www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Petrucci e tare

Active Members
  • Posts

    125
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Suceava.

Recent Profile Visitors

5448 profile views

Petrucci e tare's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Organist cu vechime si experienta din Radauti, caut formatie in timp cat mai scurt. Detin tyros 4. Relatii la telefon : 0740650256
  2. Provoc toti utilizatorii rgc sa faca macar un cover/impro pe piesa asta ... nu aveti de unde sti cum suna pana nu ascultati macar 30 s
  3. danke!!! va contactez prin pm... i-am trimis si domnului Eugen un mail in care l-am rugat sa se ocupe de neckul meu. Astept un raspuns de la el mai intai .. Noapte buna !
  4. merci mult pentru promptitudine .asa voi face
  5. Stiu ... trebuie sa-l intreb daca se ocupa si are dispozitia de a primi gatul meu prin posta/curier . eu nu pot merge in Bucuresti.il voi contacta cu siguranta.. imi incerc norocul neckul chitarii e are 24 de taste , insa cele 2 taste in plus fata de 22 nu sunt extensie de tastiera, ci intregul grif e mai lung. Cu un neck de strat normal, chiar daca se potriveste , nu voi putea intona chitara in veci. Si culmea e ca Wormoth,Stewmac fac doar grifuri cu specificatiile fender. Daca mi se potrivea un neck de acolo, nu -mi complicam existenta cu reconditionarea acestui neck. Domnule Karpi...credeti-ma ca nu exagerez.... intradevar, nu am fretbuzz din moment ce am nivelat freturile...insa daca va uitati mai bine, nu seamana deloc acuma a freturi de chitara... un fret din ala (aplatizat) nu se calca la fel de usor ca unul frumos finisat.... Cat despre nut ( uitati-va mai bine in poza; cand am atasat poza , automat aceasta a fost comprimata ....daca vreti v-o trimit full-size), acesta este asemnea Marelui Canion...uitati-va cat de largi sunt acum gaurile....la primul bend..cat de mic coarda cu pricina e acorda intre 1/4 si 1/2 *ton mai jos. Mi-am dat seama din timp ca-i un nut din plastic moale si l-am lubrefiat cu grafit,dar a fost o chestiune de timp pana, totusi s-a distrus. Cheitele sunt foarte imprecise..adica acel ratio e foarte mic.... nu reusesc aproape niciodata s-o acordez bine. Vreau un instrument sa pot 'canta' cu prietenii 2-3 piese fara sa tot acordez.
  6. Gatul apartine primei mele chitare electrice. Vreau s-o pastrez si inca functionala. Chitara nu e tocmai practica , constructia e oarecum absurda: corp de superstrat, 2 doze humbucker, neck cu 24 de taste insa gatul e single-radius (iar acesta e foarte mic ; asemenea fenderurilor vechi ; se preteaza doar pentru ritm; mai greu cu soloista, bendurile peste 1/2 sunt falseaza . ) Fretboardul e intr-o stare deplorabila (murdar/zgariat ). A venit din stoc cu freturile incorect nivelate.... am folosit un vaser vaga lung cat fretboardul pe care am intins smirgher foarte fin pentru a nivela freturile...am folosit apoi o carpa si o solutie de polishing luata cu 20 de lei de la un magazin de muzica din Suceava. Cu toate acestea am constatat ca nu am cu ce reda forma freturilor orginala..o parte din freturile care erau mai inalte acum aveau varful plat. Am gasit pe stewmac niste file din acelea pentru a da forma originala a freturilor(asa-zisul 'crowning') , insa cea mai ieftina costa 30 lire fara transport. mi se pare oarecum absurd sa cumpar acel produs mai ales ca : 1. e posibil sa gafez din nou 2. nu voi repeta cel mai probabil procedeul pe alta chitara. Sunt elev ,tocmai am terminat clasa a XII-a si peste 2 sapt ma asteapta bacul ..voiam sa sarbatoresc un eventual succes cu un jam