www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Doua Placi Audio Pe Pc


6ths3ns3
 Share

Recommended Posts

va salut

pe pc am doua placi audio : una este onboard, iar cealalta este un asus xonar d1 (pci express).

am urmatoarea problema: este posibil ca la placa audio onboard sa conectez chitara electrica pe intrarea de line in , bineinteles precedata de un preamplificator behringer mic100 , iar la placa asus la iesirea optica sa am conectata statia.

acum placa audio asus are la iesirea optica conectat un sistem 2.0 cu receiver.daca vreau sa pun chitara electrica la placa asus trebuie sa scot receiverul de pe iesirea optica pentru ca aceasta placa are line in si mic intrare pe iesirea optica.

le pot folosi pe amandoua in configuratia de mai sus, sau exista si alta solutie?

multumesc

Link to comment
Share on other sites

Da, se poate, dar trebuie sa umbli mult in setarile DAW-ului. In Fl Studio merge...De asemenea trebuie sa-ti recunoasca asio ambele placi. Poti selecta din settings ce placa sa folosesti pe out si care pe in.

Eu am 4 placute din alea la 10 lei pe usb conectate intr-un hub, asa inregistrez eu multitrack. Iesire pe placa onboard a laptopului.

Edited by lefmir
Link to comment
Share on other sites

Vezi daca sistemul de operare este compatibil cu driverele pe care le poti face rost ...de ici colo .

 

In DAW de obicei ai optiuni ptr utilizarea a mai multor placi ...dar ,,trebuie sa ai ceva driver ce "stie" sa utilizeze canalele .

Din curiozitatre odata am incercat dar acel PC nu putea sa "draivuiasca" sunetul onboard cat si placa de sunet PCI .apoi nu am mai insistat caci nu aveamm nevoie de mai mult de doua canale ..

 

Pe placile de baza noi (IC-ul "audio ") onboard mai nou utilizate ca si AC97 HD sunt setabile si comandabile in toate felurile cu IN/Out rutabil pe oricare dintre multiplele "porturi" doar ca arhitectura placii de baza si soft-ul "driver " din BIOS probabil se limiteaza la ce au vrut proiectantii placi de baza ..

 

Deci totu-i din drivere ce trebuie sa cunoasca sistemul de operare si "arhitectura" .PC-ului ...

Nu stiu daca de cand am incercat eu o fi aparut Asio4all ptr Win7 -....8....18 cand am incercat eu nu exista ..

 

Vrei sa inregistrezi trupa live ?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 6 months later...

Ai nevoie de un cablu stereo adaptor ..JackStereo ....la...doua "fise" RCA (ptr canalele L si R )

Din iesirea efectului (pe Jack ) te cuplezi la "AUDIO...."CD IN"    sau "Tape IN"    cu fisele RCA .
Selectezi CD in sau Tape   cu " butoanele "  de pe placa frontala al  aparatului ...

Inainte de a porni instalatia te asiguri ca ai volumele pe la 10%  ...apoi  dupa ce a pornit si functioneaza reglezi volumele ..

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

o sa se auda ok?sau mai bine imi iau un combo la care cuplez zoom g3x?

 

Se va auzi prost. Nu vei obtine niciodata de la un sistem HI-FI sunetul pe care ti-l da un amplificator de chitara. Oricum nu te costa nimic sa incerci, in afara de pretul cablului :) Insa parerea mea e ca mai bine te orientezi catre un combo.

 

Alta varianta ar fi sa folosesti un simulator de cabinet dar cu cat dai pe ala mai bine mai pui ceva, iti iei un combo si esti mai castigat.

Edited by sam
Link to comment
Share on other sites

E nevoie să-mi pun înapoi citatul din Darwin la semnătură?

 

Poti sa-ti pui ce vrei si mai ales unde vrei :) Eu cate procesoare am bagat direct prin sisteme Hi-Fi, home cinema, mixere, PA-uri, ce vrei tu, toate sunau dubios. Si am facut destule experimente cu destule procesoare, inclusiv de la Zoom. Parerea mea e ca daca vrei sa-ti sune chitara a chitara, solutia e un amp de chitara. Repet, parerea mea. Daca altii au gasit alte solutii, bravo lor.

 

E drept ca sunt si amp-uri de chitara din categoria celor entry-level care suna oribil si s-ar putea sa fie mai buna varianta cu receiverul audio. Asta i-am si sugerat, sa incerce ca n-are nimic de pierdut. Daca urechea lui e multumita, asta e tot ce conteaza intr-o prima faza. 

 

 

G3X are deja și cabsim-uri.

