www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Promo Adi De La Valcea Si Adv-Rat Blues-Daca Esti Trist


Recommended Posts

 

Două rele ? La prima ai scris "cu capu' sus" [ bani, lovele, etc ], iar la a doua ai adăugat "lipsa de respect". Le-ai pus din prima condiționări de genul "Decât bolnav și sărac, mai bine sănătos și plin de bani !" :)

 

Dar, daca tot ai întrebat, ma bag și io-n seamă cu subiectul ăsta cu manelele ! Singura mea problemă cu ele nu e legată de sound, și muzicalitate [ virtuozi deosebiți în zona aia muzicală, super pt ei ] ci de [a]gramatica versurilor , scrise parca de un... mă abțin. !

 

Prilej cu care, te rog și pe tine, Adi, să nu mai fii așa de grăbit cu scrierea postărilor ! E obositor să citești cu atâtea lipsuri în punctuație și frazare !

 

Che

ramurel trebuie sa intelegi si tu si altii un lucru in legatura cu agramatica versurilor ,manelele sunt cantate in cea mai mare parte de romi iar ei in casa vb limba tiganeasca nu romaneste si e normal sa nu o cunosca bine cum nici ungurii nu vb bine romaneste si fac dezacorduri,si tu daca vei sta in alta tara nu vei vorbii gramatical acea limba niciodata doar poate daca o sa vb aceea limba continuu fara sa mai vb in limba ta. acum daca lasam gramatica la o parte si trecem la versurile cu gramatica ok dar banale intram intr o alta discutie, asta este cheia succesului care al au manelele,simplitatea textului pt ca 70% din romani sunt oameni cu un grad de cultura cel mult mediocru si sa nu uitam ca acesti oameni sustin aceasta tara,noi suntem muzica acestor oameni,simpla,usor de inteles,la subiect,fara multe neologisme de genul,, si prin diafanul de apus vegheat,,texte in care se regasesc usor.si asa trebuie sa ramana aceast gen. un lucru este clar si democratic,nu iti place nu asculta. PS.am doar 9 clase si de asta am atatea lipsuri de punctuatie si frazare...din nefericire:)dar sa ramana intre noi doi asta.:)

Edited by adidelavalcea
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

:)

 

Ai, ai, aaai... Mă faci să mă simt nu știu cum ...

 

Nu țin să scrii academic ! Am zis mai mult din punct de vedere vizual, pentru că e greu de urmărit, scris așa, totul ca un singur cuvânt lung de cinșpre' rânduri [ de aia nici nu am apucat să văd, eu unul, întrebarea ta din postul respectiv ]

 

Fă așa : cânți o strofă, iei o pauză de tras aer în piept, apoi treci la următoarea, apoi iar iei o pauză, mai cântă taragotu' oleacă, iara pauză, iar bagi o strofă... Și tot așa ! C-altfel nu se-nțeleg versurile ! :P

 

:)

Te salut !

 

.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

ei in casa vb limba tiganeasca nu romaneste

Atunci de ce nu cântă în țigănește? N-ar fi mai ușor și mai autentic? Ah, dar nu ies la fel de mulți heuroi...

 

 

70% din romani sunt oameni cu un grad de cultura cel mult mediocru

Și eu care credeam că-s hipsteri și ne trolează. Serios, nu crezi că aceste aspecte erau cât se poate de evidente?

Link to comment
Share on other sites

Interesanta oricum metoda lui Adi de a-si promova proiectul blues folosindu-se de diverse teme precum manelele, tiganii, biserica... S-a discutat despre orice aici numai despre blues nu :) Si se face saptamana de cand topicul asta tine prima pagina a forumului. Omu' arunca cate o pastila si vin 100 de insi sa o comenteze. Bravo lui, asta marketing/PR adevarat :) In fond nu exista publicitate negativa ci doar publicitate...

