu pot sa spun ca-mi vin natural...dar sunt foarte persistent cand invat ceva. Sper ca am mai descris cat de cat situatia. Com on gooood people.
  3. Ma gandeam sa ne mai vedem prin week-end sa facem cate un jam ceva...trupa mult zis. Careva interesat? Sunt dispus sa iau ceva scule doar sa stiu ca am de ce.
  4. Buna. Asi vrea sa incerc cateva piese in doi, eu chitara + cealalta persoana voce. Ceva cover-uri. Propun eu piese dar pot sa ma adaptez si altele. Caut pe cineva care sa dea bine cu vocea (dar entry level, fara prea multe pretentii reciproce ), sa incercam o treaba. Fata, baiat, mai putin conteaza. Oricum piesele le adaptam. Genuri: Bon jovi, Jack Johnson, 3 Dors Down...si poate adaptam ceva piese Michael Buble. Hai sa vedem.
  5. Am o chitara clasica flamenco (nume mai necunoscut, Haruna) la care s-a desprins bucata de lemn de care se prin corzile de corpul chitarei.din cate vad a fost foarte slab lipita...sunt doar cateva linii de adeziv. Nu vreau sa ma despart de ea pentru ca suna foarte foarte bine si e foarte confortabila, chiar mai confortabila decat Takamine pe care o detin acum. Ce adeziv de lemn recomandati? Trebuie o menghina speciala ceva?
  6. Oho! Multam fain! Buna ideea lor. Oricum de pilit ma gandeam sa pilesc in partea inferioara dar daca e asa cum spui e super.
  7. E prima mea chitara electroacustica. Dar nici pe departe primea mea chitara (nu mai tin minte cate mi-au trecut prin mana). Am cantat toata ziua la ea. Sunt foarte foarte incantat de ceea ce am luat. Are un griff foarte drept si atent lucrat. Am verificat-o cu tunerul de mlte ori si vad ca tine foarte bine acordajul. Actiunea e ceva mai joasa ca la alte citare pe care le-am testat, chiar si Ibanez-uri. Ma impresioneaza atentia acordata detaliilor. Chiar daca scrie pe eticheta "Made in China", nu trebuie sa fii un cunoscator sa-ti dai seama de diferenta de sunet intre ea si alte chitare. Nu are absolut nici un fret buzz nimic. Voi incerca sa mai apropii coarzile de grif putin dar nu din tija (pentru ca griful este perfect drept, verificat cu tija metalica pusa pe cant) ci prin slefuiea bridge-ului. Va trebui sa scot toate corzile si tot asa. Dureaza. cred ca intai voi incerca cu un alt bridge ieftin ca sa vad sa nu apara fret buzz si apoi sa nu mai pot reveni. Cred ca mi-a ramas de la electrica treaba asta cu low action. Nu recomand nimanui sa faca comanda pe net, chiar noi noute sa fie chitarele. Trebuiesc neapart testate. Am vazut azi chitare nou noute cu probleme grave. Grif rasucit, fret buzz la primele taste (nasol de reparat). Chitara aceasta este intr-adevar un instrument foarte reusit. Cel putin acesta cu seria : 09080521 de la Takamine. Sper sa-si pastreze calitatile.
  8. Ti-ai mai luat? Am luat eu Takamine EG320C. Suna foarte foarte bine. Am incercat si eu si Ibanez-uri...si inca o takamine. Asta mi s-a parut cea mai buna. PLus ca are un griff foarte fain.
  9. Spuneti-mi si mie...dupa parerea voastra cat de mare trebuie sa fie distanta intre coarda si fret? La mine e de 2 mm in zona tastei 14 cand coarda este libera, si undeva la 0 treime de mm in zona tastei 8 cand tin apasat pe prima tasta si pe tasta 16. Asta arata o curbura foarte fina a grifului si zic eu ideala. Eu stiu ca pentru a determina cat de mare e curbura trebuie tinut pe prima tasta si pe tasta din dreptul imbinarii dintre grif si corp. In cazul meu e tasta 16. De acolo pana la sfarsitul grifului nu se mai curbeaza, fiind lipit de corpul chitarei. Mai fac o precizare...odata reglata o chitara sa nu se astepte nimeni sa tina asa o vesnicie. Schimbarea anotimului duce la modificari in lemn...lucru care dispare in timp (in sensul ca va lucra din ce in ce mai putin). Din aceasta varsta isi spune cuvantul la o chitara. Umiditatea si temperatura modifica lemnul. Daca griful se curbeaza uniform e bine...problema se poate remedia. Exista o situatie in care el sufera o rasucire...aici parerea mea e ca se compromite chitara. Apare o curbura imposibil de corectat...usor in forma de S. Am vazut fenomenul la o chitara. Uitandu-te din lateral parea concav la baza si convex aproape pe capat. Binentele...diferenta e mica dar se simte cand incerci sa faci reglaje. Noroc ca griful era bolt on si a putut fi schimbat cu totul. Revenind...cum va place "action"-ul chitarei...cat de jos?
  10. ArchDude ai punctat f bine...si ai dreptate. Ar iesi cu scandal in cazul unui concurs...am uitat ! Tipul ala care a vrut sa improvizeze pe bossa stia el binisor ce face acolo...da parca nu reusea sa dea frau liber la improvizatie, parca ii era rusine.
  11. Buna initiativa... . Mai trebuie lucrat la organizare. Cred ca se simtea nevoia unui moderator care sa vorbeasca...sa prezinte ce urmeaza cine ce si cum (zic eu), sa spuna o "poveste" despre cel sau cei care evolueaza, sa anime putin treaba. Un concurs cu un premiu ceva cred ca ar fi de bun augur. Ar motiva lumea sa isi arate talentul. Unii stateau prea mult in fata. Tot respectul pentru ei, dar la un moment dat aveam impresia ca sunt la un concert "I hate mondays".Am ajuns la ora 7. Am numarat 7 chitaristi (fara basisti) care au evoluat pana la 10, cu tot cu tine si Radu. Daca unele jam-uri ar fi mai scurte cred ca ar putea evolua mai multi. Un jam l-am cronometrat la 12 minute. Dupa primele 3 minute parca asteptam sa vad cine si cu ce mai intra. Despre locatie si sonorizare...brvao lor ca s-au oferit sa te ajute. S-a simtit nevoie unui spatiu mai mare...interesul oricum a crescut fata de editia precedenta si au fost muuult mai multi. Sincer te apreciez ca te tii de treaba asta. Si eu astept cu interes urmatoarea editie.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.