 

Corect dar ma refeream la ceva dedicat: http://www.thomann.de/ro/hugheskettner_red_box_5.htm

 

Am testat la un moment dat un model mai vechi de RedBox si mi s-a parut interesant, acum daca da rezultate mai bune sau mai proaste decat cabsim-urile de pe G3, asta n-am de unde sa stiu. Tind sa cred totusi ca mai bune dar e o simpla supozitie...

Edited by sam
Link to comment
Share on other sites

Repet, parerea mea.

Trebuie să mai consult dicționarul chitarist—român, pentru că e singurul în care "absolut niciodată, în vecii vecilor" înseamnă "e doar părerea mea".

 

Daca urechea lui e multumita, asta e tot ce conteaza intr-o prima faza. 

Corect, doar că nu asta era întrebarea (de altfel prost formulată). Dacă omul știa deja dacă preferă monitorizarea prin sistemul audio sau prin combo, nu mai avea de ce să întrebe.

 

Tind sa cred totusi ca mai bune dar e o simpla supozitie...

Din nou, ține de gusturi. Se poate spune cu certitudine doar că simulatoarele din procesoare au toate șansele și de obicei sunt mai precise decât un cabsim analogic simplu precum Red Box. Adică simulează mai în detaliu comportamentul unui cab real, captat cu microfon. Că e mai plăcut sau nu e cu totul altă poveste, lucru pe care-l repet de 8 ani pe-aici dar tot degeaba.

Link to comment
Share on other sites

Discutiile cu tine sunt sunt intodeauna un deliciu, trebuie sa-mi aleg cu mare grija cuvintele si asta ma amuza copios :)

 

Reformulez. Parerea mea este ca:

 

Nu vei obtine niciodata de la un sistem HI-FI sunetul pe care ti-l da un amplificator de chitara. 

 

Lucru pe care il cred in continuare. De ce? Habar n-am. Experienta personala mi-a demonstrat asta, n-am cautat si explicatii. Tind sa cred insa ca nu atat amplificatorul e problema ci difuzoarele si incintele.

 

Revenind... Omul (din cate am inteles eu) vrea sa cante la chitara acasa cu o investitie minima. Procesorul si receiver-ul audio le are deja si ar vrea sa evite (daca e posibil) achizitionarea unui combo. Iar faptul ca noi batem apa-n piua aici nu cred ca-l ajuta prea tare :)

 

Asa ca-i recomand sa-si cumpere un cablu (sau sa-si faca unul) si daca e multumit de rezultat sa mearga pe varianta asta. Daca nu, sa-si ia un combo.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

o sa se auda ok?sau mai bine imi iau un combo la care cuplez zoom g3x?

Da .se aude OK .

Reglezii din EQ   ..chitara suna intre 100 -5000 Hz unde functioneaza si diful de amplif de chitara , deci reglezi din pedala cat si din EQ al amplifului ..altfel suna tzarait pe difurile de inalte . .

 

Cum suna in casca soudul din procesor asa va suna si pe amplif ...dar sa nu dai prea tare sa nu strici difurile HiFi .

 

oricum 2x1Watt acasa este chiar tare si deranjant ...

 

Dupa ce inveti sa canti si cum se regleaza efect si amplif poti sa cumperi un amplif de chitara ...

 

Deci ce reglezi si cum canti face sa sune OK indiferent pe ce scule ..

Link to comment
Share on other sites

Multumes f. mult ptr. raspunsurile voastre.eu am deja receiver-ul audio la care am dous boxe standfloor sony (cam pocnitori).zoom g3x l-am comandat deja vine in cca 2 sapt.si o sa ma edific atunci cu configuratia asta.cabluri am de toate natiile pe acasa.aveti dreptate depinde de urechea mea daca o sa imi placa sau nu.nu am avut posibilitatea sa ascult inainte de a cumpara zoom-ul cu ce am eu acasa (boxe+receiver).

Daca nu o sa imi placa o sa investesc intr_un combo bunicel si o ss pastrez si zoom-ul pentru a-l conecta la combo.

Dupa ce fac proba va anunt daca am fost multumit.

Multumesc.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

A venit si zoom-ul si am o problema de setare.conectez chitara, iar la iesire conectez un cablu jack 6.3 stereo cu doua rca-uri care intra in cd input la amplificator.

Daca conectez la iesirea de casti a procesorului se aude sunetul pe ambele boxe ale amplif.

Daca folosesc cealalta iesire a zoom-ului nu se aude decat pe o boxa.la fel se aude si daca conectez castile (se aude pe o casca).

post-30119-0-56577900-1417765031_thumb.jpg

Edited by 6ths3ns3
Link to comment
Share on other sites

Ai "User Manual"   acolo ai probabil "desen" cum si ce se poate conecta ...