 

Concluzia: ca sa ai succes cu blues-ul trebuie sa canti manele inainte si mergi la sigur :D

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

wtf, ce concluzie ai tras sam :)))))

on topic-am ramas prost, nu stiam ca adi canta la chitara, si ca o canta si bine. piesa, atat cat a binevoit sa ne prezinte, este seaca pentru mine. instrumentalul insa e foarte reusit. nu sunt un cunoscator in ale bluzei,oricum. versurile , le-as fi facut putin diferit, astfel incat sa se adreseze unui public mai larg-si m-as fi ferit de tema religioasa-sau nu cel putin in forma prezentata. Nu sunt un adept al umilintei. Ce ma deranjeaza-putea sa puna toata piesa. ma cam enerveaza genul asta de teaser. DAAAAR, uite cat aberam aici, vorba ta sam.

si nu , nu sunt de acord cu atitudinea-poporul e incult, sa ii dam in continuare incultura! hai sa fim seriosi, si sa ii dam un abecedar mai bine, ca romania sta foarte bine in topuri in UE la analfabestism-si a nu se intelege ca atac pe cineva!

si inca una. tigan, rom, ungur, turc, rus, ce-o fi, scrie in buletin ca e roman, merge in strainatate si zice ca e roman, atunci e roman. implicit, ar trebui sa stie vorbi limba! si nu ma refer la neologisme, ci la acordul subiectului cu predicatul, la virgula si punct, la semnul exclamarii, si altele.

de ce sa ne multumim cu mediocritatea?

Edited by mathe adrian
Link to comment
Share on other sites

Atunci de ce nu cântă în țigănește? N-ar fi mai ușor și mai autentic? Ah, dar nu ies la fel de mulți heuroi...

 

prietene sunt convins ca esti cel putin chitarist....te intreb pe tine,tu canti doar in romana,nu cumva canti si in alta limba???si cum sigur canti si in alta limba, de ce nu canti doar in romana,?????aaa ca sa iasa mai multi heuroi,fi baiat destept si intelege ce am scris,un om vb asa doar dintr un singur motiv ...din propria neputinta,neimplinire,faptul ca se zbate si nu reuseste etc.in toata cariera mea nu am cunoscut nici un muzician, de mare valoare sa vb de alt muzician si sti de ce?pt ca nu are frustrari,ca un muzician bun are cantari si este apreciat etc.aici ma refer la orice gen de muzica si la relatia interumana.crede oare cineva ca discutiile astea ma pot afecta in vreun fel pe mine,oo nuuu,eu dorm ca un bebelus noaptea,ma bucur de munca mea si viata frumoasa pe care o am,ma bucur de familia mea,daca visez noaptea ceva a doua zi merg si imi cumpar:) stiti de ce?ca in loc sa stau sa judec pe altii care au reusit eu i am copiat.

Edited by adidelavalcea
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Tot respectul din punctul asta de vedere si poate ii urmeaza si alti colegi de breasla exemplul lui Adi. Unde n-as apuca ziua in care toti interpretii de manele raman in sfera asta si asistam la infiintarea Blues TV, Blues FM, Blues Magazine, PRO Blues, Antena Blues, Radio ZU Blues, Prima Blues, Kiss Blues FM, B1 Blues, MTV Blues, VH Blues, Realitatea Blues si completati voi pe linia punctata ca exemple sunt cu toptanul......................

 

Lasand la o parte ironiile, statutul de blues man si manelist in acelasi timp mie unul mi se par oarecum incompatibile. E ca si cand as canta rockareli din placere insa pentru bani m-as duce sa cand manele. Nu e ok! Nu ma refer la ADV pe care nu-l cunosc personal si despre care mi-am schimbat oricum parerea in bine ci la o gramada de indivizi care 'o ard' ziua clasici si noaptea manelisti. Argumentul 'pentru bani' personal mi se pare de cea mai joasa speta chiar daca probabil in anumite situatii tradeaza situatii de viata care impun asta... La restul insa, din punctul meu de vedere e prostitutie muzicala.

