www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Ce Amplificator Aș Putea Sã Îmi Cumpãr Pânã La 600 De Lei...?


Recommended Posts

Bunã seara!

Așa cum spune și titlul vreau sã îmi cumpãr un amplificator/combo pentru chitara mea Ibanez Gio GRGA32. Dispun numai de 600 lei.

Trebui sã menționez cã sunt un împãtimit al genului rock/metal. Printre optiunile mele se numãrã:

http://esound.ro/fender-mustang-i-20w.html

http://esound.ro/peavey-vypyr-15-15w-1x8-guitar-combo-amp.html

Aș vrea sã știu pãrerea celor care au avut experiențe cu aceste modele, pe care mã sfãtuiți sã îl aleg și eventual ce alte modele de amplifcatoare mi-ați recomanda.

Link to comment
Share on other sites

Toate produsele electronice contemporane sunt SMD, ăi' de repară telefoane, tablete și laptops nu se plâng; m-am descurcat și eu fără echipament special, deci nu-i chiar sfârșitul lumii.

Oricum MTBF la un astfel de amp e mai mare decât perioada în care îi este util chitaristului, n-o să-l folosească 20 de ani.

Edited by FiveseveN
Link to comment
Share on other sites

Cumpara-ti un amplif tot marca Ibanez. Nu-s scumpe, poate gasesti unul second pe aici si alea chiar nu-s bune decat pentru metale. Am vazut ca s-au vandut pe aici Marshall-uri MG50FX sau Fender Frontman 212R cu sume apropiate de 600 de lei, dar nu-s pentru ce vrei tu, desi le poti chinui si pe astea pe metal, daca folosesti ceva pedale...

Edited by alinu_tau
Link to comment
Share on other sites

.. oareshcum irelevant ca e pt. "Ibanez Gio GRGA32" (care sa-ti traiasca si sa-ti stea acordata :) )... Chiar si la acesti bani relativ putzini, ar trebui sa gasesti S/H vreun VOX (combo), exista de ex. un model de cca. 30W cu dif de 10" care suna decent / sau ceva de genul ala (am numit Vox pt. ca am avut experiente bune cu acest brand, dar desigur sint si alte marci). Oricum, incearca sa stai cat mai aproape de ceva cu dif. de 12", si cutie mai mult din lemn, si mai putin din carton/rumegush presat :-P , chiar daca inseamna sa lucrezi cu boxa si amp(head) separate! De asemeni (in functie de ce vei gasi de vinzare), ai putea sa "te scotzi" sa zicem, cu un combo ceva mai "basic" (dar care suna decent), SI o pedala de distors/OD. Din ce presupun, cerinta de baza NU va fi ca amp-ul sa scoata "tz" Watt, ci mai degraba sa sune decent, la un volum rezonabil.

Succes cu gasitul! :rock:

Link to comment
Share on other sites

Toate produsele electronice contemporane sunt SMD, ăi' de repară telefoane, tablete și laptops nu se plâng; m-am descurcat și eu fără echipament special, deci nu-i chiar sfârșitul lumii.

Oricum MTBF la un astfel de amp e mai mare decât perioada ĂŽn care ĂŽi este util chitaristului, n-o să-l folosească 20 de ani.

Se pot repara ,nu am spus ca nu se poate,dar cum repari un cip DSP?Încearcă tu sa repari partea digitală de la un Rolland cub.

 

Link to comment
Share on other sites

Oricum MTBF la un astfel de amp e mai mare decât perioada în care îi este util chitaristului, n-o sã-l foloseascã 20 de ani.

 

very funny!

http://www.tme.eu/html/EN/smd-electrolytic-capacitors/ramka_256_EN_pelny.html

... si asta la 2000 de ore e un caz fericit, deobicei au 500 de ore de functionare.

am reparat f multe mixere, procesoare, preampuri SMD -toate sufera de aceeai chestie. MTBF ff mic. incep sa se auda din ce in ce mai incet, caraie, pocnesc, pana does nothing :)

asa ca preturile la sh, in scadere mare fata de pretul de raft, sunt f justificate. in curand nu vor mai costa nimic. sunt si SMD facute bine, dar iti ajung degetele de la o mana sa enumeri firmele producatoare ok.

