www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Placa De Sunet


Recommended Posts

De curand m-am hotarat sa-mi iau o placa de sunet, pentru ca as vrea sa inregistrez niste melodii.

vreau sa inregistrez voce si chitara, cu restul ma descurc. deci as vrea sa aiba intrare xlr cu phantom power si line in pentru chitara. eventual as vrea si cu midi in/out, ca sa inregistrez clapa (desi am iesire usb la clapa; iau in considerare si inregistrarea altor sintetizatoare).

Intrebarea mea e la ce ar trebui sa ma uit cand cumpar o placa de sunet? si daca aveti recomandari, sau sfaturi...

ar trebui sa-mi iau neaparat pci? am observat ca cele pe usb sunt mult mai performante in comparatie cu pretul decat cele pci sau firewire. dar am auzit pareri ca ar pune delay in plus sau in minus (...?)

si daca e ok sa-mi iau sh? adica la alte lucruri cum ar fi difuzoarele e posibil sa se defecteze in timp de la uzura, dar la o placa de sunet ma gandesc ca ar fi mai ok sh.

momentan am pus ochii pe asta: http://www.thomann.de/ro/tascam_us122mk2.htm

si pe asta: http://www.thomann.de/ro/presonus_audiobox_usb.htm

dar nu sunt sigur daca ar trebui sa-mi iau pe usb sau pci (firewire nu cred ca e o optiune pentru mine, pentru ca sunt prea multi bani in plus cred)

Astept parerile, recomandarile si sfaturile voastre :D

Edited by Octavian Dan
Link to comment
Share on other sites

dar nu sunt sigur daca ar trebui sa-mi iau pe usb sau pci

 

Avantajul celei pe USB e ca e mobila si o poti folosi pe orice calculator. Tu probabil te gandesti acum la PC dar planurile se pot schimba mai repede decat crezi si ar fi pacat sa ramai cu o placa pe PCI cu care sa n-ai ce face (in cazul unui laptop de exemplu sau a unui PC cu o placa de baza mai noua care are numai PCI-E in loc de PCI).

 

Mai gandeste-te bine si la numarul de canale. Eu de exemplu mi-am luat o interfata cu 2 intrari considerand ca nu-mi vor trebui mai multe in viitorul apropiat, ceea ce a fost foarte gresit. Acum va trebui sa o vand sa-mi iau una cu mai multe canale.

 

Despre modelele de mai sus nu ma pot pronunta pentru ca nu le cunosc. Bafta!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Am două plăci de sunet PRO, noi, de vînzare: M-Audio Audiophile 192, internă, cu CDuri cu softuri, majoritatea demo, dar exemplificatoare, și Revolution 7.1. Pentru cei ce mai au calculatoare din generația 486 și primele Pentium am o raritate, o placă care pe vremea ei făcea furori, la 32 biți, față de cele obișnuite pe 8 biți, nouă, în cutie. (Am pornit prea devreme în afacerea PRO AUDIO, sau, poate, piața e prea mică în Timișoara, de aceea nu am vîndut-o la timpul ei, cînd era 1100 $+TVA).

Pot recomanda și pe cea externă de la Behringer, dacă lucrați cu PC-ul, pentru conectivitate și calitate, dar tot nu face ca cea profesională.

Mai am si căteva modele externe mai ieftinuțe cu conectare pe USB, dar Audiophile e mult mai versatilă, are multe intrări, setări ASIO sau AC3 - adevăratul 5.1... Poți lucra pe Audiophile 192 și cu claviaturi foarte bine și cu instrumente conectate pe jackuri sau midiuri, polifonii, înregistrări live, etc...

Edited by CarvinRo
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.