In opinia mea, atâta timp cât cel care cântă crede in ceea ce face, indiferent de genul de muzică abordat, nu se poate vorbi de prostituţie muzicală. Eu consider că se prostituează mult mai mult cei din trupele de cover-uri (care se screm din răsputeri să fie simpatici cu orice preț), sau chiar unii din trupe considerate "mari" (ex: Holograf, Horia Brenciu Band, Stefan Bănică jr. Band, Smiley Band, etc), care,in mod evident fac asta doar pentru bani, chiar dacă unii sunt instrumentiști foarte buni. Eu unul, cu toate că rock-ul îmi umple viaţa de mai bine de 30 de ani, îi apreciez mai ales pe cei sinceri, chiar dacă sunt manelisti.
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

ramurel trebuie sa intelegi si tu si altii un lucru in legatura cu agramatica versurilor ,manelele sunt cantate in cea mai mare parte de romi iar ei in casa vb limba tiganeasca nu romaneste si e normal sa nu o cunosca bine cum nici ungurii nu vb bine romaneste si fac dezacorduri,si tu daca vei sta in alta tara nu vei vorbii gramatical acea limba niciodata doar poate daca o sa vb aceea limba continuu fara sa mai vb in limba ta [...]

 

Apropo de agramatisme pot intelege ca romana e uneori a doua limba pentru tigani si ca uneori nu o stapanesc insa asta ne e o scuza. Sunt doua aspecte aici:

1. orice cetatean roman care s-a nascut si traieste in Romania ar trebui sa cunoasca si sa vorbeasca corect limba (nu sunt patriot, din contra, nu dau doi bani pe tara asta dar mi se pare o chestie de bun simt sa vorbesti corect limba tarii in care stai de-o viata).

2. daca tot te apuci sa scrii texte intr-o limba pe care nu o cunosti si ai pretentia ca esti profesionist, apeleaza la cineva care iti poate corecta textele.

 

Nu ma refer aici la ADV (ca nu-i cunosc discografia) ci in general. Pe langa manele cu care nu sunt la curent insa nu de putine ori am auzit intamplator piese intr-o romana stalcita si pocita, exista si piese in engleza (compuse si cantate de romani) a caror texte sunau dubios.

Edited by sam
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

prietene sunt convins ca esti cel putin chitarist....

Presupunerea ta e nefondată dar nu contează.

 

tu canti doar in romana,nu cumva canti si in alta limba???

Nu văd cum îți ajută asta argumentul, având în vedere că eu pot vorbi, scrie, cânta corect atât în română cât și în "altă limbă". Apropos, asta puteam face și când aveam doar 9 clase.

Ne-ai povestit cum manelele sunt un fenomen cultural similar Blues-ului, că oamenii sunt nevoiți (săracii) să le cânte într-o limbă secundară și că sunt versuri simple pentru oameni simpli. Când de fapt e un kitsch pestriț care a copiat (vorba ta) elemente de la tot felul de subculturi și le-a lipit alandala peste originile lăutărești din care a rămas o amintire vagă. E insultător să o compari cu alte mișcări muzical-culturale populare care ilustrează zbuciumul omului de rând, având în vedere că subiectele abordate sunt: care mai multe mașini decât Tony Stark, care dă mai tare ca Chuck Norris, care e mai invidiat pentru atitudinea sa misogină și cât de mândri sunt de lipsa de educație oferită gratuit de Stat.

De unde stau eu se văd doar niște oameni care profită imens din prostia altora. Acum explică-ne cum tematica lirică are de fapt un rol cathartic și că banii turnați cu căldarea pe la petreceri sunt din Monopoly.

Link to comment
Share on other sites

ma uit prin comentarii, tipic rgc... sau tipic romanesc? egouri rupte-n doua, "eu puteam sa fac mai bine", treburi din astea. Daca sunteti asa smecheri, cantati voi si va faceti blues band mai ceva decat el, daca sunteti in stare.

adi a raspuns foarte politicos, eu v-as fi bagat unde nu rasare soarele demult.