pe chitara mea iubita, insa nu am resursele financiare si timpul necesar sa merg la vreun lutier din afara judetului meu(SV). Ma gandeam ca poate stiti (sau poate se numara printre utilizatorii rgc) un lutier amator sau profi care ar accepta sa-i trimit neckul prin posta/curier, sa-mi rezolve problema(bineinteles platesc acest serviciu) si sa-mi trimita prin ramburs gatul (rambursul = costul transportului+ onorariul lutierului). Chitara mai are o problema( se poate observa in poze) : are un nut din plastic de slaba durabilitate in timp in care s-au sapat santuri in urma bendurilor. Domnul EugenRO2001 s-a oferit sa ma ajute cu constructia unui nut din os(am vorbit acum cateva luni;am abandonat din cauza unor probleme personale obiective), insa am realizat pe urma ca oricum nu-i puteam da masuritorile corecte de pe chitara mea ca nut-ul sa iasa ok.) Nu in ultimul rand ) cheitele sunt jalnice si vreau sa le schimb cu ceva decent. Am observat ca sunt cheite mini, si ca headstockul e cam mic... Stiu ca suna a investitie total inutila pentru un instrument jalnic, insa are valoare sentimentala. Astept ajutor din partea comunitatii...va multumesc mult!
  7. Apelez si eu la intelepciunea si experienta userilor rgc... am pus deoparte 500 euro si as vrea sa-mi achizitionez un strat(S-S-S) sau un powerstrat(H-S-S) .(neaparat sa aiba bridge mobil; ) Tipul si pretul dozelor folosite ma intereseaza mai putin. pentru mine cea mai buna chitara in aceasta gama de pret satisface conditiile : 1. Vine /poate fi intonata cat mai bine(~perfect) 2. Sa stea acordata cat mai mult posibil; daca nu dumnezeieste macar bine spre foarte bine. Nota : chitara mea actuala are un nut non-locking din plastic care n-a rezistat in timp;de la benduri s-au sapat santuri in el. Vreau ca pe noul strat sa fac benduri(1/2 tone max 1 ) fara griji... Stratul va avea bridge de tip tremolo deci apar noi probleme legate de calitatatea materialelor folosite.... am nevoie de whammy bar doar pentru vibratouri usoare...dar nu vreau ca astea sa ma scoata din acordaj. Desigur, nu sunt ingorant si voi seta corect tremolo-ul . Cat despre nut, as vrea sa fie durabil in timp, sa nu se sape ca Marele Canion. 3. Cat despre lemnele folosite ; in functie de ofertele disponibile, voi lua o decizie..oricum nu am mari pretentii in categoria asta de pret si ma intereseaza mai mult usurinta de a canta pe instrument decat nu stiu ce aspecte minore privind tonul . Recent nu am avut ocazia sa testez decat un squier standard strat si avea corp din aghatis..nu stiu daca a fost doar placebo effect sau nu, dar nu mi-a placut cum suna unplugged... Ceea ce vreau de la utilizatorii rgc(multi dintre ei au avut ocazia sa cante pe multe din instrumentele din gama mea de pret) e sa-mi spuna ce (din experienta) care din branduri ofera cel mai bun model . Exemple : Vintage v6 icon, Squier Vibe Stratocaster, Fender Mexican Strat, Yamaha Pacifica, fernandes retrorocket etc... multumesc anticipat..daca am omis ceva, va rog sa postati, voi fi promt in a raspunde
  8. holy shit ! smecheria asta cu inversarea bridge-ului a functionat. am intenat-o ptr standard tuning perfect multumesc mult!
