www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recomandare Electroacustica ~1800 Lei


andydufresne
 Share

Recommended Posts

Salutare,

vreau sa cumpar o electroacustica ce sa se incadreze in ~1800 lei (plus minus o suta sau doua) si sunt curios ce recomandari aveti. Ma intereseaza sa sune bine si la rece, si amplificata. Acum 3 ani, pentru aceeasi suma, am luat un Epi Masterbilt, dar nu mai am optiunea asta acum. Deocamdata am pus ochii pe Ibanez AW 3010/3050, dar caut in continuare.

 

In alta ordine de idei, as vrea sa stiu ce parere aveti despre doza L.R. Baggs Element. Nu am cintat niciodata pe chitara cu control al volumului la rozeta si schimbarea bateriei mi se pare greoaie.

 

Multumesc!

Link to comment
Share on other sites

Eu am montat Element pe toate chitarile acustice care nu aveau doza pe ele si a sunat tot timpul foarte bine. Nu iti fa griji petru schimbarea bateriei, cosuma foarte putin preampul si o sa o schimbi foarte rar, cel mai bine cand dai si corzile jos de pe chitara. Seria AW 3000 de la Ibanez mi se pare foarte reusita, merita suma aceasta, ca safiu sincer mi se pare peste ce ofera Fender, de exemplu la acelasi pret.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

am ascultat destule chitare electroacustice la viata mea !

 

desi nu sunt chitarist, pot sa-ti dau urmatorul sfat... TESTEAZA SERIOS orice chitara de acest fel pe un sistem PA cat de cat de calitate.

 

cu o asemenea chitara banuiesc ca nu o sa folosesti si un amplif special de electroacustica decat daca esti foarte dedicat si dispus sa investesti bani... destul de seriosi...

 

eu am observat o chestie foarte nasoala la multe chitare din astea, cand erau bagate direct in mixer... multe dintre ele aveau un sunet extrem de metalic si foarte steril ! chitara parca nu avea deloc corp... indiferent cat incercai sa corectezi asta din EQ-ul de pa canalul mixerului.

 

nu stiu exact ce doze si preamp-uri avea respectivele chitare, dar cele mai multe sunau spart... asta e termenul...

 

parerea mea este urmatoarea. la orice magazin o sa mergi, cere foarte clar celor de acolo sa faca cumva sa poti proba chitara pe un sistem de sunet, format dintr-un mixer care sa aiba corectii de inalte, medii si joase pe canal. Ideal sa aiba macar o medie parametrica... daca are doua medii parametrice... si mai bine !

 

boxele sistemului este bine sa aiba un difuzor de 15" + tweeter... in mod normal ar trebui sa aiba si subwoofer separat... ca sa-ti faci o idee clara despre cum se va auzi chitara intr-o situatie de live, intr-un club...

 

daca observi ca sunt probleme cu distorsiuni pe canal, indiferent de cat de mic reglezi nivelul GAIN-ului pe canalul mixerului, este posibil ca mixerul sa aiba preampurile proaste sau chitara sa aiba un output foarte puternic.... la multe chitare de acest fel am observat ca apar niste varfuri periculoase de semnal, in special cand se ciupeste mai agresiv o coarda din registrul acut...

 

in cazul asta, ar fi bine sa iei in calcul un dispozitiv numit D.I. BOX, care sa fie un fel de interfata intre chitara si mixer...

 

ca idee generala... cu cat ai de facut mai putine reglaje pe canalul din mixer unde ai introdus chitara, cu atat mai bine.

 

porneste cu gain-ul de pe canal la un nivel cat mai mic si cu toate reglajele de frecvente(inalte, medii joase) pe ( 0 )... pune volumul general al mixerului pe ( 0 )

verifica si regleaza gain-ul pe canal cu ajutorul butonului PFL, si urmareste ca in VU-metrele mixerului semnalul sa nu urce mai sus de 0 decibeli, decat doar in pasajele mai agresive, iar atunci sa nu depaseasca decat cu o gradatie limita de 0 decibeli(sa se aprinda doar un led peste marcajul 0).

 

este bine ca toate aceste pregatiri sa le faci dand MUTE la canalul respectiv. toate mixerele moderne au aceasta optiune(cu exceptie celor foarte ieftine si foarte sarac dotate... alea in general nu au ce cauta in cluburi).

 

Dupa ce ai verificat toate aceste detalii, scoti MUTE-ul de pe canal si asculti... din acel moment totul tine de o corelare intre ce posibilitati de reglaj ai pe chitara(volum, ton) si ce reglaje iti ofera mixerul...

 

ideea este sa nu se auda in sistemul PA un sunet buhait sau cu exces de frecvente inalte... chitara trebuie sa sune uniform si sa nu se incalece in mixaj cu alte instrumente, in cazul in care canti cu o trupa in care mai ai tobe, bas, clape, chitara electrica... si toate sunt captate si mixate in sistemul PA...

 

mai trebuie sa dai o atentie serioasa si felului in care poti sa-ti monitorizezi chitara in monitorul de scena... multe chitare de acest gen au tendinta sa produca microfonie serioasa daca nivelul lor in monitor este prea mare. in cazul asta e de luat in calcul un disc din acela de cauciuc(nu stiu cum se numeste exact - SURDINA ???) care sa minimizeze microfonia... in multe cazuri da rezultate fara sa afecteze sunetul aproape deloc.

 

bafta...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Multumesc pentru recomandari (accept in continuare sugestii):

-imi place si mie Seagull, dar nu gasesc in gama mea de pret. Era una second la mica publicitate, dar cred ca a luat-o un forumist acum citeva luni :)

-m-am linistit cu Element, probabil am sa merg pe varianta asta. As fi vrut sa incerc AW3050 pentru topul de cedru, pentru ca am cintat doar pe molid pina acum. Faptul ca e all-solid e un plus pentru mine, mai ales in acest pret.

-de acord cu ce spneti si cu sfaturi. Cint de citiva ani amplificat, asa ca am investit si intr-un amp de acustica (Vox) si intr-un procesor dedicat. Daca doza sau chitara nu sunt de calitate, cred ca nici un reglaj nu poate salva situatia. Cel mai frumos sunet de acustica live l-am auzit pe preamp pe lampa + amp Marshall. Chiar si cu sculele mele, sunetul prin amp dedicat e mai bun decit sunetul "pe fata", prin mixer Allen&Heath si boxe Dynacord nu tocmai ieftinute. Virfurile de semnal le rezolv de obicei printr-un pic de compresie si feedbackul prin surdina amintita deja.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.