Edited by lefmir
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

 

Presupunerea ta e nefondată dar nu contează.

 

Nu văd cum îți ajută asta argumentul, având în vedere că eu pot vorbi, scrie, cânta corect atât în română cât și în "altă limbă". Apropos, asta puteam face și când aveam doar 9 clase.

Ne-ai povestit cum manelele sunt un fenomen cultural similar Blues-ului, că oamenii sunt nevoiți (săracii) să le cânte într-o limbă secundară și că sunt versuri simple pentru oameni simpli. Când de fapt e un kitsch pestriț care a copiat (vorba ta) elemente de la tot felul de subculturi și le-a lipit alandala peste originile lăutărești din care a rămas o amintire vagă. E insultător să o compari cu alte mișcări muzical-culturale populare care ilustrează zbuciumul omului de rând, având în vedere că subiectele abordate sunt: care mai multe mașini decât Tony Stark, care dă mai tare ca Chuck Norris, care e mai invidiat pentru atitudinea sa misogină și cât de mândri sunt de lipsa de educație oferită gratuit de Stat.

De unde stau eu se văd doar niște oameni care profită imens din prostia altora. Acum explică-ne cum tematica lirică are de fapt un rol cathartic și că banii turnați cu căldarea pe la petreceri sunt din Monopoly.

 

1.presupunerea mea este fondata pe faptul ca rgc este un site de chitaristi,2.negrii care cantau blues erau sclavi pe plantatii sau lucrau servitori prin casele bogatilor si evident ca nu aveau nici cea mai mica cultura uni nu stiau nici macar sa scrie, se numeau si se numesc afro-americani cum si romi sunt numiti tigani-romani si mai dezvolta tu mai departe...tu din manele nu ai vrut sa auzi decat despre masini si bani dar acm la ora actuala de masini si bani se canta cel mai putin chiar mai deloc,inainte de a judeca trebuie sa cunosti ceea ce vrei sa judeci,faci exact ca judecatorii din romania care dau verdicte fara macar sa citeasca dosarul.

Edited by adidelavalcea
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Adi, cu tot respectul dar hai sa nu ridicam maneaua la nivel de muzica elevata ca nu merge. Dupa cum sa fim seriosi, ca sa poti discuta despre manele nu cred ca trebuie sa fii 'manelolog' si sa fi ascultat/studiat toti interpretii si toate albumele.

 

Si de la mine treaba se vede exact cum a spus si 57, o industrie care profita de pe urma inculturii maselor. Evident nu-i vina manelistului cat a lipsei de discernamant a publicului care atat poate el duce. Daca ar putea digera o muzica mai rafinata cu siguranta ar face-o. Doar ca din pacate nu poate.

 

Cu asta personal m-am retras din discutie pentru ca devine penibila si oricum topicul era despre altceva. Bafta lui Adi cu proiectul blues si la mai multe, poate asa ii ramane mai putin timp pentru manele :P

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

ca tot se vorbea de versuri, kitsch etc

de asta ce sa mai spun? allez, allez, ales bules :))

 

 

Boo, my ass, mă heitărilor !!!

 

Niet kultur pă voi ! Piesa mi-e simpatică [ așa-s io, mă distrez uneori cu una- cu două, din te miri ce :) ] .

 

Într-adevăr "Alle bulle !" ăla e mai [ am mai zis ]... dar în rest mi se pare una din cele mai simpatice piese din rock, de la "Rock'n roll bolnav" a lu' Andrieș** [check ! ] ! Ca să nu zic că sună bine ! Zi că nu !...

 

 

**... sau Diezelu' celor de la Fără Zahar, nu-s sigur... Pe-aproape, luptă strânsă ! ... :P ....

 

:)

 

.

Edited by ramurel
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

ca tot se vorbea de versuri, kitsch etc

de asta ce sa mai spun? allez, allez, ales bules :))

http://youtu.be/wZE6JZLcYEg

Se pare că băieții de la Iris s-au gândit, s-au tot gândit si au ajuns la concluzia că direcția în care au luat-o cei de la Voltaj acum vreo 15 ani nu-i chiar așa de rușinoasă :-))))).Retrospectiv privind, ce ziceți, a avut dreptate Cristache să se care, au ba? Asta apropo de prostituţie muzicală...

