www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

K L O N Centaur By Layla Delilah (Sorin65)


Recommended Posts

Salut. Nu cu multa vreme in urma am cumparat pedala in cauza de la userul @sorin65. Dansul mi-a mai construit si un Wah Wah, dupa cum a vrut eu, de care sunt foarte incantat. Nici Klon-ul nu m-a dezamagit, din nici un punct de vedere. Este o pedala pentru cei ce vor o culoare unica in ton-ul lor. Nu este o pedala de overdrive/distors, sub nici o forma, cel putin nu in viziunea mea. Am avut ocazia de a o testa in situatii live, unde mi-a sarit de fiecare data in ajutor. La ce ma refer, prin asta: O trupa cu doi chitaristi, ambii chitaristi lead. Whatever, canta baiatul celalalt solo, eu luam din volumul chitarii, scadeam intensitatea, foloseam dinamica amp-ului, chitarii si a mainilor, insa cand venea randul meu sa fac solo, el nu mai facea acelasi lucru, nu cred ca intentionat. Aici vine "the secret weapon". Print-o apasare de buton, imediat taiam prin mix, diferenta fiind radicala, chiar si cand ampul era in overdrive. Ce vreau sa zic este ca aceasta pedala este mai mult un boost de volum, decat o pedala de overdrive. Si pe langa faptul ca te scoate din mix prin volum, iti mai da si niste armonice extrem de interesante. Ce mai, daca esti fan SRV, Klon-ul este un "must have" si punct.

 

Pret: 600 RON (foarte rezonabil, zic eu, tinand cont ca lucrarea este una profi, impecabila, cu nimic de reprosat)

 

PRO: Cred ca am zis mai sus destul. Am sa va las si pe voi sa ascultati... :)

 

CONTRA: Din pacate, deoarece circuitul este destul de mare, nu este loc pentru baterie, deci pedala merge numai cu sursa. Mi-ar fi placut sa fie cu baterie, insa felul in care suna compenseaza, chiar peste masura, lipsa acestui "feature"

 

Nu am nimic de reprosat. Eu va recomand sa va cumparati si voi una. Nu fac reclama gratis, nu-mi sta in fire, insa cand cineva sau ceva ma impresioneaza, nu pot sa nu sustin acea persoana. Deci, mergeti de luati...CENTAUR!!! :)

 

https://soundcloud.com/silviuiliescu/suprem-layla-delilah-pedals-klon-centaur-vox-wah-wah-love-in-the-style-of-srv

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Am inteles perfect ce ai vrut sa spui, @sam. Am sa incerc sa fac, dar acum e tarziu. Poate maine...

 

E aiurea ca fac treaba asta in camin si nu pot sa ii dau volum calumea. Abia astept sa trag urmatorul spectacol live. Acum nu am mai tras cu plexi-ul, ci cu un amp ce l-am luat recent de la @Razvan S. de aici. E ceva nemtesc, modificat de Overdrive. Incredibil cum suna. Adica mie imi place. Ce se aude e canalul de clean. Cel de drive e si mai misto. Probabil ca o sa trag ceva cu Klon-ul si pe acel canal. Am tras pe clean pentru ca mi s-a parut mai sugestiv soundul pentru ceea ce face Klon-ul.

 

Aaa...si in legatura cu sound-ul, tineti cont ca ampul are peste 40 de ani. Dif-urile din el sunt cele originale. Doua de 8 inch... :)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ai CI ul cu 8 picioare cel mai apropiat de potentiometre, e pusa intr-un soclu de unde se poate scoate foarte usor si scjimba cu CI ul spus de seriosul numai sa ai grija are pe el un punct sau o adancitura care arata pozitia, acea treebuie respectata

post-22474-0-49177700-1403267074_thumb.jpg

Edited by baltazar181
Link to comment
Share on other sites

Mi-a explicat @Seriosul in privat cum trebuie facut, dar prefer sa nu ma bag. Trebuie scos tot montajul din carcasa si n-as vrea sa o stric...

 

Stiu ca tot timpul se poate si mai bine, dar eu am invatat sa ma multumesc cu ce am! :) Dar poate daca ma voi plictisi intr-o zi atat de tare, am sa incerc! :))

Edited by Silviu_i
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Subscriu la descrierea Klon-ului a OP-ului, din experiența personală cu altă clonă de Centaur: Soul Food, de la Electro Harmonix.

Pentru mine el este un "lead booster", sau, mai degrabă, un "pickup enhancer" - nu un overdrive, nici un booster la modul general. Ce mi se pare deosebit la el:

- este foarte definit. El nu este un drive transparent în sensul EQ-ului, dar se poate numi așa datorită faptului că, oricât gain / clipping i-ai da, nu se amestecă cu cel al următoarei pedale sau ampului. Zici că nu are distorsiune deloc în sine (dar are, se vede pe osciloscop) și că gainul provine din drive-ul / ampul în care intră. Nu am înțeles încă cum face asta, pb trebuie ceva matematică / fizică mai avansată. :)

- ca și EQ, nu am studiat la ce frecvențe umblă - clar cauzează un mid boost. În schimb, am descoperit următorul efect asuora tonului: la un moment dat am înregistrat un lead în două feluri, nu mai rețin în ce ordine și de ce. O dată cu doza humbucker bridge, cealaltă cu cea strat de middle (pe Tele MP+). Sunau absolut identic! Concluzia mea este că efectul lui general, drive+EQ, este că, la modul subiectiv, îți face soundul "mai humbucker" și "mai bridge" de cât este. A propos, EQ-ul de care vorbesc este dat de controlul de gain, începând de la câteva grade de la zero, și nu mă refer la tone control.

Concluzionând: Klon este un efect "one trick poney", dar ce face face cu succes, iar efectul respectiv cred că este un lucru dezirabil pt majoritatea chitariștilor. Nu spun "toți" pt că cunosc pe cineva care folosește doar un humbucker neck și chiar mi-a mărturisit, într-un cu totul alt context, că nu a fost încântat de Soul Food.

Precizez că nu am folosit efectul decât cu alimentare de 9.6V, folosind alimentatorul cu care vine.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.