  9. Incerc sa-mi ajut un prieten a carui chitara, oricat m-am chinuit nu e perfect intonata pentru acordajul standard. I-am setat corespunzator curbura neckului din trussroad (are actiune buna, 0 fretbuzz), dar in cazul corzilor D si G ;acestea la prima octava imi arata permanent "#" ,desi am setat saddle-lurile cat mai 'loose'/mai in spate. Mentionez ca chitara are bridge fix si corzile sunt alea cu care a venit.(cred ca .010) eu unul as fi incercat cu diferite grosimi de corzi, poate poate gaseam gauge-ul potrivit. Insa suntem amandoi elevi si ne bate vantul in buzunare asa ca prietenul meu ar fi bine sa nu arunce bani pe niste seturi de corzi care oricum nu stau bine pe chitara. Nu ne pricepem la fiziaca asa ca va intreb pe dvs, in general, in cazul in care chitara e intonata mai tot timpul "#" trebuie sa optez pentru un gauge mai light sau mai heavy? multumesc.
  10. Am gasit pe cineva care are pe stock cheite grover,schaller,gotoh,kluson. Bineinteles 6 in linie. Am niste poze atasate in primul post din topicul asta...dupa cum vedeti chitara mea nu e tocmai un Strat normal, headstockul e putin diferit si inclinat nu paralel cu griful. Dar asta nu e singurul motiv pentru care cred ca daca cumpar un nut gata facut n-o sa se potrivesca. Multumesc mult!
  11. sa zicem ca voi lua totul de pe thomann . Ma ajutati, va rog sa aflu care e rostul dimensiunilor alea ca sa stiu ce am de masurat si ce nut trebuie sa cumpar? Acel locking nut isi face treaba fara locking tuners? intreb pentru ca sunt aproape corigent la fizica... http://www.thomann.d...and_nuts&oa=pra care din astea s-ar potrivi pe chitara mea? cat despre cheite...daca le dau jos, am cat de cat siguranta ca in gaurile existente intra niste tunere noi, de ex fender originals? Multumesc.
  12. In urma cu mai mult de un an mi-am achizitionat de la DiscoSystems Suceava o chitara in forma de strat, foarte foarte ieftina ~400 lei . E intonata bine(conform tunerului electronic), din pacate radius-ul nu e compound(deci bendurile full sunt out-of-tune mai sus de tasta 8-9,insa utilizate cu moderatie suna ok.) Nu stiu din ce lemne e facuta, insa are un ton foarte placut (am mai avut squier affinity,bullet, ibanez grg170dx, epiphone les paul special II-,etc. - chitari de incepatori, insa mai scumpe decat stratul asta no name. De ãsta m-am atasat cel mai mult: forma, feel,sound,look. De cum am luat-o nu a stat niciodata prea bine acordata, acum insa problema s-a agravat: dupa cateva benduri mai serioase mai toate corzile(mai ales Re-ul si Sol-ul) isi ies chiar si cu un sfert de ton din acordaj(inacceptabil ptr mine). Nut-ului,desi i-am aplicat carbon ptr lubrefiere inca de la inceput a ajuns oricum 'sapat' de corzi precum Marele Canion de Colorado.(presupun ptr ca e din plastic, si inca unul foarte 'soft '). Nu sunt bun la fizica deloc, dar presupun ca asta a agravat situatia initiala. Inca de la inceput am observat o inprecizie a cheitelor cand acordam. Initial am crezut ca e din cauza tunerului electronic, asa ca am testat pe mai multe tunere ale prietenilor. Problema a persistat. Oricum imi iau in toamna o chitara electrica solid-body de la 1000 euro in sus. Pana atunci insa vreau sa mai exersez pe chitara asta si sa o fac sa stea acordata bine. Oricum nu am de gand sa o arunc sau sa o dau cuiva. Sunt atasat de ea si vreau sa o am undeva pe perete,perfect functionala. Sunt dispus sa dau pana la 100 de euro pe niste piese de schimb(second hand sau noi) care sa imi asigure faptul ca pot canta pe chitara mea cu bridge fix(strings through body) si sa fac benduri(ce mult imi plac) linistit, fara sa fiu nevoit sa o acordez o data la 3 minute. Baietii de la DiscoSystems Suceava imi aduc si de pe Thomann/MUsic Shimdt/ In fine orice shop mare din Germania produse cerand un comision foarte avantajos ptr mine. Va rog ajutati-ma sa fac cumparaturile(de unde sa stiu ce nuturi sau ce cheite se potrivesc pe chitara mea?)
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.