 

":L" -Left mono only /phones  , cu jack stereo ! sco L" ( canalul stanga)  ai semnal stereo dar dupa ampliful de casti ce poate sa aiba si ceva corectii ptr casca , dar macar niste rezistoare deci alta impedanta decat  LineOut

  " L".....Cu jack mono scoti semnal "L" Line-Out    de obicei de aici scoti semnal mono ptr. amplif de chitara . .

 

"R" - iesire Line - Out  "R" ( canalul dreapta)

 

Deci ptr Stereo Line Out doua cabluri  jackuri mono -->RCA  , cate un cablu ptr fiecare canal .

Alte procesoare au iesire jack stereo comuna  de "phones"  si "Line Out" 

 

Incerci si vezi ce diferenta este intre Stereo de pe iesirea " phones" sau stereo cu doua cabluri mono ...din L si R .

Poate este acerlasi circuit dar i-ti ofera  posibilitatea de a utiliza un singur cablu stereo sau doua cabluri mono in functie de ce intrari are aparatul ce  la care urmeaza sa te cuplezi .

De ex daca ai intrare pe jack stereo intr-o scula ( mixer .EQ, etc etc )  este utila acea iesire stereo caci poti folosi un singur cablu stereo cu jackuri stereo la capete ,

In unele cazuri  e mai convenabil sa ai doua cabluri mono , pe care le ai prin straitzsa  decat sa cumperi sau sa faci un cablu Y sau dublu Y   ce de obicei se defecteaza la acea ramificatie "Y" . ( cablu "Y" ..ai doua mufe mono cu doua bucati de cablu mono ce se unesc intr-un "nod" la un cablu stereo ,la celalalt capat poti avea un jack stereo sau alt "Y" cu doua mufe /jack mono , ca sa te poti cupla pe doua canale .

Daca ai un ditamai  "pedal board "  ptr diferite configuratii de interconectare este nevoie de cabluri mono separate  , unele efecte se pot trimite pe L sau R   iesiri ce pot fi cinectate dupa necesitate in alte efecte separate ..ptr efecte de panoramare /spatiale etc etc ...

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Mai oameni buni nu reusesc sa-l fac sa se auda efectele alea acceptabil.se aud nasol de tot.

Am abandonat deocamdata chestia cu conectatul la receiverul audio si am zis sa incerc varianta cea mai simpla , adica conectarea castilor la iesirea phono a zoom-ului. Ok , cablul de chitara este cel cu care a venit chitara yamaha rgx121z.asta l-am conectat la intrare, iar la iesire am conectat castile din atasament.am facut poza si cu adaptorul cumparat. Nu se aude cum trebuie.

Sa fie cumva din cauza castilor care sunt dealea ieftine la 17ron (niste panarame scrie chrome pe ele).

Va rog ajutati-ma cu un sfat ca ma dispera.

post-30119-0-83106800-1417807555_thumb.jpg

Edited by 6ths3ns3
Link to comment
Share on other sites

Ma ajuta cineva?

 

Daca pui o intrebare, posibil.

Mai oameni buni nu reusesc sa-l fac sa se auda efectele alea acceptabil.se aud nasol de tot.

Am abandonat deocamdata chestia cu conectatul la receiverul audio si am zis sa incerc varianta cea mai simpla , adica conectarea castilor la iesirea phono a zoom-ului. Ok , cablul de chitara este cel cu care a venit chitara yamaha rgx121z.asta l-am conectat la intrare, iar la iesire am conectat castile din atasament.am facut poza si cu adaptorul cumparat. Nu se aude cum trebuie.

Sa fie cumva din cauza castilor care sunt dealea ieftine la 17ron (niste panarame scrie chrome pe ele).

Va rog ajutati-ma cu un sfat ca ma dispera.

 

Ce inseamna ca nu se aude cum trebuie?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nici un efect nu se aude cum trebuie de ex am luat de pe youtube niste prezentari ale zoom-ului si e o diferenta foarte mare intre cum se aude la mine in casti si cum se aude in prezentare.

Am luat de la un prieten niste casti audio tehnica , e o imbunatatire a sunetului dar nu foarte mare fata de pocnitorile mele de casti.

Trebuie sa setez ceva?

Am anulat pedala de expresie din setari deocamdata

 

Sa fie de vina chitara,corzile,nu stiu.

Am acordat-o cu tunerul din zoom si se acordeaza ok.

De ex pe distorsion cu noise reduction activat, numai distorsion nu e,se aude un huruit barait daca ating toate corzile odata.

Edited by 6ths3ns3
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.