Edited by sorin65
Link to comment
Share on other sites

Din nou, ia-ti ceva combo pe lampa mic, cum e Laney Cub. Ieftin, suna bine, e mai zgomotos decat ai vrea sa fie si s-ar putea sa-l folosesti si peste 2-3 ani cand vine in mod normal perioada pentru "ceva mai bun". Plus, sunt mai multe sanse sa il poti vinde cand nu-ti mai trebuie.

Link to comment
Share on other sites

HOROSCOP mama ..fara sa nu cumperi nimic..

 

Ca sa insumez ce au sfatuit ceilalti plus cateva indicatiuni in plus ...

 

cumpara ceva ieftin ,

sa fie bun ,

sa sune decent

sa nu fie cu SMD

sa fie cu piese discrete "normale"

cu tuburi

sa nu fie grea

sa fie CUB si nu CON sau CARAMIDA ( fara "raportul de aur" ca nu-i arta )

cutia sa nu fie din rumegus ci din lemn de trandafir sau/si mahon de honduras

sa nu fie imbracata in musama ca sa nu-i strice soundul

sa aiba Ftaiere joase la 110Hz ,Fsus 7000Hz

Timp de atac 2ns

Dif Eminence cu SPL=113 dB

.....etc.

Nu stiu daca dupa horoscop anul Cainelui o fi favorabil sa cumperi orice amplif .sau sa mai astepti .

 

 

Deci la ce-ti trebuie amplif , unde canti , cum canti oricum daca asculti de noi i-ti cumperi care vrei ...( dar sa fie de dculopare rosu inchis ca sa aiba caldura )

 

Ceva second hand precis gasesti ieftin numai sa ai rabdare ..la 600RON ceva combo de 50-75W ..vine vara s-au "pornit" pietele "talcioc" gasesti de toate ..acum incep sa aduca marfa noua din Eu

 

 

PS ..

CUB ...cubul este cea mai prost tip de boxa mai ales daca peretii rezoneaza ( adica ar fi din scandura si nu din rumegus ) ,cu difuzorul montat simetric ( caci altfel nu ai cum ) cum are muchiile si peretii egali va rezona puterrnic pe o frecventa si pe octavele acesteia.

 

O boxa cu un singur dif trebuie sa fie de forma unei "caramide " cu difuzorul montat excentric pe panoul frontal ..mai ales daca este si open back .ca sa sune uniform la toate frecventele date de chitara ..

 

Aceste doua amplifuri sunt ptr exersat acasa in camera nu merita 600RON nu stiu daca merita 200 RON un asemenea amplif ..

 

Nu te lasa pacalit de procesorul ptr "modeling " ca doar nu o sa cari dupa tine un amplif combo mic ca sa ai procesor undeva intr-un concert ..cumperi un mic procesor ce-l pui in buzunar si ai soundurile fara sa cari toata sandramaua ..

 

Daca ai bani este OK sa ai si acasa ptr exersat o mica scule cu efecte cu tot ca sa nu tot instalezi dezinstalezi sai sa te impiediuri in cabluri cand te prinde inspiratia acasa ..

 

Ptr trupa , concert ( scena ) ai nevoie de cel putin 50W /12" ca sa ai un oarecare control plus in locatii mici sa poti canyta direct ..

 

 

Cu aceste amplifuri din ce ai pus tu cu dif de 8" ?!!! nu sperii nici soricelul din club ..randamentul la 8" este cam micut deci din cei 15-20W abea se aude ceva ..!

http://esound.ro/fen...tang-i-20w.html

http://esound.ro/pea...-combo-amp.html

Edited by karpi
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.