Ca sa revenim totusi la subiectul thread-ului, aceasta chitara mi-a trezit unele nostalgii:

.

Este un Ibanez Roadstar II Series, made in Japan in jurul anului 1985. Am avut una timp de 17 ani, din 1990 pana in 2007. A fost, mai exact chitara pe care s-a tras albumul trupei Krypton, "Fara Teama" si care este in mana la Manu Savu, pe coperta albumului. Super chitara !

Edited by charvelfan
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Se pare că băieții de la Iris s-au gândit, s-au tot gândit si au ajuns la concluzia că direcția în care au luat-o cei de la Voltaj acum vreo 15 ani nu-i chiar așa de rușinoasă :-))))).Retrospectiv privind, ce ziceți, a avut dreptate Cristache să se care, au ba? Asta apropo de prostituţie muzicală...

Ca sa revenim totusi la subiectul thread-ului, aceasta chitara mi-a trezit unele nostalgii:

.

Este un Ibanez Roadstar II Series, made in Japan in jurul anului 1985. Am avut una timp de 17 ani, din 1990 pana in 2007. A fost, mai exact chitara pe care s-a tras albumul trupei Krypton, "Fara Teama" si care este in mana la Manu Savu, pe coperta albumului. Super chitara !

daaaaa,ibanez roadstar2 de prin 87 cred si este chitara celui care m a invatat sa cant la chitara si sta la mine pe perete asa ca un omagiu si multumire.

Edited by adidelavalcea
Link to comment
Share on other sites

daaaaa,ibanez roadstar2 de prin 87 cred si este chitara celui care m a invatat sa cant la chitara si sta la mine pe perete asa ca un omagiu si multumire.

Pe plăcuța care prinde griful de corp este o serie; primele două cifre reprezintă anul "nașterii". Ce culoare e: neagră sau rosu cu negru? Cum îl cheamă pe cel care te-a învățat să canti? Oricum Adi, felicitări pentru atitudinea ta fată de muzică; sunt mulți cei care nu înțeleg că în nici un domeniu nu este ușor să fi unul dintre cei mai buni...
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Pe plăcuța care prinde griful de corp este o serie; primele două cifre reprezintă anul "nașterii". Ce culoare e: neagră sau rosu cu negru? Cum îl cheamă pe cel care te-a învățat să canti? Oricum Adi, felicitări pentru atitudinea ta fată de muzică; sunt mulți cei care nu înțeleg că în nici un domeniu nu este ușor să fi unul dintre cei mai buni...

multumesc mult pt ..tot. profesorul la care am invatat si a cui este chitara se numeste nelu slabu un muzicant din rm valcea,la aceea data cel mai bun din oras,bineinteles canta aproape orice gen de muzica foarte bine,un muzicant complect,o sa ma uit pe neckplate sa vad ce an este,mersi ca mi ai spus asta cu cifrele,culoare este un visiniu spre negru

Link to comment
Share on other sites

Deci clipul asta trebuia sa apara din prima. Ma declar placut surprins-iar. Suna bine.

multumesc mult,uite asta ar.e sasesutetreizecidemii de vizualizari ,foarte multe comentari chiar si din strainatatehttp://youtu.be/VzO4aSSVCqE

Edited by adidelavalcea
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Eu zic ca esti din film !Muzica ,text.Imi place si vocea ;) Pana la urma exista o legătura strânsă între blues ,muzica lautareasca si jazz.Este admirabil ca ai postat aici si iti asumi critica din partea membrilor de aici.Mereu se poate mai bine dar asta nu înseamnă ca nu e bine :)Mie mi-a plăcut!As fi ascultat toată piesa .Sunt curios cand mai postezi o piesa întreaga. Spor in continuare!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.